Volvo-arvingen tok sin aller første seier – nå kan ikke tiden gå fort nok til Juniorlandsfinale på hjemmebane

VOLVO-GUTT: Førsteårsjunioren Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) tok sin første seier i Sommerfestivalen på hjemmebane – med Volvo, selvsagt! Foto: Stian Ormestad.

Kim Aron Bruu-Svendsen var på sitt første løp bare tre uker gammel, og siden har det vært bare bilcross som gjelder – og Volvo selvfølgelig.

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2019 – oppdatert!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Den 13. utgaven av Sommerfestivalen, NMK Aremark ble kjørt på Brekka motorbane fire dager til ende, fra onsdag 24. juli til og med lørdag 27. juli 2019.

Og etter ti omganger og finaler sto førsteårsjunioren Kim Aron Bruu-Svendsen (NMK Aremark) på toppen av juniorpallen – i sesongens store høydepunkt på hjemmebane.

Bilcross er best med Volvo

BREDT OG FLOTT: Kim Aron vet å ratte Volvo! Foto: Stian Ormestad.

Det kunne ikke blitt bedre timing for hans aller første bilcross-seier: – Et fantastisk løp på en bra bane!, oppsummerer Kim Aron til Bilcross.no.

PÅ SITT FØRSTE BILCROSSLØP: Kim Aron var med pappa Lasse på sitt første bilcrossløp bare tre uker gammel. Foto: Privat.

15-åringen ble tidlig bitt av bilcrossbasillen:

– Jeg har jo vært på bilcrossløp siden jeg var tre uker gammel, både pappa, onkel, mamma og bestefar har kjørt. Så det skulle bare mangle at jeg ble bitt av basillen.

Og bilcross er aller best med Volvo:

– Pappa har jo kjørt Volvo i alle år, og jeg syns dem er tøffe, lette å forstå, og så videre. Og pappa, han er vel bare helt gal etter Volvo egentlig, sier Kim Aron og ler.

Landsfinale på hjemmebane i 2020

LANDSFINALE-ARENA: I 2020 kommer NMKs Landsfinale for junior til Brekka motorbane. Det blir helt rått! Foto: Sitan Ormestad.

Hører du noen skrike og skråle blant publikum når en Volvo sladder seg vei i vellinga på bilcrossbanen, er det mest sannsynlig Lasse Bruu, pappaen til Kim Aron, du hører lage aller mest lyd.

Mister Bruu er lidenskapelig opptatt av bilcross-Volvo, og da aller helst langtak – som Kim Aron vant med sist helg.

VOLVO-PAPPA: Lasse Bruu (NMK Aremark) er som sønnen helt Volvo-frelst. Foto: Stian Ormestad.

Da tok det helt av på publikumsplass. Ikke rart bilcross-veteranen er stolt av avkommet. 

Kim Aron innrømmer at han er så å si like gal etter Volvo. Sånt går ofte i arv. Og hadde han kjørt noe annet, så hadde han vel blitt gjort arveløs…

Til neste år kommer NMKs Landsfinale for junior 2020 til hjemmebanen Brekka. Det gleder Kim Aron seg vanvittig mye til.

I år er han ikke kvalifisert til Landsfinalen for de yngste, han var en eneste plass unna på Landskamp.

– Har egentlig tatt det litt rolig i år, med konfleir og konfirmasjon på vårparten som krasja med kvalløp i nærheten, forteller Kim Aron.

Men til neste år blir det alt annet enn rolig, for da blir Volvo-gutten en harding med Landsfinale på hjemmebane:

– Da må jeg prøve å få kjørt, ja! Med Volvo, selvfølgelig!

Brukte hele sommerferien på å bygge og kjøre bil

SKIKKELIG STUK: Christian Due Lindemark (NMK Aremark) kjørte inn til sin første seier i Sommerfestivalen i velkjente gule Aremark-farger. Foto: Stian Ormestad.

Det ble Volvo-seier i åpen klasse også: Christian Due Lindemark (NMK Aremark) tok sin første Sommerfestival-seier. Og det i en A-finale der han møtte igjen gamle kamerater fra tiden som junior:

– Helt rått å kunne stå i finale med gutta som jeg rocka i junior med for noen år siden, og ha med Plumbo også som er en god kamerat og en skikkelig luring. Det var helt konge!

