Fra stjernesmell i fjor til seier i år: – Hadde ikke trodd!

STJERNESMELL: Isabell Bye (NMK Engerdal) gikk ut av fjorårets cup med store skader på bilen og også personskader som måtte behandles gjennom vinteren. Foto: Privat.

Etter krasjen i fjor, der bilen ble totalvrak og bilcrossjenta bak rattet fikk flere bruddskader og en knust hel, var det mange som fryktet at bilcross-interessen også hadde fått seg en trøkk. Men den gang ei – Isabell kom tilbake, og det på topp!

Sjekk også: Her kan du se hele Ifor Williams-cup-åpningen.

Ifor Williams-cup 2022 kjøres over tre løp på Vendkvernbanen, NMK Hamar, med 30.000 kroner i premiepotten. Cupen er blitt en prestisjetung greie, der det gjelder å være med i toppen gjennom hele sesongen.

Det konkurreres om poeng og pengepremier i alle tre bilcrossklassene; Åpen, junior og dame. Og i dameklassen kom den deiligste revansjen i første cup-runde.

Kunne ikke betydd mer akkurat nå

– Det var veldig uforventet etter min kræsj i fjor, men det kunne jo ikke betydd mer på akkurat dette tidspunktet, forteller Isabell Bye (NMK Engerdal) til Bilcross.no når vi gratulerer med seier og cup-ledelse.

Det var ikke en liten dult hun fikk i fjorårets cup-exit: Knust hel, brukket krageben og tommel. Først ble det operasjon av hel, så tommel, og deretter krageben.

– Jeg måtte totalt avlaste foten i tre måneder, derfor ble det rullestol og rehabiliteringsklinikk i to måneder, forteller den uheldige bilcrossjenta til Bilcross.no.

Full satsing videre

Men i årets cup-åpning ble uhell snudd til hell: Seier gir full pott i cupen etter første runde, i det det gjenstår to cup-runder: Sommerløpet 25. – 27. juni og Neglespretten 8. oktober.

– Det blir full satsing på å gjøre det så godt jeg kan i resten av cupen, lover Isabell i prat med Bilcross.no.

Like bak seg på lista har hun et sultent koppel med like friske bilcrossjenter:

Mange utfordrere

Bak Isabell i A-finalen jagde Umaporn Stensrud (NMK Hamar) på andreplass og Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) på tredjeplass.

Videre Emilie Pettersen (NMK Hamar), Kine Lund (NMK Elverum) og fjorårets cup-vinner Marthe Skjæret Nilsen (NMK Hamar).

I åpen klasse fortsetter fjorårsvinneren totalt i cupen Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) der han slapp med seier.

Saab-mangel

Og det i kamp med hans erkerival også fra fjorårets cup; Asgeir Taraldsen (NMK Melhus). Begge hadde salet om fra sine sedvanlige Saaber til noe helt annet – Lars Erik Aasvestad vant med noe så uvanlig for ham som en Mitsubishi Galant:

– Det var i mangel av Saab, men det er nok ikke umulig det gjentar seg, røper den nyfrelste Mitsubishi-fanen.

– Men helst Saab? – Helst Saab, ja – så det er planen for Sommerløpet om noen uker.

Alt klaffet i finalen

I juniorklassen slo Lars Rivenes (NMK Elverum) til når det gjaldt som mest i finalen: Da seilte han opp i ledelse og tok godt vare på den helt inn til målpassering i A-finalen.

– Jeg satser på å få med meg alle løpene på Hamar denne sesongen. Kanskje er det min tur i år. Veldig glad for at alt klaffet i finalen!

Videre på topp-fem i cupen etter første runde: Aleksander Øyen (NMK Fluberg), Emil Gjenga Lund (NMK Hamar), Emil Kjelgård (NMK Gardermoen) og fjorårsvinner i cupen Kevin Wiken (NMK Hamar).

Mer info om Ifor Williams-cupen finner du på NMK Hamars nettside (ekstern lenke).

IFOR WILLIAMS-CUP: NMK Hamar og Ifor Williams stor bak cupen med 30.000 kroner i premiepotten. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.