Kjempet seg til sammenlagtseier i Bilcross.no-cup med C-, B- og A-finale-seier: – Nå er jeg bare glad

SUVEREN – TIL SLUTT: Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) måtte vinne tre finaler på rappen for å vinne Bilcross.no-cup 2022 sammenlagt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Aldri har vi sett en liknende sluttspurt i Bilcross.no-cup: Markus Andre Jacobsen kvittet seg med konkurrenter i cup-sammendraget, finale for finale. Og tilslutt vant han både finaleløpet og cupen sammenlagt.

Se bildene fra finaleløpet i Bilcross.no-cup 2022 – oppdatert!

Sjekk den endelige stillingen i Bilcross.no-cup 2022 – offisielt.

Bilcross.no-cup 2022 er et comeback for cupen etter to år korona-avlyst, og for et comeback! Det har vært en knallhard kamp om cup-poengene, der mange ikke har nådd opp til poengplass i mer enn ett eller to løp.

Men noen klarer å holde seg i toppen av cupen hele veien, og som vanlig må det kjempes med nebb og klør for å kapre sammenlagtseieren.

Cup-kamp i C-finale

LYKKELIG: Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) tørker seierstårer og champis på toppen av pallen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

I juniorklassen ble det spenning helt inn til siste meter – for vinneren av 1. runde på hjemmebanen Kongsberg Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) fikk det ikke til å klaffe i 2. runde på Sigdal.

Heller ikke i finaleløpet på Konsmo så det ut til å klaffe, der han slet med å finne farten. Det holdt på å ende med avbud på lørdag for en skuffet junior. Etter enda en trøblete omgang søndag, endte han til slutt opp helt nede i en C-finale.

Men i samme finale stilte også lederen av cupen før finaleløpet, Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal).

Så på mange måter utspant cup-kampen seg i denne C-finalen.

Cup-kamp i B-finale

A-FINALE-STARTEN FOR DAMER: Her slippes bilcrossjentene løs i A-finalen i finaleløpet på Konsmo. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Markus Andre Jacobsen klarte å kjempe seg opp i tet, foran nettopp Henrik Hofton – dermed hadde Markus kvittet seg med en konkurrent til cup-seieren i C-finalen.

I B-finalen ventet en annen hard konkurrent i toppen av cupen, Danielle Nilsen (NMK Hamar) – hun var uheldig i B-finalestarten og forsvant ut i et inferno av grus og støv.

Dermed lå veien åpen mot A-finale og en mulig sammenlagtseier i cupen, likevel. For i løpet av to finaler hadde han kjørt fra begge de to andre i toppen av cupen.

Med seier også i A-finalen hadde Markus avgjort det hele på en spektakulær måte. Snakk om å kjempe seg til Bilcross.no-cup-seier!

– Nå er jeg bare glad

SUVEREN I FINALELØPET: Kristine Salte (NMK Egersund) vinner finaleløpet og Mestermøte på Konsmo, og ender på sjetteplass i cupsammendraget. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Markus Andre Jacobsen avslutter dermed sine junior-år i bilcross med seier i Bilcross.no-cup og var nesten helt målløs over det han opplevde på Konsmo.

– Nå er jeg bare glad, sier han i seiersintervjuet med Bilcross.no. Han dro også med seg pengepremier på over 30.000 kroner hjem.

Andreplassen i sammendraget gikk til Henrik Hofton, som hadde maks uflaks med motorras på trening fredag kveld.

Da stilte Sørlandet opp og junioren fikk dele bil med en hjemmekjører – fantastisk gjort!

35 juniorer tok poeng i cupen

SAFER INN TIL SAMMENLAGTSEIER: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) reiste til Konsmo for å ta med cup-seieren sammenlagt hjem. Det klarte han helt greit. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no,

Videre kom årets Juniorlandsfinale-vinner Tobias Spangen (NMK Hamar) på tredjeplass. Uheldige Danielle Nilsen endte tilslutt på en femteplass.

Hele 35 juniorer klarte å ta poeng i Bilcross.no-cup 2022, det vil si en topp-15-plassering i minst ett av de tre cup-løpene.

