Borteseier over hele linja på neste års Landsfinale-bane

SUVEREN – SÅ LENGE DET VARTE: Gjennom seks omganger var hjemmefavoritt Bjørn Cato Aarekol (NMK Vikedal) suveren, og så også i ledelse av flere A-finale-runder. Men så ble det snurring inn i siste runde og femteplass til slutt. Foto: Pressemelding.

Det ble en festfinale for årets Vestlandsmesterskap – på samme bane som neste års Landsfinale i bilcross skal gå av stabelen. Da bør vi se opp for bergensere, som gjør mer eller mindre rent bord i bilcrossløp på Vestlandet og også i Vikedal.

Les også: Svein Olav ble Norges første bilcross-kjendis.

Arrangøren melder om flott vær, spennende og tette dueller, og et stort publikum i finalehelga for Vestlandsmesterskapet 2022 lørdag og søndag 17. – 18. september 2022.

Før finaleløpet var det klart at NMK Bergen-førere dominerte i flere klasser, men i finaleløpet prøvde hjemmefavorittene fra NMK Vikedal å slå tilbake på hjemmebane – og neste års Landsfinale-bane:

NMK Egersund-seier i junior

Julian Helland (NMK Vikedal) gikk på en skikkelig smell i forrige løp, men var tilbake for fullt i finalehelga og kvalifiserte seg direkte til A-finale. Det gjorde også Simen Johansen (NMK Vikedal), som kjørte A-finale i årets Juniorlandsfinale.

I A-finalen ble det svært tett i første sving, der de to hjemmefavorittene smalt sammen og Helland snurra med hjelp av Johansen.

Da tok Thea Lutsi teten foran Vetle Lian (begge NMK Egersund), og Thea ledet hele veien inn til mål i A-finalen. Borteseier, også i juniorklassen.

Magnus Skoglund (NMK Bergen) fikk svartflagg og ble plassert sist i A-finalen, men vant likevel Vestlandsmesterskapet for juniorer sammenlagt.

NMK Bergen-dominans i åpen

I åpen klasse dominerte hjemmefavoritt Bjørn Cato Aarekol (NMK Vikedal) gjennom alle innledende omganger med sin boble. I tillegg til full pott med en pen rekke med heatseiere, satte han også bestetid i tre av de seks omgangene.

I A-finalen tok Aarekol oppskriftsmessig ledelsen foran Lasse Aaberg (NMK Bergen). Aarekol hadde full kontroll så det ut til, men en liten runde før mål snurra han seg bort og måtte ta til takke med femteplassen.

Da lot ikke Aaberg seg be to ganger, han tok over ledelsen og fosset inn til seier foran Marius Helle Havre og Eirik Fjeldstad – hele pallen fra NMK Bergen.

Sammenlagt i Vestlandsmesterskapet tok Lasse Aaberg seieren, fire poeng foran Marius Helle Havre og Anders Myking (alle NMK Bergen).

Sesongen på Vikedal motorbane blir avrundet med klubbløp lørdag 15. oktober 2022. Til neste år skal NMK Vikedal huse NMKs Landsfinale i bilcross 2023.

JUNIOR-HJEMMEFAVORITT: Simen Johansen (NMK Vikedal) ble beste vestlandsfører i NMKs Landsfinale for junior 2022. I finaleløpet i årets Vestlandsmesterskap på hjemmebane endte det med svartflagg. Foto: Stian Ormestad. Bilcross.no.

Bilcrossbane vekkes fra dvalen i Vestlandsmesterskapet.

Bakgrunn: Finaleløp på neste års Landsfinale-arena.

Dette er landets nyeste bilcross-legende.