Bilcross.no-cup: Anne Skollerud suveren – igjen

UTILNÆRMELIG: Den gamle bilcrossbobla har fått noen bulker og riper opp gjennom årenes bilcrossløp, men det ble ingen nye gjennom fem omganger og A-finale på Sigdal sist helg – hele veien var Anne Skollerud (NMK Hønefoss) suveren. Foto: Stian Ormestad.

Uten en ripe i lakken surfet Anne Skollerud inn til sin andre strake Bilcross.no-cup-seier. Likevel er alt åpent før finaleløpet i dameklassen. I åpen- og juniorklasse er absolutt ingenting avgjort, der det er poenglikhet mellom flere på topp-tre før cupfinalen på Konsmo.

Se bilder fra Sankthanscrossen, Bilcross.no-cup 2022.

Sankthanscrossen 25. – 26. juni 2022 teller som 2. runde i Bilcross.no-cup 2022kvalifisering til NMKs Landsfinale for junior og senior, og det kjempes om en vandrepokal.

Det ligger totalt 60.000 kroner i premiepotten i Bilcross.no-cup, som er blitt kjørt helt siden 2015 – med unntak av de to siste korona-sesongene. Årets finaleløp går på Konsmo 3. – 4. september 2022.

Som på skinner

FOLKEFEST OG FARTSFEST: Endelig Sankthanscross på Sigdal igjen, etter to års korona-pause. Her stikker Anne ned i alternativsporet og er egentlig aldri truet, heller ikke i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Det var ikke mange som hadde det, men Anne Skollerud (NMK Hønefoss) var en av de få som hadde det: En problemfri reise. For i bilcross kan alt skje, og det meste skjedde på Sigdal denne sankthanshelga.

Det var en kamp om cup-poengene der mange ramlet av lasset med vrak av forskjellige varianter, der blekk ble bulka på kreative vis.

Men nevnte Anne Skollerud – hun kom fra det uten en ripe i lakken på sin boble, akkurat som i 1. runde i cupen.

Dermed leder den blide bilcrossjenta cupens dameklasse med enda bedre margin før finaleløpet på Konsmo.

Joker i finaleløpet

Anne innrømte etter seieren i 1. runde at hun også siktet mot seier i 2. runde – som hun klarte. Hun legger det beste grunnlaget før finaleløpet – på en helt ukjent bane for henne:

– Nå har jeg i alle fall en bra poengsum før vi reiser til Konsmo, så satser vi på enda en problemfri helg med flaks i Konsmo, også, sier Anne med håp i blikket.

Bilcross-bobler kan være fulle av forskjellige rare lyter, det vet hun godt. Men det eneste problemet i sankthanshelga var et 4. gir som sa takk for seg i 5. omgang.

– Det gikk heldigvis bra uten i finalen!

Flere utfordrere fortsatt

TITTELFORSVARER: Thea Martinsen (NMK Drammen) er regjerende Bilcross.no-cup-mester i dameklassen. Nå ligger hun på en tredjeplass før finaleløpet, der alt kan skje. Foto: Anne-Beth Mål Arntzen.

– I bilcross kan ting fort snu, så det skal kjøres først. Men jeg gleder meg, så satser jeg på at jeg får en like bra motor i bobla til Konsmo også, sier Anne.

Som allerede er i gang med forberedelser og oppladning til finaleløpet på Konsmo motorbane den første helga i september. – Nå har cupen gått på to baner jeg liker godt. Så satser jeg på at jeg liker Konsmo like godt.

Det blir spennende å se hvem andre bilcrossjenter som vil utfordre Anne.

Flere har fortsatt muligheten til å knipe seieren.

Alle på topp-fem kan fortsatt vinne

Først og fremst Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) som ligger bare 11 poeng bak. Også tittelforsvarer i Bilcross.no-cup Thea Martinsen (NMK Drammen) henger godt med etter to A-finaler, 15 poeng bak.

