Dramatikk i Damelandsfinalen 2022: Marte Marthinsen er landets beste bilcrossdame – igjen!

PALLEN: Marte Marthinsen (NMK Larvik) til topps i en dramatisk A-finale i NMKs Landsfinale for damer 2022. Foto: Anne Beth Mål Arntzen, Arntzen foto.

Marte Marthinsen vant NMKs Landsfinale for damer for fem år siden, og vinner igjen i år. Og det etter en dramatisk A-finale der vinneren ble kåret på juryrommet, etter en kjempesmell i A-finalestarten.

Snap-rekord under NMKs Landsfinale for damer 2022.

NMKs Landsfinale for damer 2022 ble kjørt på Egersund motorbane i regi av NMK Egersund lørdag 9. juli 2022, og det var rundt 40 påmeldte – derav kom 32 til start.

Men det var tett mellom de store bilcrossnavnene, så det ble ingen enkel ferd for noen til topps. De seks beste kvalifiserer seg til NMKs Landsfinale i bilcross for seniorer i august.

Utropt til vinner etter en runde på juryrommet

Dagens store heltinne så lenge ut til å bli Hilde Follaug (NMK Kvinesdal), som kjørte seg opp fra C-finale til A-finale – der hun også krysset målstreken først. Men juryen ville det annerledes, etter en smell i starten av A-finalen som Hilde kom godt ut av.

Det gjorde ikke de to med full pott etter innledende omganger: Hjemmefavoritt Kristine Salte (NMK Egersund) og Andrine Rafoss (NMK Konsmo) – begge snurret rundt bare noen meter ut i A-finalen.

Hilde Follaug stakk i tet og holdt på ledelsen hele veien inn til mål, med Marte Marthinsen (NMK Larvik) hakk i hel.

Og det ble tilslutt Marte som ble utropt til vinner, etter en runde på juryrommet.

En overrasket vinner

Bilcross.no gratulerer en litt overrasket Landsfinale-vinner, som gikk helt av hengslene da hun vant NMKs Landsfinale for damer for fem år siden – dette er hennes andre Landsfinale-seier.

Denne gangen ble det ikke like elleville seierscener, for det har ikke helt gått opp for Marte at hun er Norges beste bilcrossdame denne sesongen – også. Hun var happy med andreplass:

– Tusen takk! Var superfornøyd for at jeg fikk karret meg direkte til A-finale, og ekstra stas var det å kjøre i mål som nummer to, forteller Marte til Bilcross.no.

– Sitter ikke helt igjen med seiersfølelsen etter juryavgjørelsen, men den kommer vel kanskje…

Mer fra løpet finner du på Bilcross.nos Facebook-side og på Bilcrossno-snappen.