Bent-Inge ble stående igjen i sandfella – og vant: – Det er moro å vinne, men ikke på den måten

A-FINALEN: Vinneren Bent-Inge Sørensen (NMK Grane) øverst på pallen, videre i A-finalen kom alle de svartflaggede i rekkefølgen de kom over mål: Eddie Orava (NMK Grane), Håvard Leksås (NMK Namdal), Ronny Klepp (NMK Verdal Levanger), Martin Wikran (NMK Rana) og Lasse Hansen (NMK Brønnøy). Foto: Ingrid Eide.

– Jeg visste ingenting om det, før noen fortalte meg at jeg hadde vunnet. Jeg tenkte først at det var bare tull, sier søndagens seierherre til Bilcross.no.

Les også: Svein Olav ble Norges første bilcross-kjendis.

Helga 17. – 18. september 2022 ble det kjørt bilcross i regi av NMK Grane i Svenningdalen, fem mil fra Mosjøen – ett løp lørdag, og ett nytt løp søndag.

Søndagens A-finale har Bilcross.no fått flere tips om, der hele A-finalen ble svartflagget – unntatt en A-finalist. Han sto igjen i sandfella etter to runder.

Flere seiere – men ingen som denne

ALLTID VOLVO: Bent-Inge Sørensen (NMK Grane) i god driv med sin Volvo 245. Helt siden juniordebuten i 2014 har det vært Volvo som gjelder, enten det er stutt- eller langtak. Foto: Privat.

Vinneren ble Bent-Inge Sørensen (NMK Grane) i Volvo 245, med punktert hjul og krølla forstilling. Etter to runder med fight var A-finalen over, og han trilla ut til siden og ble stående langt ute i sandfella.

Bent Inge har kjørt bilcross i ni sesonger, helt siden sin første juniorsesong i 2014. Han har flere seiere på bilcross-CV-en, men det er første gang han har vunnet på denne måten.

– Ja, det er første gang jeg har vunnet etter å ha bare kjørt to runder av en A-finale, sier 24-åringen og humrer i prat med Bilcross.no.

Satte et gulflaggsone-eksempel

Bent-Inge tok starten og ledet frem til han traff en stor sten og punkterte og ommøblerte litt på forstillingen. Resten av A-finalefeltet fortsatte fighten, og det gikk fort.

For fort i gulflaggsonen, der Volvo-en til Bent-Inge sto, mente dommerne. – Jeg reagerte ikke så på det, forteller Bent Inge til Bilcross.no.

– Men jeg vet det har blitt strengere og skal slås hardt ned på – det er litt uvant – men det ble vel satt et eksempel der og da, da.

– Tenkte først at det bare var tull

Folk kommer nok til å kjøre som prester i gulflaggsone fremover – det virker nok veldig preventivt for fremtidige løp, det som skjedde på Svenningdal sist helg.

– Jeg visste ingenting om det, før noen fortalte meg at jeg hadde vunnet. Jeg tenkte først at det var bare tull.

– Men så måtte jeg sjekke resultatene på oppslagstavla – da så jeg at det stemte.

– Jeg ble sjokkert, ja

– Det er første gang jeg har vært bort i noe sånt som dette. Jeg ble sjokkert, ja. Det er moro å vinne, men jeg vil jo helst ikke vinne på den måten.

Det ble ikke store diskusjonen rundt dette, alle A-finalistene – bortsett fra Bent-Inge – ble hentet inn til juryen for å få beskjed om avgjørelsen.

Det var en rask avgjørelse, og sånn ble det: Svartflagg til hele gjengen som fortsatt kjempet om seier etter at Bent-Inge havarerte.

Størst smil om munnen i bilcross

– Folk gratulerte jo og alt det der, men det var litt ekkelt – jeg fortjente ikke den. Likevel er alle så greie at de de gratulerer og synes det er artig, sier Bent-Inge til Bilcross.no.

Og det er miljøet som er greia med bilcross: – Pluss at jeg har et kjempe konkurranseinstinkt som får kjørt seg skikkelig på bilcrossbanen.

24-åringen har også kjørt skutercross og rallycross, men ingenting slår bilcross: – Jeg har størst smil om munnen i en bilcrossbil, ja!

Ingenting slår bilcross-miljøet

– Det er mer moro å knive og kjøre bilcross, det er ikke så seriøst. Og det er et fantastisk miljø, ingenting slår bilcross-miljøet. Folk strømmer til hvis man har problemer eller trenger deler. Det er aldri noe problem.

Seieren sist søndag var den mest kjipe seieren hans, men han husker godt den mest morsomme: – Det var som junior på Vedal, NMK Brønnøy.

– Da kom jeg ut som femtemann og kjørte meg opp til seier i A-finalen.

Mest moro å kjempe for seieren

– Det er mest moro å vinne etter en godt fight der man kjenner at man må kjempe for seieren, ikke stå igjen etter runde to og vinne.

Nå er 2022-sesongen straks ferdig, det gjenstår bare klubbløp på samme bane, så blir det en vinterpause frem til 2023-sesongen.

Da er målet å kvalifisere seg og kjøre NMKs Landsfinale i bilcross på Vikedal motorbane, NMK Vikedal.

Petter Leirhol best igjen: – Det er så DEILIG!!!

Les også: – Nå er jeg bare glad!

Les om flere bilcross-profiler.

,