Seier i finaleløpet vil gi 20 poeng. Det vil si at alle på topp-fem før finaleløpet har en mulighet til å ta seieren. Dermed har også Marthe Brekke (NMK Kongsberg) og Jeanette Lilleås (KNA Eiker) har en mulighet.

Og enda flere har muligheten til en pallplass i cup-sammendraget. For det er tett mellom poengsummene hele veien etter to av tre løp i cupen.

Hele sammenlagtlista så langt ser du i bunnen av denne saken.

Delt førsteplass i junior

DELT FØRSTEPLASS: Med andreplassen på Sigdal klatrer Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) opp i ledelse før finaleløpet, på delt poengsum med Tobias Spangen (NMK Hamar). Konsmo blir en thriller! Foto: Stian Ormestad.

Det er enda tettere i åpen- og juniorklasse etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2022, der er alt åpent foran finaleløpet på Konsmo: I juniorklassen deler Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) og Tobias Spangen (NMK Hamar) førsteplassen med 29 poeng før finaleløpet.

Videre følger vinneren av cup-runden på Sigdal Remi Torgersen (NMK Modum Sigdal) med 27 poeng – bare to poeng bak – på en tredjeplass etter to av tre cup-løp.

Så kommer Kasper Sevaldholet (NMK Krabyskogen) på lik poengsum som vinneren av 1. runde i cupen Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) på 20 poeng.

Her vil det også deles ut 20 poeng til vinneren i finaleløpet på Konsmo. Cup er cup, og alt kan skje.

Tett som hagl

Videre på topp-ti før finaleløpet følger Danielle Nilsen (NMK Hamar), Petter Tobiassen (KNA Eiker), finalehelten fra Sigdal Petter Nikkerud (NMK Kongsberg), Tinni Jensvoll Møllerplass (NMK Gol) og Ingrid Maria Fulsås (NMK Nore Uvdal) – her er det tett som hagl.

Også resten av topp-13 før finaleløpet har en mulighet til å ta seieren, om enn mer og mer teoretisk nedover på lista.

Det gjelder Helene Nakkerud (NMK Drammen), Kaisa Hansen (NMK Hønefoss) og Lars Tarald Bergan (NMK Nore Uvdal).

Også poenglikhet i åpen klasse

OPP I LEDELSE: Med to tredjeplasser går Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) opp i en knepen ledelse i åpen klasse før finaleløpet. Han har ikke mer enn to poeng ned til en delt andreplass mellom Tom Erling Nårstad (NMK Nord Gudbrandsdal) og vinneren av Sigdal-runden Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal). Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse er det like tett, det det skiller to poeng mellom topp-tre før finaleløpet: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) leder foran Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) og Tom Erling Nårstad (NMK Nord-Gudbrandsdal) på lik poengsum, bare to poeng bak Bergan Karlsrud.

Videre har alle på topp-ti mulighet til å ta seieren sammenlagt: Jarl Ivar Bendixen (NMK Konsmo), Oddmund Westby (NMK Nore Uvdal), Ronny Wassengen (NMK Kongsberg), Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss), Kjetil Solli (NMK Modum Sigdal), Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) og Tord Ingar Nygård (NMK Fluberg).

Men også alle til og med 13. plass så langt har en teoretisk mulighet til sammenlagtseier fortsatt, det gjelder Christian Jensen (NMK Bø), Henrik Johannessen (NMK Modum Sigdal) og Jørn Rødland (NMK Konsmo).

Dette blir superspennende i cupfinalen på Konsmo, hold av helga 3. – 4. september 2022 for en skikkelig festfinale for Bilcross.no-cup 2022.

Sjekk stillingen etter 2. runde i Bilcross.no-cup 2022:

TRE STRAKE? Ingen har klart å vinne alle tre løpene før i Bilcross.no-cup – Anne Skollerud (NMK Hønefoss) kan bli den aller første hvis hun også tar med seieren hjem fra cupfinalen på Konsmo i september. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk bildene fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Sjekk bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Bilcross.no-cup – cupreglement for 2022.

,