Over 100 biler er klare for Himmelspretten på Moa

HIMMELSPRETTEN PÅ MOA: Straks går det røde lyset over til grønt for Himmelspretten 2017 – torsdag 25. mai er årets dato. Foto: Stian Ormestad.

HIMMELSPRETTEN: Bilcrossløp på en torsdag? Ja, år etter år innbyr NMK Aurskog Høland til Himmelspretten på Moa.

Les mer om oppladningen til sesongen: Klar for mer moro på Moa i 2017-sesongen!

TIDLIG PÅ’N: NMK Aurskog Høland ved Jonas Svendby kjørte sesongens første løp i februar. Himmelspretten blir årets andre løp på Moa. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aurskog Høland har år etter år hatt fulle startlister til Himmelspretten på Moa, på Kristi himmelfartsdag.

I 2017 er datoen torsdag 25. mai – på Kristi Himmelfartsdag.

Mange favoritter på startlisten

102 påmeldte så langt, og fortsatt mulighet til å henge med i skrivende stund. Det melder Jonas Svendby, leder for hastighetsgruppa i NMK Aurskog Høland.

Og blant de påmeldte – som skal slåss om en av seks plasser i henholdsvis Landsfinalen for åpen klasse på Momarken og Landsfinalen for junior på Vendkvern – finner vi et stort motorsportnavn:

– Tidligere rallycrossfører på toppnivå i Sverige, Urban Bergström, kommer!, melder lederen i hastighetsgruppa i NMK Aurskog Høland.

VINTERLØP-OVERRASKELSEN: Emmely Nordby (NMK Follo) hadde god grunn til å smile bredt etter imponerende kjøring i sitt fjerde bilcrossløp i Vinterløpet på Moa tidligere denne sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Allerede er vinterløp-vinneren Åge Hansen (NMK Aremark) påmeldt i åpen klasse.

Den store vinterløp-overraskelsen Emmely Nordby (NMK Follo) er påmeldt i dameklassen. Det er også Mari Hoel (NMK Gjøvik) som kommer rett fra seier i Eliteracet sist helg.

Også regjerende himmelsprett-rekordhaver med tidenes høyeste himmelsprett for to år siden Lars Erik Nyland (NMK Aurskog Høland) er påmeldt.

Moro er det at også ni junior trening-deltakere skal få lov å vise seg frem for Himmelsprett-publikummet på Moa.

MER CHAMPIS? Mari Hoel (NMK Gjøvik) kommer rett fra seier i Eliteracet på Bjorli til ny kamp allerede torsdag uken etter i Himmelspretten på Moa. Foto: Stian Ormestad.

Mye moro på liten plass

Arrangøren minner deltakerne på å dele på depotplassen ifølge tilleggsreglene, der det blant annet står at det er minimum tre løpsbiler per buss. Og alle som kommer med tomme hengere vil bli henvist til parkering på Eidsverket.

– Det er på grunn av dårlig plass langs veien. Alle som parkerer på Eidsverket får gratis busstransport opp og ned til banen.

Her finner du link til påmelding, her finner du tilleggsreglene for Himmelspretten 2017, og her finner du startlisten slik den ser ut akkurat nå.

LUFTIG SVEV: Lars Erik Nyland (NMK Aurskog-Høland) spretter til himmels i Himmelspretten for to år siden. Han er allerede påmeldt til årets Himmelspretten. Foto: Stian Ormestad.

NMK Aurskog-Høland har allerede kjørt Vinterløp på Moa, og har to bilcrossløp til på planen for 2017: Den tradisjonsrike Himmelspretten går torsdag 25. mai, og Høstløpet er lagt til lørdag 23. september.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Aurskog-Høland. Her finner du NMK Aurskog-Hølands nettside: www.nmkah.no

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

Les mer om oppladningen til sesongen: Klar for mer moro på Moa i 2017-sesongen!