Spenning til siste sekund i Bilcross.no-cup – SE VIDEO!

BILCROSS.NO-CUP 2016: Med fotofinnish i dameklassen, en villmann sidelengs inn til seier i åpen klasse, og en start-skvis med biler på kryss og tvers i juniorfinalen ble det en festfinale i Bilcross.no-cup 2016 – SE VIDEO OVER!

Bilcross.no-cup går over tre løp på tre av Norges råeste bilcrossbaner. Finaleløpet gikk i år som i fjor på Konsmo motorbane, med NMK Konsmo som arrangør.

bc16_bilcrossno-cup_konsmo_591

SEIERSBRØL: Mariell Olsen (NMK Konsmo) jubler etter seier i finaleløpet og totalseier i Bilcross.no-cup 2016. Foto: Stian Ormestad.

Endelig skulle Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) i Ford Escort MKII gå helt til topps på hjemmebane, foran Karl Helland (NMK Egersund) i Lada og Kristian Myren (KAK Kristiandsand) i Volvo 245.

Sammenlagt i cupen gikk Espen Kerim (NMK Konsmo) i VW boble til topps i år som i fjor, foran Thomas Haaland (NMK Konsmo) og Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo).

bc16_bilcrossno-cup_konsmo_036

VAKKER SEIER: Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) sladder inn til seier i finaleløpet på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen holdt en tredjeplass i 1. runde på Sigdal og seier i finaleløpet til sammenlagtseier for Mariell Olsen (NMK Konsmo) i VW Golf/Opel Vectra.

Det måtte målfoto til for å skille Olsen og June-Marie Tronstad (NAF Froland) som kom så å si helt likt over målstreken i A-finalen. Tronstad i Volvo 240 endte på tredjeplass sammenlagt i cupen. Andreplassen gikk til vinneren av 1. runde May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) i Mazda.

bc16_bilcrossno-cup_konsmo_780

SUVEREN I JUNIORKLASSEN: Per Magne Svardal (NMK Konsmo) fikk full pott i Bilcross.no-cupen 2016. Foto: Stian Ormestad.

Den mest suverene sammenlagtseieren fikk vi i juniorklassen, med Per Magne Svardal (NMK Konsmo) i VW Golf til topps etter seier i begge cuprundene. Han mener selv det er flaks, men det å sno seg vei når kaoset er som verst på banen – det er en viktig del av bilcross.

Sivert Svardal (NMK Konsmo) i VW Golf kom på andreplass i cupen, foran Alexander Beisland (KAK Kristiansand) i Ford Sierra.

Sivert Svardal imponerte stort i finaleløpet med helgens absolutt raskeste omgangstid, uansett klasse – men i finalen smalt det voldsomt og Golfen var ikke kjørbar.

bc16_bilcrossno-cup_konsmo_785

FINALEJENTENE: Mariell Olsen (NMK Konsmo) vant både finaleløpet og Bilcross.no-cup 2016 sammenlagt. Videre i A-finalen i finaleløpet June Marie Tronstad (NAF Froland), Alida Kvål (NMK Sandnes og Jæren), Cecilie Meland (NMK Sandnes og Jæren), Kristine Salte (NMK Sandnes og Jæren) og Mona Michelle Edland (NMK Sandnes og Jæren) som ble stående i sandfellen etter startstrekken på sjetteplass. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra finaleløpet i Bilcross.no-cupen 2016 her.

Mer info om løpet finner du også på arrangøren NMK Konsmo sine nettsider.

Her finner du komplette sammenlagtresultater i Bilcross.no-cupen 2016:

Bilcross.no-cupen 2016 – dameklasse

Bilcross.no-cupen 2016 – åpen klasse

Bilcross.no-cupen 2016 – juniorklasse

Les flere saker, se bilder og video fra Bilcross.no-cup under emneknaggen Bilcross.no-cup.

Se også bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016, Sankthanscrossen 11 – 12. juli 2016

Her kan du se videoen fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016:

, ,