Alt klart for finaleløp på neste års Landsfinale-arena

SEIER! En jublende Sigbjørn Østbø (NMK Vikedal) etter seieren i sommerløpet på hjemmebanen Vikedal motorbane – Landsfinale-arena i 2023-sesongen. Foto: Pressemelding.

Til helga skal vinnerne av årets Vestlandsmesterskap kåres, og det på neste års Landsfinale-bane i Vikedal.

Sjekk også: Bilcrossbane vekkes fra dvalen i Vestlandsmesterskapet.

Lørdag 17. og søndag 18. september 2022 er det klart for finaleløp i Vestlandsmesterskapet 2022. Bilcross-mester i dame-, junior- og åpen klasse har sanket mest poeng gjennom syv løp i landsdelen: Vikedal, Bergen og Sunnfjord

Så langt er det førere fra NMK Bergen som har gjort det best, men det er fortsatt håp om pallplasser for flere NMK Vikedal-førere som får finalen på hjemmebane.

NMK Bergen-dominans i juniorklassen

HJEMMEFAVORITT: Bjørn Cato Aakerol (NMK Vikedal) i god flyt på hjemmebane i sommer – nå klar for å kjempe om seier i finaleløpet i Vestlandsmesterskapet 2022. Foto: Pressemelding.

I juniorklassen leder Magnus M. Skoglund foran Simen Wilhelmsen, men ett løp skal strykes og dermed er Magnus alt klar som vinner. Men videre er det tett om medaljeplassene:

For hvis vi stryker ett løp for de neste på listen før finaleløpet, skiller det bare fire poeng mellom Simen Wilhelmsen, Emilie Køhne og Emilie Haukeland, og Silje Tofting er bare noen få poeng bak der igjen.

Alle disse kjører for NMK Bergen – og alle disse kjemper om pallplassene sammenlagt i mesterskapet. Men en seier i finaleløpet er gjevt i seg selv:

Av hjemmefavoritter kan vi nevne NMK Vikedal-fører Simen Johansen som har gjort det best i år med en sterke femteplass i årets Juniorlandsfinale.

Hjemmefavoritter snuser på pallen

I åpen klasse stiller hjemmefavorittene sterkere i kampen om en pallplass sammenlagt i mesterskapet. Marius Helle Havre og Lasse Aaberg (NMK Bergen) skal gjøre opp om seieren, der Lasse leder med ett eneste poeng etter strykning av ett løp.

Anders Myking (NMK Bergen) ligger på tredjeplass, men stiller ikke til start og risikerer å miste pallplassen. Ole Lønning, åtte poeng bak, og Sigbjørn Østbø (begge NMK Vikedal), ti poeng bak, står begge klar til å kapre den siste pallplassen.

Sigbjørn Østbø (NMK Vikedal) vant det forrige løpet i Vikedal, og håper nok på å kunne gjenta det. Men han skal få hard kamp fra flere hjemmefavoritter: Bjørn Cato Aarekol, Thomas Hundseid Eikeland, for å nevne ett par.

Neste års Landsfinale-arena

Det kjøres også Vestlandsmesterskap i rallycross, de kjører fem runder. Totalt er det påmeldt 65 biler, det kjøres seks omganger og finaler over to dager.

– Værmeldingene lover bra, så alt ligger til rette for to spennende dager på Vikedal motorbane, forteller arrangøren NMK Vikedal i en pressemelding.

Dette er arenaen for NMKs Landsfinale for bilcross 2023, utsatt fra 2021 på grunn av korona-pandemien.

Første start går klokka 12.00 lørdag 17. september, og klokka 12.30 søndag 18. september.

JUNIOR-HJEMMEFAVORITT: Simen Johansen (NMK Vikedal) ble beste vestlandsfører i NMKs Landsfinale for junior 2022. Nå er han klar for sesongfinale på hjemmebane til helga. Foto: Stian Ormestad.

Samme helg: Sølvcrossen 2022.