Comeback for Kråkenesmarka ble en suksess: Lite deltakere, men mye kjøring og stor spenning!

JUNIORPALLEN: Emilie Haukeland (NMK Bergen) vant juniorklassen i comebacket til Kråkenesmarka-bilcrossbanen foran Magnus Skoglund (NMK Bergen) og Silje Tofting (NMK Bergen). Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

Godt over 15 år etter at det sist ble kjørt bilcross her, var det endelig klart for nye fighter på bilcrossbanen rett utenfor Førde. Den gamle bilcrossbanen har blitt en snakkis rundt om i bilcross-Norge, som en god gammel bilcrossbane det ikke er så mange igjen av.

Sjekk også: Hjemmeseier i generalprøven før Juniorlandsfinalen.

Bilcross.no skrev om comebacket til Kråkenesmarka og bilcrossbanen der i forkant av løpet nå i juli 2022 – forrige løp gikk her så langt tilbake som i 2004.

Nå ble det endelig kjørt bilcross her igjen, og løpet var tellende i årets Vestlandsmesterskap.

Fikk valuta for startkontigenten – og inngangsbilletten

MYE KJØRING: Anders Myking (NMK Bergen) flagges ut på sitt treningspass. med sin velbrukte VW Golf. Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

Dessverre var det ikke mange deltakerne påmeldt, men de som kom fikk valuta for startkontigenten – og publikum for inngangsbilletten. Alle fikk to runder trening før løpet, og løpet ble utvidet fra tre til fire omganger før finaler.

Løpsleder Morten Lavik beskrev Kråkenesmarka-banen før comebacket som en vrien bane med feildoserte svinger – og mange svinger. Primus motor for comebacket til banen og for bilcrossmiljøet i NMK Sunnfjord er Arild Reiakvam.

De og resten av gjengen skal ha all skryt for å ha fått bilcrossbanen oppe og gå igjen, med alt det innebærer for å få den godkjent i henhold til dagens standard.

Borteseier over hele linja

TETT FIGHT: Frank Reiakvam (NMK Sunnfjord) i ledelse på hjemmebane, foran Marius Havre (NMK Bergen) på ytter’n og Anders Myking (NMK Bergen) på inner’n. Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

Likevel forteller bilcrossfolket som tok turen til Kråkenesmarka om en nostalgisk reise nesten tilbake i tid. Her blir det kjørt god, gammeldags bilcross, på en god gammeldags bilcrossbane.

Aller best ble den raske juniorjenta Emilie Haukeland (NMK Bergen) i juniorklassen, mens Lasse Aaberg (NMK Bergen) sørget for borteseier til NMK Bergen også i åpen klasse.

Det vil si, borteseier og borteseier – det var en god kontingent med gode hjelpere fra naboklubben NMK Bergen i arrangørstaben for å få til løp igjen.

Vestlandsmesterskapet fortsetter

JUNIOR TRENING: Jostein Askeland (NMK Bergen) imponerer stort som treningsjunior. Unggutten har gokart-bakgrunn. Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

Det gjenstår nå to runder i årets Vestlandsmesterskap som begge kjøres i september, først på Eikås den første helga i september 3. – 4. september 2022.

Så finaleløpet på Vikedal motorbane helga 18. – 19. september 2022.

Vestlandsmesterskapet finner du mer info her (ekstern lenke).

JUNIOR-KAMP: Odin Kvåle foran Andrea Steinsland Bjørge (begge NMK Bergen). Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

LANGVEISFARENDE: Ole Lønning (NMK Vikedal) fra Fitjar var en av de lengst langveisfarende til Førde og bilcross-comebacket på Kråkenesmarka. Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

NESTEN PALLEN: Tor Helge Knutsen (NMK Sunnfjord) slåss endelig på hjemmebane igjen – og klarer nesten å klatre opp på pallen. Det blir fjerdeplass totalt tilslutt. Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

PALLEN I ÅPEN: Lasse Aaberg (NMK Bergen) vant foran Arild Reiakvam og Frank Reiakvam (begge NMK Sunnfjord) – de to sistnevnte endelig på hjemmebane igjen! Foto: Tore Rønneberg, Motormania.no.

Bakgrunn: Banen har ligget brakk i 15 år – nå blir det løp igjen!