Det er fem år siden det ble kjørt bilcross her sist. Nå jobber dugnadsgjengen på spreng for å få til nye løp.

TROLLHEIMEN MOTORSTADION: Etter fem år i dvale, håper dugnadsgjengen i NMK Surnadal Rindal på å vekke bilcrossbanen til live igjen. Foto: Pressemelding.

KLUBBDRIFT: Entusiasmen er stor for å kjøre bilcross her igjen – men etter en god dugnadssommer i fjor er pengekassa tom. Derfor har NMK Surnadal Rindal starta en spleis for å få inn friske midler så dugnadsjobben kan fortsette så snart snøen forsvinner.

Her finner du spleisen til NMK Surnadal Rindal (ekstern lenke).

NMK Surnadal Rindal trenger drahjelp til å sette Trollheimen motorstadion i stand. Spleisen finner du her (ekstern lenke).

Dugnadsfolket har allerede stått på en sommer, og er innstilt på å fortsette så snart våren er her i år igjen. 

DUGNADSJOBB: Her skjæres av kanter i svingene.

Men det mangler penger, forteller en av ildsjelene Lars Arne Bredesen på vegne av NMK Surnadal.

Pengekassa er tom

– Det har vært en hel masse jobb for å få godkjent Trollheimen motorstadion igjen. Vi jobbet med dette gjennom sommeren 2018, men det gjenstår fortsatt en god del.

– Men når er pengekassa så å si skrapa, så vi trenger hjelp fra alle som er villig til og gi et beløp så vi får banen opp og gå igjen!

Det er fem år siden det sist ble kjørt bilcross på banen, tilbake i 2014. Frem til i fjor sommer var det ingen aktivitet på Trollheimen.

NYE KRAV: En nybygd miljøstasjon står klar.

Men da trommet noen ildsjeler sammen dugnadsfolket i NMK Surnadal Rindal og startet på en stor og krevende jobb.

Målet er å arrangere løp på Trollheimen motorstadion igjen i 2020.

Mye er allerede fikset

– Nå er det full fres for å få frem banen og få den godkjent, forteller en entusiastisk Lars Arne til Bilcross.no.

I fjor ble det ordnet med sandfeller etter nye krav. Det ble ryddet skog for å få ned busk, kratt og trær som hadde kommet til. Det ble kjørt store maskiner med masseflytting.

Det som gjenstår er blant annet fiksing av autovern og støping av curbs, pluss mange andre småting som tar tid, forteller Lars Arne.

– Men vi har som mål å få ferdig banen i løpet av denne sommeren. Det hadde vært helt rått med bilcrossløp her igjen i 2020!

Helt avhengig av friske midler

ALTERNATIVSPOR: Her er alternativsporet på plass. Alt som mangler nå er autovernet mellom ordinær- og alternativspor.

Men dugnadsgjengen er helt avhengig av at det kommer inn friske midler. – Små beløp, eller små beløp – det spiller ingen rolle da alle monner drar.

– Vi håper bare vi får realisert målet vårt om nye bilcrossløp i Rindalen, og at vi klarer å vekke Trollheimen motorstadion til live igjen.

Her finner du spleisen til NMK Surnadal Rindal (ekstern lenke).