Hjemmeseier i generalprøven før Juniorlandsfinalen 2022: – Kunne ikke drømt om en bedre oppladning!

TOMMEL OPP: Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) var aldri truet og ledet fra start til mål i juniorenes A-finale under Sommerfestivalen 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kim Aron Bruu-Svendsen vant sin aller første Sommerfestival før korona, og vinner sin aller siste som junior etter korona. Til helga skal junior-karrieren avsluttes med NMKs Landsfinale for junior på samme bane. – Jeg håper bare alt holder og virker til helga også.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2022 – oppdatert!

Sommerfestivalen har blitt kjørt hver sesong siden 2007, bortsett fra korona-årets 2020 – i fjor gikk en redusert festival av stabelen med korona-restriksjoner.

Nå var Sommerfestivalen tilbake, som før – og det ble kjørt bilcross fra onsdag til lørdag, med ti omganger og finaler.

Juniorlandsfinale-generalprøve

STRØKEN SKYSS: Både bil og håndtering av bil var strøkent, fra start til mål. Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) vinner sin andre Sommerfestival i juniorkarrieren. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Banen er Brekka – samme arena som årets Juniorlandsfinale går på allerede helga etter. Derfor var det ekstra spennende å følge med på juniorklassen under årets Sommerfestival – her har mange av de yngste bilcrosserne tatt turen for å teste ut årets Landsfinale-bane.

Aller best etter korona ble samme unggutten som var best før korona: Hjemmefavoritten Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) i en sprek Volvo 245.

Han vant som førsteårsjunior i 2019, og nå som sisteårsjunior i 2022-oppgjøret.

Må finne frem en ny bil til Juniorlandsfinalen

HJEMMEFAVORITT: Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) på sin hedersrunde etter målgang, der hele Brekka applaudere den fantastiske Volvo-rattingen til unggutten. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Til neste helg kommer alle landets beste juniorkjørere på besøk på hjemmebanen hans. Bilcross.no gratulerer og hinter mot at dette gir hjemmefavoritten et enda større favorittstempel foran Juniorlandsfinalen på samme bane:

– Tusen takk! Kunne ikke fått en bedre oppladning før neste helg, sier 18-åringen som må ut i vognskjulet og se om han kan få ordnet seg en ny bil til neste helg:

– Mista bilen på bud, så må bli en ny en – får se om den nye går bedre, sier en hemmelighetsfull favoritt – men Volvo vet vi ganske så sikkert at det blir.

Ledet fra start til mål

SUKSES: Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) var den eneste vinneren av Sommerfestivalen som aldri var truet av noen luringer som gikk inn i alternativsporet i første runde. Han skuffet på og la alle konkurrentene bak seg i støvskyen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I Juniorlandsfinalen er ikke målet nødvendigvis seier, forteller Kim Aron til Bilcross.no: – Jeg har ikke satt målet for seier, for det er sinnsykt mange flinke juniorer som kjører fort.

– Så jeg har satt målet om å komme i A-finale hvis alt holder og virker til helga, også, sier Kim Aron til Bilcross.no.

Juniorvinneren under Sommerfestivalen 2022 var aldri truet – han ledet fra start til mål.

– Dette er stort

JUNIOR TRENING: De aller yngste juniorkjørerne fikk virkelig prøvd seg gjennom ti omganger og et treningspass også under finalene lørdag. Her går det trill rundt etter heftig satsing, og Jonas Velten (NMK Bø) velter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

At han rakk to Sommerfestival-seiere i løpet av sine amputerte junior-år i korona-tid, er helt rått. – Det er vanskelig å forklare hvordan det føles, men det er helt sinnsykt!

– Festivalen for meg er noe som står høyt på lista hvert år. Har sagt ganske lenge at det er det jeg gleder meg mest til, uansett om vi drar til syden eller andre steder, så er det Sommerfestivalen som er sommerferien for meg.

– Sommerfestival er bra og hyggelig folk, en kjempemorsom og bra bane, som oftest sol og alltid mye kjøring. Nei, det er stort for meg.

