Rekker akkurat Juniorlandsfinalen på hjemmebane etter to år med korona-avlysning: – Endelig!!!

VOLVO-GUTT: Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) har smurt seg med store mengder tålmodighet, men endelig kommer Juniorlandsfinalen til hjemmebanen Brekka i 2022-sesongen. Her fotografert som førsteårsjunior etter seier i Sommerfestivalen 2019, som skulle være oppladning til Juniorlandsfinalen på samme arena året etter. Slik gikk det som kjent ikke. Foto: Stian Ormestad.

Kim Aron Bruu-Svendsen har gledet seg i flere år til Juniorlandsfinale på hjemmebane. Nå rekker han det – helt i siste liten, i sin siste junior-sesong.

Fra arkivet: Volvo-arvingen tok sin aller første seier – nå kan ikke tiden gå fort nok til Juniorlandsfinale på hjemmebane.

Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) vant som førsteårsjunior Sommerfestivalen på hjemmebane og hjemmefavoritten var så absolutt i rute for Juniorlandsfinale i Brekka.

Så vet vi historien videre, med korona-avlysning i både 2020 og 2021. Nå, i 2022, blir det absolutt siste mulighet, for i april fyller Kim Aron 18 år og kunne gått over til åpen klasse denne sesongen.

Det store målet

BREDT OG FLOTT: Kim Aron vet å ratte Volvo! Her i aksjon i Sommerfestivalen 2019, som han vant som førsteårsjunior. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg kjører junior ut året, ja – for å få med meg Juniorlandsfinalen på hjemmebane. Det har jo vært det store målet som junior, forteller Kim Aron til Bilcross.no.

Vi har skrevet det mang en gang tidligere; at det er juniorkjørerne det er mest synd på. Korona-tida har gått absolutt verst ut over bilcross-ungdommen, som bare har tre – fire år som junior.

Da Kim Aron startet på juniorkarrieren, kom nyheten om at Juniorlandsfinalen skulle komme til hjemmebanen Brekka. Etter to års utsettelser, rekker han det akkurat.

PÅ SITT FØRSTE BILCROSSLØP: Kim Aron var med pappa Lasse på sitt første bilcrossløp bare tre uker gammel. Foto: Privat.

– Endelig blir det Juniorlandsfinale på hjemmebane, jeg gleder meg ekstremt mye.

Vokst opp på bilcross

Kim Aron begynte med bilcross da han var 14 år gammel, og han har vokst opp på bilcross med Volvo-fantast Lasse Bruu som ivrig bilcross-pappa både bak rattet og på sidelinjen.

Det er Volvo for alle penga der i heimen, så Kim Aron er familiært forpliktet til å ratte stor og tung Volvo, han også.

– Å være sønn til «mister Volvo» er helt awesom, forteller Kim Aron til Bilcross.no.

– Det går mye i Volvo hjemme.

– Blir sjelden flau

Det kan ta fullstendig av på publikumsplass når en Volvo, helst herregårdsvogn, sladder inn til seier. Da er det som regel far Bruu som hyler og skriker høyest, i full ekstase.

– Ja, han kan skrike og virke helt gal til tider, men det viser jo bare interessen og passion hans. Jeg blir sjelden flau, sier Kim Aron og ler når Bilcross.no spør.

VOLVO-PAPPA: Lasse Bruu (NMK Aremark) er som sønnen helt Volvo-frelst. Foto: Stian Ormestad.

Far Bruu er et kjent og kjært innslag på bilcrossløp, og hans kunnskap kommer godt med for den neste generasjonen.

– Jeg lærer bare mer og mer, og det er veldig moro.

– Spent

– Men Landsfinale har jeg aldri kjørt før, så jeg er veldig spent – men en må jo bare gripe sjansen når den endelig er her. Vi forbereder oss så godt vi bare kan og håper på det beste.

Støtte fra pappa på sidelinjen og hjemmepublikummet ellers kan han regne med, og kanskje her Kim Aron Bruu-Svendsen en av de aller største hjemmefavorittene fra arrangørklubben NMK Aremark?

Etter to år uten Juniorlandsfinale er det mer åpent og uoversiktelig når det gjelder favoritter enn noen gang. Men du og du som vi gleder oss til Juniorlandsfinalen er tilbake.

Både de som skal slåss på banen og vi som skal se på.

Bilcross.no dekker som vanlig både oppladningen til løpet og selve løpet som går av stabelen i Brekka, NMK Aremark, lørdag 6. august 2022.

FORBEREDELSER: Kim Aron Bruu-Svendsen er familiært forpliktet til å skru og ratte Volvo, her oppe i motorrommet på en Volvo sammen med far og Volvo-fantast Lasse Bruu. Foto: Privat.

Se bilder fra den foreløpig siste NMKs Landsfinale for junior.

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

, ,