«Alle» vil kjøre Goldagsløpet: – Aldri opplevd maken!

NORGES STØRSTE BILLØP: NMK Gol har alt klart for et Goldagsløp-comeback etter korona som det kommer til å lukte svidd av – og hele bilcross-Norge gleder seg! Foto: Stian Ormestad.

Goldagsløpet er tilbake denne sommeren, som så mange andre storløp i bilcross. Og Norges største billøp gjennom flere tiår ruver fortsatt på toppen av tronen, med større pågang på påmeldingene enn noen gang.

Sjekk også: Goldagsløpet – så bra bilcross bare kan bli?

NMK Gol er endelig klar for fartsfest på Fuglehaugen igjen, med stappfull publikumsskrent under Goldagsløpet 2022. To års pause er snart glemt, for nå er endelig Norges største billøp gjennom flere tiår tilbake.

Påmeldingen åpnet klokka 12.00 fredag 1. juli 2022 – løpshelga er 15. til 17. juli, med trening fredag kveld og konkurranse gjennom lørdag og søndag. Mer info finnes på NMK Gols nettsider (ekstern lenke).

Fulle startlister på en dag

TITTELFORSVARER: Regjerende Goldagsløp-mester Sondre Evjen (NMK Gol) sørget for en populær hjemmeseier i 2019-oppgjøret. Både 2020- og 2021-oppgjøret ble korona-avlyst. Foto: Stian Ormestad.

Startlistene ble fulle samme dag som påmeldingen åpnet – og det settes opp venteliste. Det vil si at taket på 300 påmeldinger ble nådd i en forrykende fart.

– Vi er helt overveldet!, sier Ingrid Haugo på vegne av NMK Gol til Bilcross.no. – Helt fantastisk å se at så mange er klare for folkefest på Fuglehaugen med mye fart og spenning igjen.

– Det var helt sinnssykt å se påmeldingene bare ramlet inn da klokka passerte 12.00, og allerede etter fem minutter var vi passert 160.

Over samme lest som før

– Tror ikke jeg har opplevd liknende gjennom mine 13 år i NMK Gol, sier Ingrid til Bilcross.no. – Vi gleder oss ubeskrivelig mye, og håper vi klarer å gjennomføre løpet smertefritt.

– Vi vil også takke alle for at de kommer tilbake år etter år, og vi ønsker nye velkommen, hilser Ingrid via Bilcross.no.

Ingrid forteller at Goldagsløpet skal gå over samme lest som alle årene før 2022-versjonen.

Gratis buss

ALDRI OPPLEVD MAKEN: Ingrid Haugo har vært med på å arrangere Goldagsløpet i 13 år og har aldri opplevd større pågang på påmeldingene enn i år. Hun og resten av dugnadsgjengen i NMK Gol samarbeider tett med ny leder Camilla Evjen for å få til nok et fantastisk Goldagsløp på Fuglehaugen helga 15. – 17. juli 2022. Foto: Stian Ormestad.

Det innebærer blant annet gratis buss som går kontinuerlig mellom Gol sentrum og Fuglehaugen, slik at alle i familien skal få med seg alt.

Ingrid oppfordrer publikum til å parkere i Gol sentrum og omegn og ta bussen opp, hun understreker at den er gratis.

– Bussen går hele dagen lørdag og søndag, så man har mulighet til å komme og gå som man vil.

Venteliste-påmelding

Ingrid minner også om at arrangøren håper så mange som mulig kjøper billett på nett før de kommer, slik at ting går litt lettere og kjappere ved ankomst.

NMK Gol forbereder seg til storinnrykk i publikumsskrenten – akkurat som pågangen er stor på påmeldinger. Venteliste-påmeldingen åpner 9. juli klokka 12.00. Mer info finner du på arrangørens nettsider (ekstern lenke).

Goldagsløpet er blitt kjørt hvert år siden det aller første oppgjøret i 1990, med unntak av to korona-sommere.

Sjekk også: Goldagsløp-abstinenser?

Se finaledagen i det aller første Goldagsløpet:

Bakgrunn: Norges største billøp er tilbake – tre år siden sist.

Sjekk også: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Seier i Goldagsløpet: – Dette er det største!