Alt om NMKs Landsfinale i bilcross 2022

STILLE FØR STORMEN: Smådølbanen er arenaen for NMKs Landsfinale for bilcross senior 2022. Etter en lang ventetid blir det endelig noe av denne fartsfesten som speakerduoen lover skal bli tidenes Landsfinale. Og det er lett å tro på. Foto: Stian Ormestad.

Lørdag 20. august skal landets beste bilcrosser kåres på Smådøl motorsenter, med bare de beste fra kvalifiseringsløp landet over, pluss de beste fra Landsfinaler for veteran, dame og junior. Hvem blir best av de beste?

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Det er tre år siden sist. Da ble det en fartsfest vi aldri har sett maken til på Gardermoen motorpark. Det var sensommeren 2019.

Og vi gledet oss allerede da til Landsfinalen på Smådøl i 2020. Som ble utsatt til 2021. Og utsatt igjen til 2022. Men nå – endelig!!!

Hvem blir best av de beste?

For lite visste vi om korona og en pandemi som skulle stikke kjepper i hjulene, så Landsfinale-sirkuset skulle bli avlyst for første gang noen sinne – og det to år på rad.

Nå er det tilbake, og for en sesong det har vært så langt – også med NMKs Landsfinaler for veteran, dame og junior – denne Landsfinalen for senior er den siste av alle Landsfinalene.

De beste fra de tidligere Landsfinalene og de beste fra kvalifiseringsløp landet over er klare for å kjempe om å bli best av de beste.

Det skjer på Smådøl motorsenter, i regi av NMK Nore Uvdal, lørdag 20. august.

Første start tidlig lørdag morgen

PUBLIKUMSREKORD? Speakerduoen Bjerknes/Westby sikter høyt og sier til lokalavisa Laagendalsposten at de blir skuffet hvis ikke det kommer 4.000 – 5.000 tilskuere på Smådøl under NMKs Landsfinale i bilcross 2022. Foto: Stian Ormestad.

Allerede fredag 19. august er det trening fra klokka 17.00 til 19.30, den er frivillig, og det kjøres 2 x 2 runder. Og så tidlig som klokka 07.30 går første start på lørdag morgen 20. august.

Det skal kjøres tre omganger og fem finaler. I innledende omganger gis det poeng etter plassering i heatet, pluss ett bonuspoeng til de tre beste heatseier-tidene per omgang.

Treningen fredag kveld blir vist av Injection, mens lørdagens konkurranse blir vist på Direktesport, bak en betalingsmur.

Det beste er å møte opp på Smådøl, helt garantert, for å få med seg all moroa fra sidelinja.

Publikumsbane

Bilcrossbanen på Smådøl er oversiktlig fra fine publikumsplasser – det er også opparbeidet flere nye fine publikumsplasser i forkant av denne Landsfinalen.

Banen var en gang nesten bare grus, foruten startplata – nå har andelen asfalt blitt hele 40 prosent. Men det er fortsatt 60 prosent grusunderlag.

Traseen er så å si den samme som før, men med en ny startplate og en langt lengre og rettere startlangside, pluss litt romsligere svinger og sandfeller.

Offisiell oppslagstavle for løpet er på appen Sportity, der passordet er Landsfinale2022. Startlisten teller 139 gromme bilcrossnavn.

Lover tidenes Landsfinale

For oppdateringer før, under og etter løpet, abonner gjerne på snap: bilcrossno. Her lader vi som vanlig allerede nå opp til løp, med bilder, video og moro.

For mer info om løpet, så finnes det en egen nettside for løpet som du kan finne her (ekstern lenke). Her finner du informasjon, både som deltaker og publikumer.

Og her finner du startliste med alle påmeldte (ekstern lenke) – påmeldingsfristen gikk ut i går, 16. august 2022, så den skal være komplett nå i skrivende stund.

Det er bare å glede seg til en bilcrossfest vi sjelden har sett maken til – speakerduoen Bjerknes/Westby har gått ut i lokalavisa og lovet tidenes Landsfinale.

HVEM VINNER – HVEM FORSVINNER? I bilcross kan alt skje, og det gjelder å få redskapen til å holde helt til mål – og være først inn til målflagget. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om NMKs Landsfinaler i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Nore Uvdal i Bilcross.no-arkivet.

,