Ole Henry er tidenes beste nordmann i Sverige: – Generelt helt rått!

Ole Henry Steinsholt sikrer en svensk statistikk ingen andre kan skilte med. – Må si det er et høydepunkt i karrieren når man tar Daniel Wall i første omgang og Johan Kristoffersson i siste omgang, det er ingen smågutter – så absolutt en stor opplevelse!

Bakgrunn: Nordmenn klare for kamp i Sverige.

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har kjørt A-finale i NGK Masters som både junior og senior – en sterk prestasjon i seg selv.

Da ble det fjerdeplass, begge gangene – akkurat ikke pallen. I år ble det endelig pallen.

Takker den store norske heiagjengen

ALLSIDIG KAR: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er å regne med i toppen av resultatlistene, uansett hva og hvor han kjører. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Med årets andreplass blir det en statistikk ingen andre er i nærheten av. Andreplassen er riktignok en tangering av Liz Wessel (NMK Drammen) sin andreplass i dameklassen tilbake i 2016, men ingen andre nordmenn har kjørt tre A-finaler i NGK Masters.

Ole Henry blir godt lagt merke til i Sverige, av flere enn den norske fansen. Med det norske flagget på takplata på Opel Astraen kaster han seg inn i første sving i andre omgang og står for den råeste yttersvingen i hele årets NGK Masters.

Det blir tre strake heatseiere, der han slår folkrace-kjendisen Daniell Wall i første omgang og rallycross-VM-kjempen Johan Kristoffersson i siste omgang.

– Generelt helt rått, DEN startlista, DE bilene, DET publikummet og alle nordmenn som har vært på plass – jeg setter pris på hver og en, sier Ole Henry til Bilcross.no.

Grombilen er med hjem til Norge

Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Må si det er et høydepunkt i karrieren når man tar Wall i første omgang og Johan Kristofferson i siste omgang, det er ingen smågutter – så absolutt en stor opplevelse!

Tre strake heatseiere sørget for direkte A-finale-deltakelse, der Ole Henry kjempet som besatt gjennom fem finalerunder og klatret stadig oppover i A-finale-feltet.

Og bilen? Den er med hjem til Norge, etter at Ole Henry og resten av den norske heiagjengen i Sverige har heiet frem våre norske juniorer i dag.

– Vi har jo årets beste junior på plass med Tobias Spangen, og også flere andre talenter – så trur de kan sparke godt ifra seg i dag.

Allsidig kar

For Ole Henry er sesongen over – nesten: – Skal ned og representere Norge i Crosskart og motorsport-games om to uker, det blir siste i år.

Dette er motorsportens svar på OL, og vi sender våre beste bilsportutøvere – noe Ole Henry til de grader må karakteriseres som.

Han er en allsidig kar som like gjerne kjører internasjonale mesterskap som små lokale bilcrossløp.

Og da kjører han alt mulig rart med spinn foran eller bak, med motor foran eller bak.

Mye løp

Neste år er planen å kjøre RallyX i Supercar lites, som han gjorde i år, i tillegg til de bilcrossløpene som passer i kalenderen, forteller Ole Henry til Bilcross.no.

20-åringen elsker å kjøre bil, og har sjelden en helg uten bilkjøring.

Er det ikke et løp i utlandet, så kjører han bilcross her hjemme.

Og da er han alltid å regne med i toppen.

To nordmenn i finale

Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) ble beste nordmann med andreplass i NGK Masters 2022, videre finner vi Thomas Bryntesson (NMK Trøgstad) på en imponerende 10. plass med sin VW boble – det var bare disse to i finale av seks nordmenn til start i åpen klasse.

Svorske Oliver Solberg (MK Ratten) kjørte også finale, og endte på en 13. plass totalt. Sivert Mastad (KNA Kongsvinger) kom på 29. plass totalt.

Videre Landskamp-vinner Jan Ola Kile (Kristiansand AMK) på 73. plass og Talentrace-vinner Stein Fredric Akre (Finnskoga MK) på 86. plass.

Helt nederst på resultatlistene er Marius Solberg Hansen (Asker og Bærum motorsport) som rullet på taket i første sving i første omgang.

FØRSTE STORE TRIUMF: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) vant Juniorlandsfinalen 2019, og det var starten på en imponerende rekke resultater i inn- og utland. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NGK Masters 2022 går av stabelen helga 15. – 16. oktober, der seniorer og damer konkurrer lørdag og juniorene konkurrerer søndag – fire norske juniorer skal ut i NGK Masters-kampen søndag:

Tobias Spangen (NMK Hamar), Petter Due Lindemark (NMK Aremark), Marie Bryhn (NMK Elverum) og Sondre Jahren (NMK Aremark).

Det hele sendes på www.svenskbilsporttv.se (ekstern lenke), med sendestart klokka 08.50, og første start går klokka 09.00.

Bilcross.no følger løpet og legger ut nyheter når det skjer, abonner gjerne også på snap: bilcrossno.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen for 2023 allerede nå.

Les mer om NGK Masters i Bilcross.no-arkivet.

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Les også: – Dette topper alt!