Eliteracet er endelig tilbake!

BILCROSS-ELITEN: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) var den aller første vinneren av Eliteracet for fem år siden. Her klar for sin treningsrunde før det foreløpig siste Eliteracet for tre år siden. Foto: Stian Ormestad.

Etter to års ufrivillig korona-pause starter Eliteracet opp der de slapp, med de samme inviterte fra 2019-sesongen klare for 2022-oppgjøret.

Tittelforsvarere før Eliteracet 2022: Borten, Sivesind og Fossum.

Det er fem år siden i år at det aller første Eliteracet gikk av stabelen på Bjorli motorsenter, NMK Nord-Gudbrandsdal. Det ble tre forrykende år med fartsfest, før koronaen stakk kjepper i hjulene også for dette Eliteracet.

Men nå starter vi opp der vi slapp, med alle de inviterte fra 2019-sesongen til 2020-oppgjøret klare for comebacket nå i 2022.

Avslutter med bilcrossfest

HARD KAMP: Eliteracet er ikke noen «walk in the park». Foto: Stian Ormestad.

Løpsdato er 4. juni, lørdagen i pinshelga, informerer Anders Kongsrud på vegne av arrangøren: – Det blir innsjekk, teknisk og trening fredag med matservering i storteltet etterpå.

– Lørdag kjøres Eliteracet i sin helhet, etterfulgt av skikkelig god rølpefest i god gammeldags bilcrosstil i storteltet.

– Flystripa blir brukt som campingplass, her har du utsikt til en av Norges råeste bilcrossbaner fra vinduet i campingvogna.

Et Eliterace-comeback over samme gode gamle lest som før, med andre ord.

Påmelding åpner straks

De som var invitert til Eliteracet 2020 har stående en gyldig invitasjon til løpet som er blitt utsatt fra 2020 til 2021 og så til 2022. Juniorer som ikke lenger er junior kan bruke sin invitasjon i seniorklassen eller dameklassen.

De som har flere invitasjoner kan gi bort sine »til overs-invitasjoner» til hvem de ønsker. Påmelding åpner for de som har invitasjon klokka 18.00 tirsdag 1. mars 2022.

Dersom det er ledige plasser etter første runde med påmelding åpnes det for påmelding for alle inntil startlistene er fulle. Påmelding åpner i så fall mandag 4. april 2022.

Det er satt et tak på 150 startende totalt.

– Blir ikke noen «walk in the park»

Det er flere bilcross-kanoner som er superklare for å kjøre Eliteracet igjen, forteller Anders på vegne av en like superklar arrangørstab:

– Bjørnar Endrerud, Sondre Evjen, Arild Olderløkken, Eivind Foss Morken, Lasse Rud, Emil Sivesind, Patrik Gystad – for å nevne noen.

– Det blir ikke noen »walk in the park» for å si det slik!

Noe det aldri har vært i Eliteracet, som du kan lese mer om i Bilcross.no-arkivet her.

TITTELFORSVARER: Martin Borten (NMK Melhus) tok sin aller største bilcross-seier i Eliteracet 2019 – det foreløpig siste Eliteracet før årets Eliterace-comeback i 2022-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Tidenes første Eliteracet-vinnere: Grinden, Næss, Hoel.

Se Bilcross.no-bildene fra det foreløpig siste Eliteracet.

Les mer om Eliteracet.