Hva gjør du når bilcrosspausen blir for lang? Melder deg på Idol!

TAR GJERNE EN TRALL: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) roer ned nervene med en sang bak bilcrossrattet. Foto: Stian Ormestad.

Steffen Hansen er en sangglad bilcrosser, som gjerne tar en trall for å roe ned nervene før start. Nå står nervene i høyspenn foran mandagens Idol-sending.

Les også: Steffen Hansen tok sin første seier!

Selv om bilcross tar mye tid og nærmest er en livsstil, er det mange bilcrossere som også har andre hobbyer.

SEIER! Steffen Hansen (NMK Gardermoen) tok sin aller første bilcross-seier på Landskamp 2019. Foto: Odd Kristian Sanner.

Mange driver også med musikk – og Steffen Hansen (NMK Gardermoen) er en av dem.

Sang på Landsfinale-banketten

I løpet av en lang vinter uten bilcross (sesongstarten går siste lørdag i februar i regi av NMK Aurskog Høland) kan det bli mye tid å slå ihjel. Derfor prøver Steffen seg like godt på Idol.

For oss i bilcross-miljøet er det ikke helt ukjente takter fra 21-åringen:

Han opptrådte på banketten etter NMKs Landsfinale på hjemmebanen Gardermoen i fjor, som et oppvarmingsband sammen med Jonas Svendby (NMK Aurskog Høland) på gitar, en annen bilcrosser med lang fartstid i dette gamet.

Eneste som hjelper på nervene

FULL KONTROLL: Synger Steffen like bra som han kjører? Da går han til topps i Idol også! Foto: Stian Ormestad.

SANGGLAD GUTT: Steffen har vært opptatt av biler – og sang, helt siden han var en liten pjokk. Foto: Privat.

– Jeg synger litt her og der. Helt siden jeg var liten, faktisk, forteller Steffen i prat med Bilcross.no.

Etter opptreden på Landsfinale-banketten fikk han mange gode tilbakemeldinger, – da tenkte jeg at tiden for å melde seg på Idol var inne, sier Steffen med et stort smil.

Og han synger bak rattet i bilcrossbilen. For eksempel på startplata, før tommelen skal opp. – Eneste som hjelper mot nervene!

We are the champions!

– Hva synger du på da?

– We are the champions! Neida, sier Steffen og ler. – Jeg har ingen favorittsang, egentlig. Jeg bare synger det som faller seg inn.

Det å synge gir Steffen ro, – det er et sted for å slappe av, på en måte, forklarer han. Mens bilcross er på den andre enden av skalaen, fullt attack!

– Men begge deler gir meg et adrenalinkick – men på forskjellige måter.

Klar for å forsvare fjorårsseieren i Landskamp

SEIER! Steffen Hansen (NMK Gardemoen) jubler etter Landskamp-seier sommeren 2019. Foto: Stian Ormestad.

Favorittsjangeren er country, men Steffen er så å si alt-etende når det kommer til musikk. Hva som skjer i TV-ruta på mandag – og hva han skal synge – kan ikke Steffen røpe.

SANGGLAD GUTT: Alltid med en mikrofon – eller et ratt – i handa! Foto: Privat.

Men på spørsmål om planene for bilcross-sesongen 2020 letter han litt på sløret: – Landskamp!, den skal jeg hvert fall kjøre, sier fjorårsvinneren som skal satse alt på å forsvare seieren.

Ellers vet man jo ikke – kanskje blir Steffen en sangstjerne, karrieren tar helt av, og det blir lite tid til overs til bilcrossen? – Jeg håper å rekke flere løp, men vi får se hva budsjettet rekker til.

Synger like godt som han kjører?

– Jeg har hørt at country-stjerner tjener fett?

– Haha, ja – men det lover jo godt, sier Steffen og ler. Og penga vil komme godt med – både til bilcross og mat på bordet. For Steffen har akkurat flyttet ut fra mamsen og papsen, men ikke så langt unna, rett borti gata på Langhus.

Mandag 20. januar 2020 er datoen for Steffens Idol-opptreden på TV2. Synger han like bra som han rattet Honda på Landskamp i fjor, synger han seg til topps også i den konkurransen!

KLAR FOR IDOL: 21 år gamle bilcrosser Steffen Hansen skal prøve seg i Idol denne sesongen. Foto: TV2.

Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

Se Bilcross.no-bildene fra Landskamp.no 2019.

Les flere saker om bilcrossere.