Her finner du hele sammenlagtlisten for juniorklasse i Bilcross.no-cup 2022: Bilcross.no-cup 2022 – juniorklasse.

Safet inn til sammenlagtseier

MÅLFOTO: Så tett ble det over målstreken i A-finalen i cup-finaleløpet mellom Anne Skollerud (NMK Hønefoss) og Thea Martinsen (NMK Drammen) – de ble også nummer 1 og 2 i cup-sammendraget. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I åpen klasse var det liten tvil om at Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) hadde tatt turen til Sørlandet for å sikre sammenlagt-seieren i cupen.

Etter to pallplasseringer i to løp, ville det holde med finalekjøring i finaleløpet på Konsmo, og det ble det – Henning kjørte B-finale og safet inn til sammenlagtseier.

Men ikke med mer enn fem poengs margin til slutt. Jarl Ivar Bendixen (NMK Konsmo) har samlet poeng jevnt og trutt, også i årets Bilcross.no-cup, og ender på en sterk andreplass.

Fin feiring for en kar som feiret at det var 20 år siden han kjørte sitt aller første bilcrossløp, på samme bane som finaleløpet.

54 tok poeng i åpen klasse

LADER OPP: Ingenting klaffet for Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) – før finalene. Da klaffet alt! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tredjeplass i cupen sammenlagt gikk til Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal), som ikke stilte i finaleløpet tross godt med poeng fra de to første rundene.

I åpen klasse var det hele 54 bilcrossere som tok poeng i ett eller flere cup-løp, det vil si en plass blant de 21 beste.

Her finner du hele sammenlagtlisten for åpen klasse i Bilcross.no-cup 2022: Bilcross.no-cup 2022 – åpen klasse.

Suverene Anne Skollerud – nesten

TRANGT I STARTEN: Juniorenes A-finalestart. der Markus Andre Jakobsen (NMK Kongsberg) går klar av all platekontakt. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Minst spenning var det i dameklassen, der Anne Skollerud (NMK Hønefoss) feide all motstand til side og vant både 1. og 2. runde i Bilcross.no-cup 2022.

Dermed var det dessverre få bilcrossjenter som tok opp kampen i finaleløpet på Konsmo.

Men til tross for kort startliste, var den likevel knallhard.

Anne klarte ikke det ultimate målet: Tre strake seiere.

Bilcrossjentene kjemper med stil

BILCROSS.NO-CUP-GJENGANGER: Thea Martinsen (NMK Drammen) er alltid med i toppen av cupen, fra seier sist til andreplass i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

En gjenganger på toppen av Bilcross.no-cup og tittelforsvarer Thea Martinsen (NMK Drammen) ga Anne kamp helt inn til målstreken, og hun gjorde det med stil. Det ble målfoto mellom Anne og Thea, med millimeters margin.

Dermed ble det Anne på topp i år, foran fjorårets vinner Thea Martinsen på andreplass. Tredjeplassen sammenlagt i cupen gikk til Henriette Davidsen (NMK Sandefjord).

Men finaleløpet ble vunnet av den superraske og semi-lokale Kristine Salte (NMK Egersund), som med seieren her klatret helt opp til sjetteplass i cup-sammendraget.

Her finner du hele sammenlagtlisten for dameklasse i Bilcross.no-cup 2022: Bilcross. no-cup 2022 – dameklasse.

Bilcross.no sin Facebook-side kan du se seiersintervju.

TOPP TO I DAMEKLASSEN: Anne Skollerud (NMK Hønefoss) og Thea Martinsen (NMK Drammen). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

TOPP TO I ÅPEN KLASSE: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) og Jarl Ivar Bendixen (NMK Konsmo).Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

TOPP TO I JUNIORKLASSE: Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) og Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

MESTERMØTE-SEIER: Finaleløpet i Bilcross.no-cup 2022 var også et comeback for det legendariske Mestermøte på Konsmo, som ble vunnet av veteranen Svein Helge Jansen (KAK Kristiansand). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk bildene fra 3. runde i Bilcross.no-cup 2022 – oppdatert!

Sjekk bildene fra 2. runde i Bilcross.no-cup 2022.