Banen har ligget brakk i 15 år – nå blir det løp igjen!

GJENÅPNINGSLØP: Endelig bilcross på Kråkenesmarka motorsenter igjen. Arkivfoto: Motormania.no.

Til helga går første bilcross-start på rundt 15 år i Førde, på Kråkenesmarka motorsenter.

Sjekk også: Anbud på app – Smådølfestivalen først ut.

Og det er ikke den eneste bilcrossbanen som har ligget brakk og som våkner til liv igjen, Bilcross.no har tidligere fulgt prosessen frem til nyåpning av bilcrossbanen i Trollheimen, der første løp på åtte år ble kjørt den første juli-helga 2022.

Nå er det duket for comeback for bilcrossen i Førde, på Kråkenesmarka motorsenter. Det skjer lørdag 23. juli 2022. Og det er snakk om nok en bilcrossbane med stor B:

Bare blitt kjørt noen få løp her

Det er NMK Sunnfjord som arrangerer løp, det første bilcrossløpet deres på cirka 15 år. Morten Lavik forteller at han og en gjeng fra Bergen tar turen opp for å hjelpe til å arrangere løp her igjen.

– Banen ble bygd på dugnad tidlig på 2000-tallet: En god, gammeldags bilcrossbane med hjulløft og feildoserte svinger. Skikkelig gøy! Banen ligger mellom et skitrekk og en skytebane, 15 minutter fra Førde, forteller Morten til Bilcross.no.

Her ble det arrangert bare noe få bilcrossløp før banen ble lagt brakk ikke lenge etter den åpnet.

Lokale ildsjeler

– Det var da overvekt på bergensere som var der og kjørte, men noen lokale ildsjeler har holdt det gående etter banen ble avviklet, forteller Morten som selv kjørte løp i Førde den gangen. I gjenåpningsløpet skal han være løpsleder.

Klubben NMK Sunnfjord fokuserte mer på gokart og har hatt stor suksess med utleie og arrangering av gokartløp. Men nå har igjen noen lokale ildsjeler med bilcross- og rallycross-fører Arild Reiakvam i spissen fått banen i stand og godkjent for bilcross igjen.

For å toppe det hele nå som banen får sitt comeback, har gjenåpningsløpet også fått status som en runde i Vestlandsmesterskapet – for første gang på 15 år.

5. runde i Vestlandsmesterskapet

Dette mesterskapet har blitt kjørt på Vestlandet i 25 år, og blir også kjørt på mer kjente baner som Eikås og Vikedal. Men til helga kommer Vestlandsmesterskapet til Førde og Kråkenesmarka motorsenter.

Dette blir den 5. runden i årets Vestlandsmesterskap – som du finner mer info om her. Startliste for løpet finner du her, påmelding her, og tilleggsregler her.

Mer info om løpet finner du i NMK Sunnfjords Facebook-gruppe (alle eksterne lenker).

DRIFTIG KLUBB: Det er blitt satset mest på gokart de siste 15 årene, og bilcrossbanen har ligget brakk. Frem til førstkommende lørdag 23. juli 2022 – da kjøres det bilcross på Kråkenesmarka motorsenter igjen. Foto: Privat.

Bilcross på bilcross-budsjett? Ja, det lar seg gjøre!

Sjekk også: Stille før stormen på Smådøl.