Oppskrift på suksess: Banan i gearkassa! – SE VIDEO

BILCROSS.NO-CUP 2016: Du har kanskje ikke sett det i verktøyskapet på så mange sertifiserte bilverksteder, men i et bilcrossdepot er banan et helt nødvendig verktøy. Eller en agurk.

Årets Bilcross.no-cup er i gang, med 1. runde på Sigdal sist helg i strålende solskinn, der et folkehav på tribunene og fjellskrenten rundt banen fikk servert en fartsfest av god, gammel bilcrosskvalitet.

BC16_SIGDAL_109

FORTSETTER DER HAN SLAPP: Bilcross.no-cup-vinner fra i fjor Espen Kerim (NMK Konsmo) leder årets cup etter 1. runde – men det gjenstår to harde runder på Grenland og Konsmo før årets cup er avgjort. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016, Sankthanscrossen 11 – 12. juli 2016

Resultatene fra 1. runde i cupen finner du her.

Action, dramatikk og komplette finaler fra løpet, filmet av Galskap motorsport finner du her: Se galskapen fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2016.

I videoen på toppen av denne saken avslører Espen Kerim (NMK Konsmo) et vinnertriks hvis du noen gang skulle slite med gearkassa. Ofte gjør man det hvis man kjører bilcross. Kanskje oftest hvis man kjører en gammel, overmotorisert boble.

Derfor har Kerim alltid med seg bananer på bilcross, hvis gearkassa skulle begynne å krangle. Så bra funker trikset, at Kerim klarte å manøvrere bobla inn til seier i 1. runde av årets Bilcross.no-cup.

BC16_SIGDAL_108

HEKTISK AKTIVITET: Ikke lange tiden før A-finalen skal kjøres ligger både gearkasse og motor utover gulvet i depotteltet til Espen Kerim (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Dermed fortsetter Kerim som i fjor – på toppen. Da vant han både Bilcross.no-cupen totalt, og ble NMK-mester med seier i årets mest prestisjetunge bilcrossløp: Landsfinalen.

Videre ligger også resten av A-finalistene meget godt an i cupen: Andremann Tom Gunnar Hofton (NMK Modum Sigdal), tredjemann Daniel Grønvold (NMK Drammen), og videre Glenn Robert Haugen (NMK Nedre Hallingdal), Truls Gunnar Tveiten (NMK Modum Sigdal) og Martin Hellvik (NMK Larvik).

BC16_SIGDAL_190

VANT B-FINALEN OG LEDET A-FINALEN: Vegard Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) i en etter hvert sliten Citroen. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen vant Vegar Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) først B-finalen, for så å gå i ledelse av A-finalen. Det ble for mye for den gamle Citroenen, som takket for seg i ledelse av A-finalen.

Sørlendingen Sivert Svardal (NMK Konsmo) tok over ledelsen, men bomma i øverste sving, inviterte Robert Kasa (NMK Hønefoss) med vidåpen dør. Svardal angret og prøvde å lukke døra, men da var det for sent – der hadde Kasa allerede en fot innenfor døråpningen.

Dommerne mente Kasa fortjente svartflagg for smellen som måtte komme. Se det i videoen over.

BC16_SIGDAL_342

SVARTFLAGG: Mads Kasa (NMK Hønefoss) gikk først over målstreken, men ble dømt sist i A-finalen. Se hendelsen i videoen over. Foto: Stian Ormestad.

Når to slåss, vinner den tredje – som så mange, mange, mange ganger før i bilcross.

Denne gangen var det Per Magne Svardal (NMK Konsmo) som lå bak og lot de andre bulke og velte – Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) la bobla på taket allerede i andre runde.

Dermed ble det tilslutt dobbelt NMK Konsmo på toppen i juniorklassen med fetterne Per Magne og Sivert Svardal foran Vegard Endrerud – som kom lengst av alle som havarerte i en dramatisk A-finale.

BC16_SIGDAL_147

DRAMATISK I DAMEKLASSEN: Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) vant cupen i fjor, men fikk det ikke til å klaffe i årets 1. runde på Sigdal. Hun kommer garantert sterkere tilbake i 2. runde 2. juli på Grenland. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen slet fjorårsvinneren av cupen Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg) gjennom hele helgen. Det ble bulk og krasj, og en Saab som ikke ville samarbeide i det hele tatt. Ikke hjelper det med banan i gearkassa heller på disse Saabene.

Likevel klarte den raske Tønsberg-jenta å komme seg til B-finalen, men der smalt det allerede i første sving og siste håp var ute for seier i denne runden. Randi Sanner Hansen kommer garantert sterkere tilbake i cupen, full av revansjelyst.

I A-finalen tok hjemmefavoritt Veronika Einang (NMK Modum Sigdal) teten med sin startraske boble, og holdt unna helt til hun og May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) kom så å si likt ut av henholdsvis ordinær- og alternativsporet.

BC16_SIGDAL_007

STARTRASK: Veronika Einang (NMK Modum Sigdal) var så nære å skaffe arrangørklubben en hjemmeseier i dameklassen, men det ble en andreplass tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

Natten Frydenlund hadde fordel av både innerspor fra alternativsporet og ikke minst vekten med sin Mazda mot en liten boble på yttersporet. Da kom Mariell Olsen (NMK Konsmo) kjapt på med sin VW Golf og jagde inn mot mål – bare millimeter bak Einang over målstreken.

Dermed har Natten Frydenlund, Einang og Olsen det beste grunnlag for videre kamp om poengene i Bilcross.no-cup 2016, videre i A-finalen kom Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) som kjørte seg opp fra C-, B- og til A-finale, Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) og Siri Loe (NMK Modum Sigdal).

BC16_SIGDAL_196

TOPP TRE I DAMEKLASSEN: 2. plass til Veronica Einang (NMK Modum Sigdal), seier til May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) og 3. plass til Mariell Olsen (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

NMK Grenland kjører 2. runde i cupen lørdag 2. juli, med trening fredag ettermiddag, sosialt samvær og grilling fredag kveld, og alle omganger og finaler lørdag.

Påmelding er åpnet på NMK Grenlands nettside.

Finalerunden i regi av NMK Konsmo i september er bare å begynne å glede seg til, det blir sikkert et like heftig race som da cupen ble avgjort på samme arena i fjor.

Sjekk også cup-reglementet her, og les mye mer om cupen under emneknaggen Bilcross.no-cup.

BC16_SIGDAL_341

FEIRER! Bilcross-jentene på pallen feirer på Sigdal – neste runde går på Grenland 2. juli og finaleløpet går på Konsmo i september. Totalt er det 60.000 kroner i premiepotten i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.