Denne sesongen blir det endelig bilcrossløp her igjen!

TROLLHEIMEN MOTORSTADION: Etter seks år i dvale, håper dugnadsgjengen i NMK Surnadal Rindal på å vekke bilcrossbanen til live igjen. Det er blitt jobba i to år med en gjenåpning, som er lagt til lørdag 5. juli 2020. Foto: Pressemelding.

Det er seks år siden det ble kjørt bilcross her sist. Bare siste innspurt gjenstår for dugnadsgjengen, før det grønne lyset kan tennes igjen denne sesongen!

Bakgrunn: Bilcrossbaen ligger brakk – nå jobber dugnadsgjengen på spreng for å få til nye løp.

Det var rundt samme tider for ett år siden at Bilcross.no skrev om dugnadsgjengen NMK Surnadal Rindal som håpet på nye bilcrossfighter på Trollheimen motorstadion. Målet var en gjenåpning i 2020-sesongen, og nå skjer det:

Klubben hadde samlet alle gode krefter i klubben og hentet inn spons og støtte lokalt, og opprettet i tillegg en spleis som ble delt på Bilcross.no – og bilcrossmiljøet bidro tilslutt med 10.000 kroner.

DUGNADSJOBB: Her skjæres av kanter i svingene.

To sommere med dugnad

Alt sammen har resultert i at dugnadsjobben kan fullføres – en dugnadsjobb som startet sommeren 2018. Da hadde banen ligget brakk siden det siste løpet her tilbake i 2014.

Det var mye som måtte utbedres for å få banen godkjent etter dagens standard, og etter to sommere med dugnad gjenstår bare småtteri, ifølge Lars Arne Bredesen i NMK Surnadal Rindal.

– Det er mange punkt på listen, men de store tingene er allerede gjort. Det som gjenstår er mye småtteri som maling av dekkbarrierer, male opp startspor på startplaten, maling av curbs, opprydning og litt forskjellig.

Bare kosejobb, med andre ord.

Avgjørende støtte både lokalt og fra bilcrossmiljøet

TROLLHEIMEN MOTORSTADION: Her går starten igjen – seks år siden sist – søndag 5. juli 2020. Foto: Pressemelding.

Derfor er klubben godt i rute til gjenåpning av Rindalbanen søndag 5. juli 2020. Da braker bilcrosserne sammen igjen på banen. – Sett av datoen, vi håper på mange påmeldte og massevis av tilskuere!, skriver klubben på egen Facebook-side.

Lars Arne takker så mye for viktige bidrag fra bilcrossmiljøet og ikke minst en stor pengegave på 25.000 kroner fra lokalbanken Rindalbanken. I tillegg har mange stilt opp med utlån av maskiner, redskap og utstyr. Og aller viktigst er innsatsen fra dugnadsgjengen i egen klubb.

– Uten alt dette, alt vi har fått og alt vi har lånt, hadde vi aldri fått til en ny bilcross-sesong på Trollheimen. Så tusen takk!

Bilcross-bloggen: Bilcross som publikumssport.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!