Tidenes første Eliteracet-vinnere: Grinden, Næss, Hoel

JUBLER! Jørn R. Grinden (NMK Elverum) er tidenes første vinner av Eliteracet. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: Eliteracet ble i sin aller første versjon en umiddelbar suksess. Fra og med i dag er disse tre skrevet inn i bilcrosshistorien som tidenes første vinnere av det nye storløpet.

Se bilder fra Eliteracet 2017 – oppdateres!

Tidenes aller første Eliteracet er ferdigkjørt – i denne saken finner du alt om løpet!

JUNIORVINNER: Sander Næss (NMK Orkla) tok med den største pokalen hjem i juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

Det har ikke gått helt som på skinner for forhåndsfavorittene, stemt frem her på Bilcross.no før løpet. Det ble bare to deltakere av 120 som sto ubeseiret med full pott før finalene.

Men ingen av dem klarte å ta hjem seieren til slutt.

Det ble Jørn R. Grinden (NMK Elverum) i åpen klasse. Ringreven var sist ut i A-finalen, men først i mål.

– Jeg fikk kommet meg forbi den ene etter den andre – helt uten noe tull, tror jeg, jubler han etter seieren. Jørn har bare skryt å komme med til arrangøren NMK Nord Gudbrandsdal.

Seierherren selv har ikke trua på en ny seier i Eliteracet:

– Jeg har aldri klart å vinne noe som helst to ganger på rad, så det må vi bare glemme. Men at Eliteracet har kommet for å bli, det tror jeg helt sikkert. Det er helt rått det de har fått til her!

LEDELSE FRA START TIL MÅL: Allerede i første svingen av A-finale legger Mari Hoel (NMK Gjøvik) grunnlaget for Eliterace-seier i dameklassen. Foto: Stian Ormestad,

I dameklassen kjørte Mari Hoel (NMK Gjøvik) inn til to strake heatseiere og 20 poeng på to omganger, men var utrolig nok i A-finale tross at hun ikke fikk stilt til start i siste innledende omgang.

Førsteårssenioren tok innersvingen på resten av det langt mer rutinerte A-finalefeltet og vant dameklassen i tidenes første utgave av Eliteracet.

KAMP OM SEIEREN: Sander Engsvik (NMK Aremark) og Sander Næss (NMK Orkla) bytter her på i ledelsen i A-finalen for junior. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen lå Per Magne Svardal (NMK Konsmo) i suveren ledelse, helt til hans VW Golf sa takk for seg litt for tidlig.

Det ble en kamp mellom bestemann etter innledende omganger Sander Næss (NMK Orkla) og Sander Engsvik (NMK Aremark) som kjørte seg opp fra helt sist til helt først – i noen sekunder, før Sander Næss tok tilbake ledelsen og holdt den helt inn til mål.

Sjekk live-resultater fra Eliteracet 2017.

Se direktesending: Jørn R. Grinden vinner tidenes første Eliteracet

Se direktesending: Søskenparet Rønne er klare – mot alle odds!

Se direktesending: Treningen er i gang!

Følg med på – og lik gjerne siden  www.facebook.com/bilcross.no for flere direktesendinger!

TOPPTUR: Bilcrossfolket har trukket til fjells for Eliteracet på Bjorli lørdag 20. mai 2017. Foto: Stian Ormestad.

Tidenes første Eliteracet

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer tidenes første Eliteracet 2017 lørdag 20. mai. Her finner du nettsiden for løpet: www.eliteracet.no

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nord Gudbrandsdal. Her finner du NMK Nord Gudbrandsdals nettside: www.nmk-ngd.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!