Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

YES! Steffen Hansen (NMK Gardermoen) jubler etter seier i Landskamp.no 2019. Foto: Stian Ormestad.

Steffen Hansen slåss seg fra bakerst i A-finalen til seier: – Det er så deilig!!!

Se Bilcross.no-bildene fra Landskamp.no 2019 – oppdatert!

Landskamp.no gikk for 11. gang av stabelen helga 8 – 9. juni 2019.

Etter regnvær, vanskelige forhold på banen og mange spredte heat gjennom lørdagen, dro det seg til i skikkelig Landskamp-stil i semifinaler og knallharde finaler i oppholdsvær søndag.

– Dette er det sjukeste!

Et svart flak av en Honda Legend med Steffen Hansen (NMK Gardermoen) bak rattet utmerket seg både på vått og tørt føre.

POLE POSITION: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) er klar for semifinale fra beste startspor. Foto: Stian Ormestad.

Steffen har aldri vunnet i seniorklassen før, etter flere gode år i juniorklassen tidligere. Men denne helga var det ungguttens tur:

– Det er det sjukeste. Det er så deilig! Bare helt ubeskrivelig. Jeg har ikke helt samla meg enda, sier Steffen til Bilcross.no.

– Jeg har vel aldri hatt noen så stor seier før. Hvert fall ikke i seniorklassen, sier 20-åringen og tenker seg om: – Jeg har vel ikke vunnet i seniorklassen før?

Og når først seieren kom, så kom det i et av bilcross-sesongens absolutte høydepunkt:

Landskamp.no oser av prestisje, samtidig som Gardermoen-gutten er kvalifisert til årets Landsfinale på hjemmebane og høstens NGK Masters i Sverige.

Dobbelt NMK Gardermoen

Og for å gjøre skikkelig stas på årets Landsfinale-arrangør, slåss Patrick Gystad (NMK Gardermoen) seg opp til andreplass og sørget for dobbelt NMK Gardermoen.

SLÅSSKAMP: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) foran Steffen Raaholdt (NMK Valdres) i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

FLAK: Vinnerbilen ble beholdt på bud. Foto: Stian Ormestad.

Nå blir det full satsing frem mot Landsfinalen på hjemmebane: – Må jo prøve, og se hvor det ender, sier Steffen til Bilcross.no. Han beholdt vinnerbilen på eget bud. Om det blir den eller noe enda grommere i Landsfinalen, gjenstår å se.

PALLEN: Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) forbedrer sin fjerdeplass med en tredjeplass i år. Foto: Stian Ormestad.

Tredjeplassen gikk til trofast Landskamp-kjempe Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) – hele pallen klare for NGK Masters.

Den evige toer, som tronet alene på toppen av resultatlisten før finaler, Steffen Raaholdt (NMK Valdres), kom på den enda surere fjerdeplassen i år, etter et ragnarok av en A-finale.

Hele resultatlisten finner du i bunn av saken.

Når to slåss, vinner den tredje

I juniorklassen startet vinneren tilslutt nede i B-finale: Lars Løstegård (NMK Gol) fikk alt til å klaffe i finalene med sin VW Golf.

BEST NÅR DET GJELDER: Lars Løstegård (NMK Gol) vinner først B-finalen, så A-finalen med sin VW Golf. Foto: Stian Ormestad.

HELT PÅ MARGINENE: Ingen løfter så mye gjennom grussvingen som Lars Løstegård. Det går på det berømte håret. Foto: Stian Ormestad.

I B-finalen var det aldri noen tvil, men i A-finalen måtte den raske golingen ha den kjente bilcross-kombinasjonen av fart og flaks:

Dobbeltvinner i Landskamp Sindre Løland (NMK Konsmo) slåss med Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) i ledelse. Begge hadde full pott etter innledende omganger.

KRASJ: Sindre Løland (NMK Konsmo) ble tilslutt stående i juniorenes A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Men når to slåss, vinner den tredje.

Det ble Lars Løstegård, foran Ole Henry Steinsholt og Joakim Ågedal (NMK Konsmo) på tredjeplass.

De beste juniorene er kvalifisert til årets Landsfinale for junior som går på Konsmo den første lørdagen i august. Se hele resultatlisten i bunn av saken.

Svensk seier i dameklassen

Sålangt norsk seier over hele rekka – men så skjedde ikke i dameklassen: Her trøblet Hanna Petersson (Bohus racing) seg gjennom innledende omganger med sin Saab 9000.

Etter to omganger sto hun fortsatt med null poeng. Men i tredje og siste omgang lørdag ble det en heatseier, som hun fulgte opp i fjerde og siste omgang søndag.

Det holdt til nest siste plassen i B-finale, som hun enkelt og greit vant. Og snakk om å være best når det gjelder:

MAX ATTACK: Hanna Persson (Bohus racing) parkerer konkurrentene når først Saaben holder helt inn til mål. Foto: Stian Ormestad.

SUVEREN: Først B-finale-seier, så A-finaleseier. Begge deler så å si like enkelt for den svenske superåkaren. Foto: Stian Ormestad.

I A-finalen parkerte svensken konkurrentene med en Saab som fortsatt tydelig slet, med stadig større røykutvikling. Men det holdt!

FINALEFIGHT: Frances Lingjærde (NMK Aremark) er på Emelie Olsson (Finnskoga MK) – helgas tøffeste duell? Foto: Stian Ormestad.

Fra suksess til fiasko

Eneste dame med full pott før finaler, Frances Lingjærde (NMK Aremark), ble liggende bak i feltet og slåss med Emelie Olsson (Finnskoga MK), og endte tilslutt på 6. plass.

Bilcrossjentene serverte en ekte svensk-norsk Landskamp i finalene, der de kjempet tappert – duellen mellom Frances og Emelie spesielt.

Men det ble svensk suksess tilslutt med Hanna Petersson til topps foran Mari Hoel (NMK Gjøvik og May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal).

Se Bilcross.no-bildene fra Landskamp.no 2019 – oppdatert!

NERVER I HØYSPENN: Landskamp.no tar på – for både de på banen, og de rundt banen. Foto: Stian Ormestad.

Resultat etter finale dameklasse Landskamp.no 2019

Resultat etter finale juniorklasse Landskamp 2019

Resultat etter finale seniorklasse Landskamp.no 2019

TOPP-TRE: God stemning på seierspallen, med Steffen Hansen (NMK Gardermoen) på toppen, Patrick Gystad (NMK Gardermoen) på andre trinnet, og Kristoffer Gutu Holt (NMK Tønsberg) på tredje trinnet. Foto: Odd Kr. Sanner.

TOPP-TRE: Hanna Petersson (Bohus racing) til topps, her i intervju med Gunnar Fridlund, foran Mari Hoel (NMK Gjøvik og May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Odd Kr. Sanner.

TOPP-TRE: Juniorene feirer seg selv, med Lars Løstegård (NMK Gol) på toppen av pallen, foran Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) og Joakim Ågedal (NMK Konsmo). Foto: Odd Kr. Sanner.

Se Bilcross.no-bildene fra Landskamp.no 2019 – oppdatert!

Løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for senior- og juniorklasse. Arrangør er NMK Trøgstad. All info om løpet finner du på nettsiden Landskamp.no.

Les mer om Landskamp.no 2019.

Les mer om Landskamp.no i Bilcross.no-arkivet.

Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.