Himmelspretten på Moa er tilbake – tre år siden sist

KVALLØP: Himmelspretten 2022 teller som kvalifiseringsløp for NMKs Landsfinale for både junior- og åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Ventetiden har vært lang, men nå er det bare å ta sats og bli med på Himmelspretten – igjen!

Bilcross-TV: 1. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Det aller siste løpet før korona-pandemien stakk kjepper i hjulene også for bilcross-sporten, gikk på Eksismoa i regi av NMK Aurskog Høland.

Så måtte NMK Aurskog Høland, akkurat som alle andre klubber over hele landet, avlyse løp over en lang tid.

Endelig klart for bilcross på Moa igjen

TA SATS! Himmelspretten på Moa er et av de virkelig legendariske bilcrossløpene «gjennom alle bilcrosstider». Foto: Stian Ormestad.

Både i 2020 og i 2021 kom strenge korona-restriksjoner og stoppet alle planer om Himmelsprett – dermed har det ikke blitt kjørt løp her siden 3-timersløpet i februar 2020 – og Himmelspretten har ikke blitt kjørt siden 2019.

– Nå er det endelig klart for bilcross på Moa igjen, sier Per Egil Moseby på vegne av NMK Aurskog Høland. – Og da er det spesielt stas at det er Himmelspretten vi skal sende avgårde.

– Dette løpet er vel blitt kjørt siden «tidenes morgen» her på banen – som sto ferdig for 35 år siden. Det var ikke lenge etter at vi kjørte den første Himmelspretten.

Oppgradert baneanlegget

Selv om det er blitt lite løp i korona-tid, har det skjedd mye på baneanlegget: – Vi har lagt inn strøm, det er blitt trukket nesten to kilometer med høyspent opp til banen. Og vi har boret etter vann.

– Så nå er det varme og vann i alle bygg, forteller Per Egil til Bilcross.no. Men det er neppe lys og varme bilcrosserne som tar turen til Moa er mest opptatt av, selv om det kommer godt med:

– Vi har Landsfinale-billetter å dele ut i både åpen- og juniorklasse – og det er det jo rift om.

Alle som vil skal få kjøre

Det er satt tak på 100 deltakere – det er vi langt unna nå, viser startlistene. En uke før løpsdato er det påmeldt drøyt 30. – Men vi tar mål av oss å kjøre uansett – nå må vi få i gang bilcrossen på Moa igjen.

– Vi tar en endelig avgjørelse på mandag, som også er påmeldingsfrist – men vi kommer nok til å ta med deltakere helt frem til siste slutt for å få med flest mulig.

NMK Aurskog Hølands nettsider finner du her, og en til enhver tid oppdatert startliste ligger her, tilleggsregler finner du her, og påmelding kan gjøres her (alle eksterne lenker).

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Les mer om Himmelspretten på Moa i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om bilcrossbanen på Moa.