Steffen Hansen slet seg inn til seier i Himmelspretten på Moa: – Hadde nok med å holde bilen på banen

35 år etter at Himmelspretten var åpningsløpet for bilcrossbanen på Eksismoa tilbake i 1987, ble en ny seierherre kåret i dag – han var ikke påtenkt engang den gangen.

Bakgrunn: Himmelspretten på Moa er tilbake – tre år siden sist.

For den som stakk av med seieren i dagens Himmelsprett på Moa, var Steffen Hansen (NMK Gardermoen), 23 år gammel – men allerede en merittert bilcrosser.

Kanskje spesielt etter seieren i Landskamp.no i det siste normalåret med bilcross i 2019, før to korona-år.

Lite kjøring, men desto mer synging

TO TOMLER OPP: Det er like mange løp som Steffen Hansen (NMK Gardermoen) kjørte i korona-sesongene 2020 og 2021 til sammen – men 23-åringen imponerer likevel med seier i sesongens første løp på Moa. Foto: Jonas Svendby.

Disse to årene har han bare kjørt ett løp i sesongen, Talentracet på Grenland motorsportsenter. Dette var denne sesongens første løp. Så det har blitt lite kjøring, men desto mer synging.

Steffen ble kjendis utenfor bilcross-sporten da han var med i The Voice for to år siden.

– Grattis! Tok du en køntrilåt over målstreken i dag?, spør Bilcross.no.

– Hadde nok med å holde bilen på banen

– Takk skal du ha! Ble dårlig med synging mens jeg kjørte, hadde nok med å holde bilen på banen på det våte føret! Men det gikk jo over all forventning!

Løpet ble akkurat tellende som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale i bilcross, i og med at minimumsantallet på 30 deltakere akkurat ble oppfylt.

– Nå blir det Landsfinale, ja – men jeg har ikke planlagt noe, ikke bil eller noen verdens ting, så vi får se hva jeg kommer med der.

Dette ble de beste på Moa:

Resten av A-finalen – også kvalifisert – var Arild Westerhaug (NMK Hamar), Sondre Wielecki (NMK Aurskog Høland), Martin Nyhagen (NMK Hamar), Vegard Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) og Patrick Gystad (NMK Gardermoen).

Juniorklassen ble vunnet av Teodor Strand (NMK Aremark) foran Emil Kjelgård (NMK Gardermoen) og Sunniva Sveen (NMK Hamar).

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

JUNIORPREMIERING: De beste juniorene i Himmelspretten på Moa 2022. Foto: Jonas Svendby.

Les mer om Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Les mer om Himmelspretten på Moa i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om bilcrossbanen på Moa.