21-åringen begynte med bilcross i 2013, i junior trening. Han har kjørt både bilcross og rallycross aktivt siden da, men ikke mange løpene det siste året.

Denne sommerferien ble brukt til å bygge opp vinner-Volvoen, til en liten gjesteopptreden i bilcross. Og den kunne neppe gått bedre:

– Hadde 9 av 10 heatseiere i innledende, er ganske sikker på at jeg hadde tatt den tiende også – om jeg ikke hadde tatt stikkakselen. Så løpet klaffa helt konge!

Christian Due Lindemark fikk med seg Christer Plumbo Olsen og Joakim Grønvold på pallen. Videre i A-finalen: Robin Rørvik, Sebastian Huse og Raymond Stensrud.

I juniorklassen fikk Kim Aron Bruu-Svendsen med seg Silje Gjenga Lund og Sondre Wielecki på pallen. Jonas Grandum Spangen hadde ti strake heatseiere, minus to straffepoeng for tyvstart, og ledet før finalekjøring – men ble dømt sist i A-finalen etter forbikjøring i gulflaggsone.

Herlige bilcrossjenter kjempet med nebb og klør

SLÅSS I SOLSTEKEN: Knallgod stemning blant bilcrossjentene som har vært ute i krigen på bilcrossbanen – vinneren tilslutt Frances Lingjærde (NMK Aremark) lengst til venstre. Foto: Stian Ormestad,

Også i dameklassen ble det hjemmeseier etter hard kamp gjennom ti omganger og finaler: Frances Lingjærde (NMK Aremark) tok sin andre Sommerfestival-seier.

VINNER: Frances Lingjærde tar sin andre Sommerfestival-seier. Den første kom for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

– Tror jeg har bare en Sommerfestival-seier fra før av, jeg har jo vanligvis kjørt to klasser og da har jeg aldri hatt bil igjen til damefinalen…, sier Frances og ler. Denne gangen prioriterte hun dameklassen, og bare det:

– Dette var kjempegøy! Og det som har vært best er det gode samholdet og den gode tonen vi har i dameklassen!

– Herlige jenter som er yngre enn mine unger, men det sier jo bare litt om at bilcross er for alle, og at en felles interesse går på tvers av alder, sier 57-åringen til Bilcross.no.

Veteran-vinner: – Enkelt.

HELT I HUNDRE: Rune Grønvold (NMK Sande) var uslåelig i veteranklassen. Foto: Stian Ormestad.

I veteranklassen ble det «enkel» seier til Rune Grønvold (NMK Sande). Han ble den eneste deltakeren i år med 100 poeng av 100 mulige etter innledende omganger, og vant også veteran-finalen oppskriftsmessig.

SKRUING: Fire dager med bilcross går sjelden helt smertefritt for seg – det er alltid hektisk aktivitet på noen depotplasser. Foto: Stian Ormestad.

– Enkelt, sa Rune til Bilcross.no med et digert, lurt smil. En fantastisk prestasjon, rett og slett.

For det ble krevende å holde ut i stekende sommersol over Brekka, hele uka lang. Gradestokken viste godt over 30 grader, men heldigvis er ikke badevannet langt unna. Noen lå og duppet i vannet før de skulle ut og kjøre, med alt av kjøreutstyr på.

Og heldigvis er arrangøren NMK Aremark vant til finvær og vet å ta vare på sine deltakere og funksjonærer. Det ble delt ut rikelig med vann i varmen, og banen ble vannet regelmessig.

Fantastisk gjennomføring av ti omganger og finaler, rett og slett.

Neste spinn på Brekka blir Høstløpet lørdag 14. september 2019 – enda en fin anledning til å teste banen før neste års Juniorlandsfinale på samme arena.

Mer info finner du hos arrangøren NMK Aremark (ekstern lenke).

DUGNAD: Fantastisk innsats av en stor dugnadsgjeng som sørger for Sommerfestival i stekende sol, fire bilcrossdager til ende! Foto: Stian Ormestad.

Se Bilcross.no-bildene fra Sommerfestivalen 2019 – oppdatert!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.