Vi digger bilcross-damer bak rattet – se video!

Denne helga skulle vi hatt full fokus på bilcrossjentenes store oppgjør, men også denne fartsfesten er utsatt til neste sesong. Vi har mekka en Landsfinale for damer-hyllest til trøst.

Sjekk også: Spolert bilcross-sesong? Ikke for denne bilcrossjenta!

Landsfinalen for damer startet tilbake på slutten av 1980-tallet, på Hakavik motorbane og med KNA Eiker som arrangør. De eldste klippene er fra Hakavik.

Her ble damelandsfinalen arrangert som en del av et storløp som på slutten også inneholdt Stormønstring for junior og Mestermøte for åpen klasse.

Sesongens største oppgjør for bilcrossjentene

I 2011 arrangerte Norsk motorklubb (NMK) for første gang Landsfinalen for damer som et NMK-mesterskap. Da ble hele løpet viet bilcrossjentene, uten andre klasser.

Og i årene etter har dette vært sesongens største oppgjør for bilcrossjentene – et selvfølgelig storløp å få med seg.

I år skulle damelandsfinalen gått på Egersund motorstadion, NMK Egersund, men dette er utsatt til neste sesong – i likhet med alle de andre av årets Landsfinaler.

Les mer om Landsfinale for damer i Bilcross.no-arkivet:

Se bilder fra Damelandsfinalen i fjor.

Brede bilcross-glis i Landsfinalen for damer 2010 – se bildene fra ti år siden!

Fredags(bilcross)filmen: Landsfinalen for damer 1991.

RASKE JENTER: Du skal aldri kimse av damer bak bilcrossrattet – her topp-tre raskeste bilcrossjenter tilbake i 2017, med Marte Marthinsen (NMK Larvik) i midten helt til topps. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Nå er Landsfinale-datoene for 2021 klare.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, , ,