Samler bilcross-eliten: Hvem blir best av de beste?

bc14_landsfinalen_057_nett

ELITERACET: Lørdag 20. mai 2017 møtes bilcross-eliten på Bjorli motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET 2017: I hele år har alle øverst på resultatlisten i storløp landet over fått invitasjon til Eliteracet 20. mai 2017. Hvem blir best av de beste?

Bilcross-folk er vant til å planlegge langt frem i tid, og glede seg lenge til de helt store oppgjørene på bilcrossbanen.

NMK Nord Gudbrandsdal startet planleggingen av Eliteracet flere år før løpet går av stabelen. Mange inviterte førere er godt i gang med å bygge bil.

Alt tyder på at dette blir et nytt storløp fra og med 2017-sesongen.

BC16_LF_JUNIOR_403

ALLEREDE KLAR: Sondre Evjen (NMK Gol) vant årets Landsfinale for junior på hjemmebanen Fuglehaugen – og fikk samtidig en invitasjon til Eliteracet. Sondre er allerede påmeldt – i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Datoen 20. mai er heller ikke valgt helt tilfeldig. Med 17. mai på onsdag er det mange som kan ha muligheten til en langhelg fra torsdag.

Løpet skal kjøres i sin helhet på lørdag 20. mai, så søndagen kan brukes til transport hjem for de langveisfarende. Alt ligger til rette for storinnrykk av de grommeste bilene og sjåførene på Bjorli.

Depoet åpner torsdag 18. mai, fredag 19. mai blir det teknisk og innsjekk – pluss trening. Det blir også lagt opp til sosial sammenkomst og diverse aktiviteter for de som ønsker det denne dagen.

BC16_GOLDAGSLOPET_001

ALLEREDE KLAR: Ola H. Rustberggard (NMK Gol) fikk en invitasjon til Eliteracet etter å ha ratta denne tøffe bobla inn til A-finaleplass i Goldagsløpet 2016. Ola er allerede påmeldt. Foto: Stian Ormestad.

Raceroom kommer med blant annet kjøresimulator, der alle kan prøve seg – enten man har med seg bilcrossbil eller ikke.

– De fleste løp som gir invitasjon til Eliteracet er nå ferdigkjørt, forteller Anders Kongsrud på vegne av arrangøren NMK Nord Gudbrandsdal.

Kun Midt-Norsk-finalen, Mesterskap Nord og Neglespretten gjenstår i skrivende stund. I tillegg inviteres de beste fra Bilcross.no-cupen sammenlagt.

– Oversikt over hvilke løp som har vært gjeldende og hvem som er invitert finner du på løpets nettside www.eliteracet.no, forteller Kongsrud til bilcross.no.

BC16_MOTORKAMPEN (35)

ALLEREDE KLAR: Christian Due Lindemark (NMK Aremark) var lenge beste junior i årets Motorkamp på Gardermoen. Etter innledende omganger toppet han resultatlisten, men i A-finalen ble det en andreplass – og en invitasjon til Eliteracet. Christian er allerede påmeldt – i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

På nettsiden er det også en fane som heter utøverskjema. De som fyller ut dette får da egen førerprofil som vises både på facebooksiden til Eliteracet og på nettsiden www.eliteracet.no. Dette fungerer også som en uoffisiell påmelding.

– Her kan førerne markedsføre både seg selv, team og klubb – og ikke minst sine sponsorer – i forkant av løpet. Oppfordringen vår til de inviterte som vet de skal kjøre eller vurderer å kjøre Eliteracet er derfor: Fyll ut utøverskjema!

Og skulle du ikke hatt lykken med deg i 2016-sesongen, men likevel tror du kan hamle opp med bilcross-eliten, er det satt av litt plass på startlisten til ordinær påmelding. Mer info om dette kommer på arrangørens nettside.

BC16_LF_DAMER_026

ALLEREDE KLAR: Boble-jenta Veronica Einang (NMK Modum Sigdal) kjørte inn til en sterk andreplass i 1. runde av årets Bilcross.no-cup og er allerede påmeldt – i dameklasse. Foto: Stian Ormestad.

Vil du lese mer om Eliteracet?

bc14_landsfinalen_059_nett

NYTT STORLØP PÅ BJORLI MOTORSENTER: NMK Nord-Gudbrandsdal arrangerte Landsfinalen i bilcross i 2014 – som dette bildet er fra. 20. mai 2017 blir det ny fartsfest på samme bane, med bilcrosseliten fra alle kanter av landet til start. Foto: Stian Ormestad.