Petter Leirhol best igjen: – Det er så DEILIG!!!

Ti år etter Juniorlandsfinale-seier, og fem år etter sin første Landsfinale-seier, vinner Petter Leirhol nok en Landsfinale. Ingen andre kan vise til samme statistikk. 

Se Bilcross.no-bildene fra Landsfinalen i bilcross 2022 – oppdatert!

– Du legger en plan, og så går det nesten aldri etter planen, sier Petter Leirhol (NMK Valdres) i seiersrus etter å ha gått først over målstreken på Smådøl i NMKs Landsfinale bilcross senior 2022.

– Men nå gikk det helt som planlagt – som det egentlig aldri gjør. Og det er så DEILIG!!!

Tidenes billøp i Norge

VINNER: Petter Leirhol (NMK Valdres) slipper jubelen løs etter sin tredje Landsfinale-seier. Ingen andre kan skilte med samme statistikk: Juniorlandsfinale-seier x 1, pluss Landsfinale-seier x 2. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Aldri før har vi sett et startfelt som på Smådøl denne lørdagen, både når det gjelder bilcrossbiler og piloter bak rattet. Tidenes beste bilcrossløp – det tør vi påstå.

Og tidenes beste billøp i Norge – uansett gren? Det skulle vi også mene. Her fikk alle sitt, med gromme biler og fantastiske fighter fra første start til siste målgang.

Og best av de beste fra kvalifiseringsløp landet rundt, ble Petter Leirhol (NMK Valdres) i sin vante helsorte VW boble – med wankel-motor i hekken.

«Umulig» å hevde seg med boble

VINNERBILEN: Bobla er bilcrossbilen med stor B – fortsatt, i 2022. Det sørger Petter Leirhol (NMK Valdres) for i Landsfinalen på Smådøl, foran et folkehav som anslås til å telle 3 – 4.000 mennesker. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Fredag kveld, etter treningen før Landsfinalen, stakk Bilcross.no innom teltet til far og sønn Leirhol. Pappa Frode er en legende som har vunnet Landsfinalen før.

Sønnen Petter har også vunnet Landsfinalen før – først Juniorlandsfinalen på Gardermoen i 2012, så Landsfinalen på Momarken i 2017.

Og nå Landsfinalen i bilcross 2022, nok en gang på en bane som mange mener det er «umulig» å hevde seg med boble.

Gjør alle spådommer til skamme – nok en gang

STEILER: Bilcross har aldri vært bedre, og alt fra startfelt, biler, førerprestasjoner og publikumstall overgår det meste annet – hvis ikke alt annet – i bilsporten. Tidenes beste billøp i Norge? Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Boble er best, veitu, sier unggutten som elsker å gjøre alle slike spådommer til skamme. Petter har rukket å bli 27 år gammel, og i sommer ble han pappa.

Lille Selma var bare halvannen uke gammel da hun heiet på pappa første gang – på hjemmebane.

Petter vant løpet og kvalifiserte seg til årets Landsfinale.

Største fan og lykkebringer

TIDKREVENDE: Petter og Frode Leirhol sjekker over og sjekker over enda en gang, fredag kveld etter trening. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Selma har vært med på fire løp, og jeg har faktisk vunnet alle fire, sier en rørt Petter, på full fart ned til mamma Silje og Selma i barnevogna.

Selma er hans største fan, og pappas lykkemaskot. Pappa er landets beste bilcrosser – nok en gang – og får et seierskyss av kjæresten.

Petter stryker stolt Selma over kinnet. Etter prat med pressen, er det først når familien får gratulert at seierstårene virkelig presser på.

Bilcrossbasillen blir du aldri kvitt

INN I VELODROMEN: A-finale-feltet kaster seg inn i velodromen på Smådøl, med Petter Leirhol først. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Petter Leirhol vant foran nok en gryende boble-legende, Sondre Evjen (NMK Gol) som også har vunnet Juniorlandsfinalen før. Unggutta tar over bilcrossen helt snart  – og begge satser også i rallycross.

– Men bilcrossbasillen er umulig å bli kvitt, så det vil alltid bli noe bilcross ved siden av alt annet en finner på, sier Petter til Bilcross.no.

Og tredjeplassen gikk til beste hjemmekjører og stor hjemmefavoritt i Saab før A-finalen, Heine Rudi (NMK Nore Uvdal).

Fullstendig resultatliste finner du i fotogalleriet fra løpet på Bilcross.no sin Facebook-side.

Terningkast 6

OPP PÅ TAKET: Landets beste bilcrosser i 2022-sesongen tar i mot publikums hyllest. Det var et vanvittig trøkk fra publikum på Smådøl, også terningkast 6 til stemningen de skapte på Landsfinalen 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Alle som stilte til start i denne Landsfinalen er vinnere: Strøken kjøring, fine fighter, og lite disputter. Og alle som har stelt i stand denne Landsfinalen skal ha all honnør – terningkast 6.

NMK Nore Uvdal arrangerte Landsfinale første gang i 2003, den gang vant Lars Olav Vikan som var med å arrangere denne gang. Så Juniorlandsfinalen i 2014.

Denne Landsfinalen skulle gått i 2020, men ble korona-avlyst i både 2020 og 2021.

Mye mer moro på Smådøl fremover

OMKRANSET AV PUBLIKUM: Rundt så å si hele Smådølbanen var det tett i tett med folk, på begge publikumsplassene som er opparbeidet siden sist. NMK Nore Uvdal har brukt ventetiden godt, i løpet av de to årene som Landsfinalen ble korona-utsatt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Å holde momentet oppe og klare å servere et slikt arrangement etter to avlyste år står det full respekt av. Løpsleder Torill Karlsrud, NMK Nore Uvdal-leder Stein Rudi, og hele staben fortjener all skryt.

At det ble nærmere to millioner kroner i klubbkassa bare fra budinntektene, bidrar til at målet om å få det flotte anlegget gjeldfritt.

Det betyr at Smådøl motorsenter kan huse mye mer moro fremover.

Lite er bedre enn bilcross på Smådøl

NMK NORE UVDAL-LEDER: Stein Rudi gleder seg her til å huse årets Landsfinale i bilcross, og gliser bredt allerede under fredagens trening. For dette var en stor suksess, fra start til slutt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Allerede til neste år er det løp på vårparten og ikke minst den store Smådølfestivalen, som kommer tilbake over tre dager.

Det er bare å huke det av i kalenderen, så snart terminlistene for 2023 er ute.

For lite er bedre enn bilcross på Smådøl motorsenter.

Se Bilcross.no-bildene fra Landsfinalen i bilcross 2022 – oppdatert!

DEN SORTE FARE: Helsort VW boble med Leirhol bak rattet er alltid å frykte for konkurrentene. I årets Landsfinale var det til og med to av dem: Pappa Frode kvalifiserte seg med A-finalekjøring i forrige Landsfinale for tre år siden, og Petter kvalifiserte seg med seier på hjemmebane i sommer. Begge var i finale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Les mer om NMKs Landsfinaler i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Nore Uvdal i Bilcross.no-arkivet.

Sjekk: Alt om NMKs Landsfinale i bilcross 2022.

, , ,