Oddmunds stalltips foran Sankthanscrossen 2019: – Det trimmes fælt om dagen!

SANKTHANSCROSSEN PÅ SIGDAL: Siden 1980-tallet har dette vært et av sesongens store høydepunkt for bilcrossfolket. I år kjøres Sankthanscrossen helga 22 – 23. juni. Innfelt ser vi utskremt reporter Oddmund Hansen Westby. Foto: Stian Ormestad.

Det nærmer seg sankthans og sesongens høydepunkt på Sigdal motorbane gjennom godt over 30 år: Sankthanscrossen. Bilcross.no har henta inn de beste stalltipsene fra mannen midt i manesjen: Oddmund Hansen Westby.

Sjekk også: Påmeldingen til Sankthanscrossen 2019 er i gang!

Sankthanscrossen, NMK Modum Sigdal, har vært et storløp gjennom flere tiår, og mange holder Sigdalbanen som sin favorittbane. I tillegg er det alltid en sosial ramme rundt Sankthanscrossen:

TITTELFORSVARER: Espen Kerim (NMK Konsmo) har her vunnet Sankthanscrossen for femte gang. Foto: Stian Ormestad.

For i tillegg til fem omganger og finaler på banen, blir det grillfest på startplata på lørdagskvelden med live musikk fra Øyvind Kristoffersen. 

Også har vi denna Kerim’en da…

Sankthanscrossen er for femte året på rad tellende i Bilcross.no-cupen, og det er kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for junior og senior, og neste års Eliterace.

Ingen tvil om at det blir harde tak på Sigdal 22 – 23. juni 2019. Og den som skal surre rundt med en mikrofon og intervjue de som vinner og forsvinner, er fargeklatten Oddmund Hansen Westby. Han kan røpe at det trimmes fælt oppi Sigdal om dagen:

– Det er flere lokale helter som satser stort, du veit – vi liker ikke å bli frakjørt. Amund Lund Reistad og Eirik Andersen sparer ikke på kruttet. Vegard Gjellum har meldt seg på med Volvo, og han kjører alltid fort!

– Så er det denna Kerim’en, da, som kommer fra Sørlandet og driver og kjører fra oss i ett sett. Det er jaggu passe frekt, mener Oddmund. – Skal Espen Kerim (NMK Konsmo) vinne Sankthanscrossen for sjette gang???

HOLDT TUNGA RETT I MUNNEN: Seiersintervju med Espen Kerim (NMK Konsmo) etter fjorårets Sankthanscross på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

ALLTID FAVORITT: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Og Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), som vant Bilcross.no-cupen totalt i fjor. Få kjører så flott med boble som den unggutten der!

Vinner hver gang han kjører?

Men Oddmund penser kjapt tilbake på alle heltene fra egne skogsholt rundt om i Sigdal:

– Ringreven Jan Håkon Hofton kommer tilbake nok en gang, og Tron Tveiten har ikke kjørt Sankthanscrossen siden 2015 trur jeg, men da endte det med seier! Jeg trur han vinner hver gang han kjører?

– I junior har vi Håvard Johannessen og Simen Løvlid som to digre hjemmehåp, men der er det også mange andre med i tetsjiktet, må Oddmund innrømme.

UHELDIG: Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) sesongåpnet med å rulle på taket i A-finalen for junior på Roppecrossen. Kongsberg-junioren er helt sikkert revansjesugen! Foto: Stian Ormestad.

STALLTIPS: Oddmund Hansen Westby skal intervjue de som vinner og forsvinner. Foto: Privat.

– Blant andre Håkon Gaptjern (NMK Nedre Hallingdal) og Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) som har vært mye uheldig tidligere i år.

Comeback i dameklassen

Dameklassen er Oddmund spesielt opptatt av. Her skal det deles ut klemmer og seierintervjuer over en lav sko i løpet av sankthanshelga:

– Andrine Leer er ei skummel ungjente fra traktene her oppe som kan få bryn av søstrene Råen, som har gode resultater fra Sigdal før. Vi har også May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) som bestandig er med i toppen.

– Også er vi så heldig å se Inger Berger (NMK Nedre Hallingdal) på startlista igjen, men da jeg så ho kjøre på Sigdal før fløy jeg vel i bleier. Men jeg husker det bestandig gikk fort, så vi avskriver ikke den dama der, heller!

PUBLIKUMSVENNLIG: Aldri kjedelig på bilcross på Sigdal! Foto: Stian Ormestad.

ALT KLART: Mange holder Sigdalbanen som sin favorittbane. Nå er den striglet og klar for Sankthanscrossen 2019. Foto: Stian Ormestad.

– Det er fortsatt ledige plasser på startlistene til bilcrossere som vil utfordre de som er nevnt!

Store pengepremier

Per nå – en drøy uke før det hele braker løs – er det 140 navn på startlistene. Påmelding til løpet finner du her. Og mer info om løpet finner du på NMK Modum Sigdals nettsider.

Totalt i Bilcross.no-cup er det 60.000 premiekroner i potten, og i tillegg har NMK Modum Sigdal en egen vandrepokal for Sankthanscrossen: I den blir det lagt 3.000 kroner for hvert år helt til noen stikker av med den.

Det kreves to napp i pokalen, som kan blir veldig så velfylt med cash før noen kaprer den – med hele haugen med penger oppi. Pokalen er satt opp for seniorklassen.

Oddmund forteller at i langpausa på lørdag vil det bli gavedryss for barn og unge. NMK Sigdal har alltid servert en Sankthanscross for hele familien.

Det er Ole Halvor Fossum og Oddmund som kjører showet over høytaleranlegget denne helga.

Påmelding på NMK Modum Sigdals nettsider (ekstern lenke).

TOPP TRE: Pallen i dameklassen i 1. runde av årets Bilcross.no-cup – Sankthanscrossen teller som 2. runde, mens 3. runde og finaleløpet går på Konsmo motorbane i september. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Sjekk bildene fra fjorårets Sankthanscross.

Satset alt i 1. runde av Bilcross.no-cup:

Bilcross.no-cup 2019 – stilling etter 1. runde, alle klasser.

,