Borteseier i generalprøven foran neste års Damelandsfinale: – Helt villt!

SUVEREN: Kristine Salte (NMK Egersund) har hatt en sesong med mye stang ut – men i Sølvcrossen 2022 var hun suveren og hennes Volvo 850 holdt helt inn til mål. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kristine Salte strør salt i såret til alle de lokalkjente som røk ut av kampen om seier i denne sesongens største startfelt i dameklassen: I sitt aller første løp på neste års Damelandsfinale-bane tok hun innersvingen på alle, etter seier i C-, B- og A-finalen.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2022 – oppdatert!

NMK Kongsberg – og bilcrossjenter fra flere kanter av bilcross-Norge – har startet oppladningen til NMKs Landsfinale for damer 2023, som skal kjøres på Kongsberg motorsenter.

Her skal landets beste bilcrossjente kåres neste sesong, og det kommer til å bli en knallhard kamp om den tittelen. Oppladningen er allerede godt i gang.

Sesongens største startfelt i dameklassen

UFLAKS-SESONG: Kristine Salte (NMK Egersund) fortviler etter motorstopp i suveren ledelse av damenes A-finale i Talentracet 2022. Damelandsfinalen på hjemmebane endte i autovernet få meter etter startstreken, etter full pott etter innledende. Dette er bare to av nedturene denne sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

For allerede i Sølvcrossen 2022 ville mange bilcrossjenter teste ut banen, og det sørget for denne sesongens lengste startliste i dameklassen – godt over 40 startende.

Og ofte er det hjemmefavoritter eller andre med kort vei og mange løp på banen som trekker det lengste strået, men slik skulle det så absolutt ikke bli nå.

Kristine Salte (NMK Egersund) var blant de med lengst reisevei, og hun kjørte sitt aller første løp på banen.

Fikk kjørt mest – og ble best

SPRETTER INN TIL SEIER: Kristine Salte (NMK Egersund) utmerker seg som en av landets fremste bilcrossjenter – også på neste års Damelandsfinale-bane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Målet var å få kjørt fire omganger og finale – og bli kjent med banen og få godfølelsen foran Damelandsfinalen 2023. Det klarte Kristine, så til de grader: Hun fikk kjørt mest, og hun ble best.

Selv om hun måtte stå over en omgang på grunn av defekt vannpumpe og vannslange, så fikk hun til gjengjeld kjørt tre finaler – som hun vant på rekke og rad.

Allerede i den første finalen møtte hun den største motstanden: Årets Damelandsfinale-vinner Marthe Martinsen (NMK Larvik) var også klar for C-finale.

Hard konkurranse – men Damelandsfinalen blir enda hardere

YES! – Helt villt, forteller Kristine Salte (NMK Egersund) om første møte med bilcrossbanen på Basserudåsen, Kongsberg motorsenter, NMK Kongsberg – neste års Damelandsfinale-arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men Kristine feide all motstand til side, og tok C-finale-seier, så vel som B- og A-finale-seier. Kristine likte seg veldig godt på Kongsberg-banen, som hun gleder seg til å kjøre mer på:

– Banen var kjempetøff! Det var helt villt!, sier Kristine til Bilcross.no. Hun fikk også prøvd seg mot mange konkurrenter hun ikke kjente til fra før av.

Det var hard konkurranse, men Kristine antar at Damelandsfinalen 2023 blir enda hardere.

Rundvelt etter målgang

OPP-NED: Martin Vatland (NMK Egersund) klatrer ut av sin VW Golf og jubler høylytt etter andreplassen i Sølvcrossen 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse var det Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) som var best da det gjaldt som mest, han spratt ut i ledelse av A-finalen med sin VW boble mens resten av A-finalistene ham slåss seg i mellom.

I juniorklassen var Kristian Tisland (NMK Konsmo) i VW Golf suveren i A-finalen, i sitt siste juniorløp – en perfekt avrunding av en flott juniorkarriere.

Hakk i hel kom finalehelten fra årets Bilcross.no-cup, Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg), som også denne helga kjørte C-, B- og A-finale.

Men i mellom de to snek Martin Vatland (NMK Egersund) seg, med full satsing over målstreken og rundvelt på taket etter målgang.

Bånn gass med gamle gærninger

«STUPER INN I FØRSTE SVING»: Det gamle uttrykket fikk en litt mer bokstavelig betydning med denne A-finalestarten i veteranklassen. Terje Hoff (NMK Gardermoen) letter med bakenden og ligger på Lars A. Sletten (NMK Tønsberg) i boble. På inner’n ligger vinneren tilslutt Jan Tore Moland (NMK Asker).Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Gamle gærninger sto for den heftigste finalestarten – uten tvil. Mens sola gikk ned og mørket snek seg på, tenkte Bilcross.no-fotografen på lysforhold – manglende som sådan.

Det fikset Terje Hoff (NMK Gardermoen) opp i, med et aldri så lite «pyroshow» med gnistregn fra fronten, etter et spektakulært løft inn i første sving av oldboys-finalen.

Det endte med svartflagg og sisteplass på Terje Hoff, mens Jan Tore Moland (NMK Asker) var suveren også i A-finalen, som i innledende omganger.

Viktige erfaringer foran en stor 2023-sesong

START ETTER START: Bilcrosserne kaster seg ut i bilcross-kampen på banen, heat etter heat. Det ble en vanvittig hard kamp om seieren i alle klasser i Sølvcrossen 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Med så mange startende og så mange klasser som NMK Kongsberg hadde denne helga, så ble det en lang løpshelg der siste målgang gikk rett før sola gikk ned søndag kveld.

Arrangøren kunne neppe gjort så mye for å arrangere raskere, for noen pauser må det bli – som for eksempel at helsen kommer først etter skikkelige smeller, som det dessverre var flere av.

NMK Kongsberg-staben kan nå høste viktige erfaringer foran en heftig 2023-sesong som vil inneholde 1. runde i Bilcross.no-cup, NMKs Landsfinale for damer, og ikke minst Sølvcrossen.

ETT AV LANDETS STØRSTE BILCROSSLØP: Sølvcrossen er absolutt størst når det gjelder antall damer til start denne sesongen. Totalt sett har løpet tredje størst deltakerantall av alle løp i hele landet. NMK Kongsberg-staben med gode hjelpere og dyktige funksjonærer gjør en kjempejobb før og under løpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

LANG BILCROSSHELG: NMK Kongsberg arrangert effektivt, men det ble likevel sent på søndagskvelden før bilcrossfolket kunne pakke sammen og dra hjem. Viktige erfaringer er gjort, foran en stor 2023-sesong på samme arena. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Se alle Bilcross.no-bildene fra Sølvcrossen 2022 – oppdatert!

Sølvcrossen 2022: Et av sesongens aller største bilcrossløp.

Sjekk også: Siste sjekk med Kristine Salte #140:

Bilcross.no dekker løpet i våre kanaler, med bilder, video og nyheter. Abonner gjerne på snap for oppdateringer gjennom løpshelga: bilcrossno.

Mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Kongsberg sine nettsider (ekstern lenke).

Lyst til å støtte jobben som gjøres? Bilcross-vippsen er 54 02 81.