Mange revansjesugne juniorer

STJERNESMELL: To junior-favoritter ryker ut i B-finalen, etter en skikkelig stjernesmell: Kasper Sevaldholet (NMK Krabyskogen) og Emilie Haukeland (NMK Bergen). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kim Aron Bruu-Svendsen forteller at han satset stort til Sommerfestivalen med ekstra grom redskap, og vil også prøve på det til Juniorlandsfinalen, siden han har fylt 18 år og dette er hans siste juniorsesong.

– Må satse litt da!, sier en rask Volvo-gutt som er superklar for NMKs Landsfinale for juniorer i Brekka lørdag 6. august 2022.

Men han skal se opp for mange revansjesugne konkurrenter som hadde stang ut i Sommerfestivalen.

Comeback i bilcross endte med seier

UT FRA ALTERNATIVSPORET: De to som gikk i alternativsporet i aller første runde, endte til slutt som første- og andremann i A-finalen: Robin Rørvik (NMK Aremark) og Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse gikk en tidligere junior-vinner helt til topps, 22 år gamle Robin Rørvik (NMK Aremark) i Volvo 240. Han hadde ikke ventet å gå seirende ut av dette oppgjøret i det hele tatt:

– Nei, ikke i det beitet der, med mye gromme sjåfører og gromme biler!, sier Robin som tok sin første seier som senior. Han vant Sommerfestivalen som junior tilbake i 2017.

– Jeg kjører egentlig rallycross-NM, men det er utrolig gøy å bli med og kjøre Sommerfestivalen på hjemmebane. Veldig mye kjøring, sosialt, og mye trevli’ folk.

Borteseier til langsveisfarende stamgjester

FEIRING: Superryddig kjøring av første- og andremann sørget for at de begge gjorde unna alternativsporet i første runde og plukket plasseringer sammen helt fra bakerst i feltet og helt til topps i løpet av fem finalerunder. Her omfavner de hverandre etter målgang. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ble hjemmeseier til arrangørklubben NMK Aremark i halvparten av bilcross-klassene, mens det ble så til de grader borteseier i de andre klassene til klubben som har reist langt og lenge til Sommerfestivalen år etter år:

For i hans tolvte Sommerfestival ble det veteran-seier til Henning Kvål (NMK Sandnes Jæren) i VW Golf, og ikke nok med det:

Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) også i VW Golf tok med den største bøtta hjem blant bilcrossjentene.

Full jubel alle 60 mil hjem til Jæren

DOBBELT NMK SANDNES JÆREN: Alida Kvål (NMK Sandnes Jæren) vinner damenes A-finale i Sommerfestivalen 2022 foran klubbvenninne Camilla Håheim (NMK Sandnes Jæren). Galskap motorsport, her ved Morten Andre Brenna, dekket løpet i film fra første start onsdag morgen til siste finalemålgang lørdag ettermiddag. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Ingen av de to Sandnes Jæren-kjørerne var best etter innledende omganger, Alida slet med en bil som ikke ville spille på lag før i de helt siste omgangene.

Men når først problemene var luket ut i løpet av onsdagens, torsdagens og fredagens kjøring, var Alida uslåelig når det gjaldt som mest i finaledagen lørdag.

Og ikke nok med det, Alida fikk med seg klubbvenninne Camilla Håheim (NMK Sandnes Jæren) på andreplass i A-finalen for damer, også.

Abonner gjerne på Bilcross.no-snappen

VINNER VETERAN: Også NMK Sandnes Jæren-seier i veteranklassen: Henning Kvål til topps. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I løpet av bilcrossløpene oppdaterer Bilcross.no med bilder, film og resultater på snap, søk opp og abonner på bilcrossno.

Alle bildene fra Sommerfestivalen 2022 er ute på Bilcross.no sin Faceboook-side.

Nå lades det opp til NMKs Juniorlandsfinale 2022 på samme arena.

BRED MÅLGANG: Robin Rørvik (NMK Aremark) legger bredsiden til over målstreken over langstrekket på Brekka motorbane. Dette var hans første senior-seier, etter å ha vunnet samme løp som junior for fem år siden. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2022 – oppdatert!

Rekker akkurat Juniorlandsfinalen på hjemmebane: – Endelig!!!

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Aremark i Bilcross.no-arkivet.