Her suser Tobias inn til et luksusproblem – og går mest sannsynlig glipp av Bilcross.no-cup-finalen

BEST – OGSÅ I CROSSKART: Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) sto nok en gang på toppen av pallen sist helg – denne gangen la han alle crosskart-konkurrentene bak seg. Helga før vant han Juniorlandsfinalen i bilcross. Foto: Stian Ormestad.

Flere av våre bilcross-juniorer er for flinke – for er de i toppen av bilcross, så er de ofte best i alt annet de prøver seg på også. Tobias Grandum Spangen vant nylig Juniorlandsfinalen, og vant sist helg NM-runde i crosskart. Og han ligger på delt førsteplass i Bilcross.no-cup 2022.

Se bildene fra forrige runde i Bilcross.no-cup 2022.

Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) vant NMKs Landsfinale for juniorer 2022, det skjedde med strålende kjøring og spenning til siste meter på Brekka motorbane lørdag 6. august 2022.

Dette rangerte han høyest av alt han har av seiere og gull fra crosskart-NM i fjor – rett og slett fordi deltakelsen er så stor og konkurransen er så vanvittig hard i bilcrossens juniorklasse.

Dato-krasj for cup-finale og NM

– YES!!! Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) jubler etter seier i NMKs Landsfinale bilcross junior 2022. Men han har mer å juble for nå, med NM-seier i crosskart allerede helga etter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Også denne sesongen ligger Tobias godt an til NM-gull, spesielt etter seier i NM-runden på Krabyskogen sist helg.

Det betyr mest sannsynlig at den raske bilcross-junioren heller prioriterer neste NM-runde i crosskart foran Bilcross.no-cup-finalen.

Løpene krasjer på samme datoer den første september-helga.

Mister en hard konkurrent

Luksusproblem, rett og slett. Tobias ligger i delt ledelse av Bilcross.no-cupen før finaleløpet sammen med Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal).

Henrik forteller til Bilcross.no at han gjerne skulle sett sin argeste konkurrent stille til start i cupfinalen på Konsmo 3. – 4. september.

Men til Bilcross.no forteller Tobias at han nok prioriterer NM-runden i crosskart. Godt forståelig, siden han kjemper om NM-gull.

Mister enda en hard konkurrent

VALGETS KVAL: Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) vant 1. runde i Bilcross.no-cup 2022. Han skulle ønske han slapp å velge mellom cup-finale og fullføre sin siste sesong som junior, og Landsfinale for senior, etter å ha kjørt A-finale og kvalifisert seg i Juniorlandsfinalen. Men dagens regelverk krever at han velger en av to. Foto: Stian Ormestad.

Tobias har stått over en NM-runde allerede, på grunn av sin egen konfirmasjon i våres, og han har ikke anledning til å stryke mer enn en runde.

Det ligger an til at Henrik Hofton mister enda en av hans argeste konkurrenter, for vinneren av 1. runde i cupen Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) kjørte A-finale i Juniorlandsfinalen.

Dermed er han kvalifisert til Landsfinalen for senior, og bekrefter til Bilcross.no at han meget forståelig vil kjøre den.

Burde vært mulig med disp

Det betyr ifølge bilcross-reglementet at han går glipp av mulighet til å delta i juniorklassen i cupfinalen to helger senere. Nok et luksusproblem, for nok en bilcross-junior.

Det burde vært en disp for å kjøre Landsfinale, for så å fullføre sin siste junior-sesong, mener Markus Andre i prat med Bilcross.no. Valget har vært vanskelig.

– Kjipt å ikke kunne kjøre finaleløpet i Bilcross.no-cup, understreker han, men muligheten til Landsfinale på Smådøl kan han forståelig nok ikke la gå fra seg.

– Jeg hadde tenkt å satse på cupen, men når man får muligheten til å kjøre Landsfinale for senior kan man liksom ikke si nei.

Likevel kamp til siste spinn

DELT LEDELSE: Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) ligger på delt førsteplass med Tobias Spangen (NMK Hamar) før finaleløpet i Bilcross.no-cup. Men mest sannsynlig stiller bare Henrik til start i cup-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Henrik Hofton kommer likevel til å få en skikkelig fight inn til målstreken i cupen, men mest sannsynlig ikke fra verken Spangen og Jacobsen.

– Det hadde vært moro å hatt med alle i toppen helt inn til siste spinn, sa Henrik i prat med Bilcross.no sist helg på Elverumfestivalen.

– Men jeg skjønner hvorfor, hvis de ikke stiller til start, når cup-finale settes opp mot et mulig NM-gull og Landsfinale-kjøring på Smådøl.

Finaleløp og Mestermøte

Cupfinalen kjøres på Konsmo, der også det gode gamle Mestermøte i bilcross vekkes til live. Det skal kjøres fem omganger og mange finaler over to dager, som alltid i Bilcross.no-cup som hele veien består av todagersløp med vekt på det sosiale.

Påmeldingen er i gang, og her finner du den – det settes opp venteliste ved flere enn 120 påmeldte.

Mer info finner du på arrangøren NMK Konsmo sine nettsider (eksterne lenker).

RÅ BANE: Bilcross.no-cup går på tre av landets beste bilcrossbaner, og finaleløpet går på Konsmo motorbane 3. – 4. september 2022. Det blir en fartsfest av dimensjoner, når også Mestermøte i bilcross er tilbake! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk også: Påmeldingen til Bilcross.no-cup-finalen er i gang.

Sjekk bildene fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Sjekk bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Bilcross.no-cup – cupreglement for 2022.

, ,