Klar for Smådøl? Siste sjekk med Emil Andersen #59

Emil mener man må tåle å få litt juling i bilcross – nå er han klar for både tøffe fighter på banen og bading i bekken på Smådøl hele denne helga lang.

Sjekk også: Stille før stormen på Smådøl.

Emil Andersen (NMK Tønsberg) har kjørt Smådølfestivalen i en årrekke, og liker både bane og arrangement godt. Som alltid drar han med seg en Volvo, og som oftest en godt brukt en.

– Det er jo det som er bilcross – litt platekontakt og artige fighter på banen, mener Emil om den rundbulkede herregårdsvogna på hengeren.

Kniving er morsomt

LIKE BLID: Emil Andersen (NMK Tønsberg) er en stor publikumsfavoritt med heftig kjøring i sine Volvoer. Han mener man må tåle litt på bilcrossbanen – og stort sett er han selv like blid uansett hvordan det går. En fin fight er alltid morsomt – også for alle som ser på. Foto: Stian Ormestad.

En ting er helt sikkert, det blir noen flere bulker og litt mindre lakk på Volvoen i løpet av Smådøl-helga. Emil takker aldri nei til en fin fight, og synes det å knive med andre er det mest morsomme med bilcross.

Det har også blitt noen seiere, i bakkeløp hjemme i Hof og på Grenland-banen, men Emil kjører ikke bare for å vinne:

– Til det er det for mange flinke folk og gode biler. Så jeg vet jo at det er vanskelig. Jeg er med mest for moro skyld.

Bilcross.no-klistremerker

Emil har ingen ritualer før løp, og det finnes ingen lykke-sokker eller -bokser i bagen han har pakket med seg. – Det er bare å ta på seg hjelmen og gi gass, sier han om forberedelsene før start.

Han spiser godt og har ingen nerver, og han har heller ingen lykkenummer eller noen konkurrenter han frykter mer enn andre, – det skal alltid kjøres først.

Men fargene på bilen er alltid de samme, i rødt og hvitt. Og det er alltid to Bilcross.no-klistremerker i fronten.

Godt over 200 startende

Årets Smådølfestival kjøres 23. – 24. juli 2022 – en snau måned før NMKs Landsfinale i bilcross skal kjøres på samme bane. Hele 218 deltakere er klare for kamp.

Første start går klokka 08.00 både lørdag og søndag, og det er fritt frem for folk å komme og se på løp igjen etter korona.

Det ventes fulle publikumsskrenter rundt hele banen og stor stemning – som alltid på Smådølfestivalen.

Mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Nore Uvdal sine nettsider (ekstern lenke).

Bilcross.no oppdaterer på snap gjennom helga, søk opp og abonner gjerne på bilcrossno.

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Nore Uvdal i Bilcross.no-arkivet.

Bilcross på bilcross-budsjett? Ja, det lar seg gjøre!

Les mer om flere bilcross-profiler.

, ,