Nå blir det korona-cross på Kongsberg!

INGEN ENMETERSREGEL: Ute på banen, med alle de spinnville bilcrosserne stroppet fast i hver sin bil, er det ingen enmetersregel… Foto: Stian Ormestad.

Det blir ikke den tradisjonelle Sølvcrossen, for storløp tillates ikke i korona-tid. Men cross blir det likevel på Kongsberg, om bare to helger!

Sjekk også: Spolert bilcross-sesong? Ikke for denne bilcrossjenta!

Aldri har NMK Kongsberg-gjengen hatt kortere tid på seg på å snekre bilcrossløp, men etter go fra kommuneoverlegen skal det kjøres løp om snaut to uker.

Og det blir nok tatt i mot med stor entusiasme i bilcross-Norge. Påmeldingen åpner i løpet av kort tid, senest i løpet av morgendagen. Følg med på arrangøren NMK Kongsbergs nettside (ekstern lenke).

CROSS PÅ KONGSBERG: I en unntakssesong ryker både Sølvcrossen og finaleløpet i Bilcross.no-cup, men det blir korona-cross på Kongsberg. Foto: Stian Ormestad.

Tak på hundre deltakere

Det forteller Linn Kristin Sundet på vegne av arrangøren. – Vi kjører løp den 5. september, er gladmeldingen fra NMK Kongsberg:

– Vi kan vel kalle oss litt gale, når vi får grønt lys og har under to uker til løp. Men vi står på på spreng, vi!

Det blir deltakerantall på hundre, med hver sin medhjelper. Dermed blir det ikke noe publikum.

Bilcross, og bare bilcross

– Vi vil prioritere sjåfører så dem kan få kjørt, og vi kjører kun bilcrossklassene junior, senior, damer og oldboys, forteller Linn Kristin.

Hver klasse blir en realitet med minst fem påmeldte. Det blir satt opp ventelister hvis det trengs.

Det jobbes med en livesending fra løpet. Her skal mye på plass på kort tid.

Hurra for cross på Kongsberg!

Kim Andre Teigen forteller på vegne av arrangøren om strenge smitteverntiltak, etter avtale med kommuneoverlege og etter korona-retningslinjer fra NBF.

At det i det hele tatt blir cross på Kongsberg i år er helt rått! Selv om både Sølvcrossen og finaleløpet i Bilcross.no-cup ryker i en veldig annerledes bilcross-sesong i korona-tid.

Bilcross.no kommer til Kongsberg for å dekke løpet.

Les også: Nå er Landsfinale-datoene for 2021 klare.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!