Anbud på app – Smådølfestivalen først ut

Dagens løsning med budkonvolutter og trekking fra en bøtte har gått ut på dato forlengst. Sånn har det vært i over 40 år, men ikke særlig mye lenger. Til helga blir det digitale bud. 

Sjekk også: Stille før stormen på Smådøl.

Kanskje er siste anbudsrunde i bilcross på gamlemåten gjennomført – for til helga kjøres Smådølfestivalen og der skal det nye digitale anbudssystemet tas i bruk for første gang.

Det forteller Therese Bruer Larsen på vegne av NBFs bilcross-seksjon til Bilcross.no. – Vi gleder oss til en av de største nyhetene for bilcrossen på mange år, dette blir bra!

Har prøvd og testet mye

STOR JOBB: Budlukene betjenes alltid av travle og blide bilcrossfolk – her en av budlukene under den forrige Landsfinalen i bilcross tilbake i 2019. Foto: Stian Ormestad.

For det blir digitale bud på Smådølfestivalen helga 23. – 24. juli 2022. Bilcrosseksjonen har jobbet intenst med å få til en løsning som kan ta over for det som har vært gjeldende i over 40 år – budkonvolutter og en bøtte det trekkes fra.

– Vi har hatt flere tilbydere og gått gjennom flere løsninger. Nå er en løsning klar, og første arrangør som skal teste digitale anbud er NMK Nore Uvdal på Smådølfestivalen.

Samme sted og samme arrangør står for NMKs Landsfinale i bilcross en snau måned senere denne sesongen.

– Vi har testet mye og mener at dette skal være veldig bra for sporten, forteller Therese til Bilcross.no.

– Dette blir bra!

– Dagens løsning med budkonvolutter og trekking er ikke laget for over 5.000 bud – som vi opplevde i Goldagsløpet sist helg – derfor vil den nye løsningen være velkommen.

– Det vil komme mye informasjonen utover i uka, slik at både førere og publikum skal få innføring i løsningen.

– Vi gleder oss, dette blir bra!

Les mer om bud i bilcross.

BUDKØ: Bildet er fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2022 på Kongsberg, der budkøen strakk seg fra anbudslukene og hele veien ned til depotet. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Stille før stormen på Smådøl.

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Nore Uvdal i Bilcross.no-arkivet.