Kristian klarte noe ingen har klart: – Bare å gasse på!

VANT I FJOR – VINNER I ÅR: Kristian M. Lien (KNA Solør) vant juniorklassen i fjorårets Elverumfestival, og vinner åpen klasse i årets Elverumfestival – for en prestasjon! Dette var hans første seier i åpen klasse, men det blir så visst ikke den siste. Foto: Privat.

I fjor vant han juniorklassen, i år vinner han åpen klasse. Det er en dobbel-seier det står respekt av, i ett av landets største bilcrossløp, til unggutten Kristian Lien.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen 2022.

232 bilcrossere kjempet i støvføyka på Starmoen fra lørdag morgen til søndag ettermiddag, da NMK Elverum endelig kunne kjøre en fullskala Elverumfestival igjen.

Det skjedde helga 13. – 14. august 2022. Her finner du bilder fra løpet og resultatlister ligger som vanlig i fotoalbumet.

Unik dobbeltseier i ett av landets største bilcrossløp

JUNIORVINNER: Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) ga fra seg en heatseier i siste omgang, men visste at han var klar for A-finale uansett. Ellers var han ubeseiret – også i den avgjørende A-finalen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Den store bilcrosshelten denne helga skulle bli Kristian M. Lien (KNA Solør), som klarte mesterstykket ingen kanskje kan klare etter ham.

Kristian vant i fjor juniorklassen, og vinner i år åpen klasse. Det er en dobbel-seier det står respekt av, i ett av landets største bilcrossløp.

Det har vært en del stang ut og nesten – men bare nesten – for den raske førsteårssenioren denne sesongen, med flere fjerdeplasser.

Dette ble hans første pallplass og derfor også første seier i åpen klasse.

– Var bare å gasse på!

VETERANVINNER: Tommy Eng (NMK Hamar) er yngst – blant de eldste. Den ferske veteran-bilcrosseren satte samtlige på plass, også tidligere Veteranlandsfinale-vinner på samme bane, Totto Høøk fra Sverige. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Endelig!, jubler Kristian til Bilcross.no etter seieren. – Klaffa veldig óg, nå, konstaterer han – og det har han helt rett i: Full pott før finale, og seier i A-finalen. Bedre kan det ikke gjøres.

– Kom greit ut i A-finalen og kom meg opp i ledelse i sving nummer tre, så da var det bare å gasse på, sier Kristian med et bredt smil.

– Litt gøy at jeg vant junior i fjor, også med en Peugeot 206.

God stemning over hekken hjemme

LUFTER I VARMEN: Alle dørene vifter i varmen, for å kjøle ned mest mulig. En strålende sensommerhelg på Starmoen, med Elverumfestivalen tilbake i all sin støvete prakt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er så rått det! Skjønner forresten at det er god stemning over hekken hjemme i nabolaget, nå etter løpshelga?

– Ja, det er helt riktig, Steffen (Skustad, nummer to i A-finalen, red. anm.) og jeg er naboer, og han hjalp meg med å gjøre i stand bilen.

– Så det var utrolig gøy at vi endte som første- og andremann.

– Stort for meg å gjøre det bra her

SØSKENFIGHT: Søstrene Pettersen, med Emile og Thea (begge NMK Hamar), helt i hæla på hverandre i et innledende heat. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kristian digger Starmoen-banen og Elverumfestivalen, og det gjør også junior-vinneren. – Det er en bane jeg trives veldig godt på, derfor er det veldig stort for meg å gjøre det bra her, forteller Henrik Tandberg Håkonsen til Bilcross.no.

Ekstra stas var det å vinne med mamma sin grombil. – Veldig moro å få dele bil med mamma, en bil vi har hatt i mange år, men som har stått med rådebank siden 2015.

– Dette er godbilen til mamma, så det var moro å få den med hjem også, sier en lettet junior-vinner.

Mange holdt et ekstra øye på juniorklassen denne helga, av en god grunn.

Tilbake til Elverum om bare to helger

GÅR HARDT UTOVER REDSKAPEN: Det satses på Starmoen, her har en Saab fått en litt mer luftig front. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For bare to helger etter Elverumfestivalen, kommer et nytt storløp til Starmoen: Juniorfestivalen. Et løp tilegnet de yngste bilcrosserne, der det er stort fokus på den sosiale rammen rundt løpet.

Henrik må med mange gode resultater generelt og Elverumfestival-seier spesielt finne seg i et stort favorittstempel i panna før det store junior-oppgjøret:

– Nå gjør vi klar en annen bil til Juniorfestivalen og håper på et bra resultat der også.

Mer om Juniorfestivalen 2022 kommer på arrangørens nettsider (ekstern lenke).

Disse klatret opp på pallen

KANTRING: Arne Alexander Holm (Østfold motorsport) får applaus når han krabber ut av sin kantrede farkost. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I veteranklassen gikk den ferske veteranen Tommy Eng (NMK Hamar) til topps foran Rune Berntsen (NMK Hamar) og svenske Totto Høøk.

I dameklassen var Vilma Åsheim (NMK Trysil) best når det gjaldt som mest i A-finalen, og hun fikk med seg Emilie Pettersen (NMK Hamar) og Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) på pallen.

I åpen klasse fikk de nevnte Kristian M. Lien (KNA Solør) og Steffen Skustad (KNA Solør) med seg Kay Ove Berg (NMK Elverum) på det siste trinnet på pallen.

Pallen i juniorklassen besto foruten Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) også av Elias Grambo (NMK Trysil) og Kevin Wiken (NMK Hamar).

FARTSFEST: Elverumfestivalen trekker tusenvis til Starmoen motorbane utenfor Elverum by hver eneste sensommer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen 2022.

Les mer om Elverumfestivalen i Bilcross.no-arkivet.