Liz Wessel ble beste nordmann i Sverige

bc16_ngk-masters_tekn_006

HELDIGVIS IKKE SANNDRØMT: Liz Wessel (NMK Drammen) klarte nesten ikke sove uken før NGK Masters 2016. Da hun først klarte å få sove, drømte hun et merkelig mareritt. Heldigvis er hun ikke sanndrømt – derimot gikk drømmen om pallplass i oppfyllelse. Foto: Stian Ormestad.

NGK MASTERS 2016: Drømmen om pallen i NGK Masters gikk i oppfyllelse – og heldigvis ikke marerittet Liz Wessel hadde uken før Sveriges mest prestisjefulle løp.

Se bilder fra NGK Masters 2016 – fotogalleriet oppdateres!

NGK Masters er et av nordens mest prestisjefylte løp. I år var datoen 22 – 23. oktober på Kalvholmen motorstadion, like utenfor Karlstad i Sverige.

11 nordmenn hadde kommet gjennom et trangt nåløye og fikk lov til å slåss mot Sveriges beste. Les mer om de norske deltakerne her.

bc16_ngk-masters_036

WEBER’N: Erik Weberg Hansen (KNA Eiker) kjemper mot svenskene. Saaben holder en omgang, før det er bom stopp i 2. omgang. Foto: Stian Ormestad.

Den beste norske plasseringen sørget en rask bilcrossjente for; Liz Wessel (NMK Drammen).

Hun vant fjorårets Landsfinale for damer, og kjørte også A-finale i årets oppgjør – i tillegg til mange andre topp-plasseringer i norsk bilcross.

Fjorårets deltakelse i NGK Masters gikk skeis, så Liz var veldig sugen på revansj. Kanskje litt overtent?

bc16_ngk-masters_tekn_020

NORSK HJELP: Ole Semb Lunde var en av flere norske funksjonærer under det store svenske folkraceløpet. Fredag kveld hjalp Ole til på teknisk kontroll, lørdag og søndag hadde han ansvaret for målflagget.

Fredag kveld forteller Liz om en søvnløs uke før NGK Masters.

Fjorårets nedtur skal revansjeres, og nervene er enda mer krevende enn i fjor. Det går utover søvnen, og når hun endelig får sove en natt dukker den merkeligste bilcrossdrømmen opp:

– Vi kom til Karlstad, og alt var helt som vanlig – helt til jeg så det bare sto mopeder her. Alle bilcrossbilene var borte, og folk sto i kø for å ta teknisk kontroll på mopedene sine. 

– Nei, det er det verste jeg har drømt. Vi skulle liksom kjøre om kapp med mopeder, sier Liz Wessel og ler.

bc16_ngk-masters_148

OPP I LEDELSE: Liz Wessel (NMK Drammen) går her opp i ledelse av damenes A-finale i NGK Masters 2016. Det blir tilslutt en 2. plass – tidenes beste norske plassering i storløpet i Sverige. Foto: Stian Ormestad.

Heldigvis er ikke Liz sanndrømt, for det var bilcrossbiler – og ikke mopeder – som fikk herje gjennom tre omganger og finaler på Kalvholmen.

Først i kaldt, men tørt vær – så i regntungt og enda kaldere vær den siste omgangen og finalene. Det ble svært krevende forhold på banen.

Men en annen drøm – som 31-åringen nesten ikke hadde turd å drømme om – gikk i oppfyllelse.

Liz fikser det vanskelige føret best av alle de norske deltakerne, som den eneste i finale. Med en heatseier, en andre- og en tredjeplass blir det siste plassen direkte til A-finale.

bc16_ngk-masters_067

NORSK FIGHT: Liz Wessel (NMK Drammen) i ledelse inn i første sving, foran Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo). Foto: Stian Ormestad.

Her river 31-åringen til seg en andreplass etter første sving, før hun kjemper seg til ledelse. Da koker det blant alle nordmennene på publikumsplass.

Camilla Wernersson (Linkjöping MSF) liker det dårlig å bli frarøvet ledelsen, og gjør alt for å ta tilbake ledelsen. Det blir flere skifter i tet, og når to slåss vinner den tredje:

Jennie Käll (MSK Hammaren) kommer seg forbi dem begge og går seierende ut av NGK Masters 2016, dameklasse – med norske Liz Wessel på andreplass. En stor bragt i kamp mot de beste svenske folkrace-damene.

bc16_ngk-masters_070

STOR STEMNING: En norsk heatseier i Sverige går ikke upåaktet hen hos de norske tilskuerne. Her jubles det for Liz Wessel (NMK Drammen). Foto: Stian Ormestad.

Ikke siden vi hadde Malin Gjerstad (NMK Aremark) på pallen tilbake i 2009, har vi nordmenn klart å sanke noe edelt metall i NGK Masters.

Den gangen kjørte Malin inn til tredjeplass, så andreplassen til Liz står nå som den beste norske plasseringen i storløpet gjennom tidene.

Jeg er syyyykt stolt og takknemlig, skriver Liz på sin Facebook-side, der hun takker alle støttespillere. – Jeg skulle ta revansje på NGK 2016! Og det klarte vi!

De to andre norske bilcrossjentene kom på 22. og 23. plass, henholdsvis Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) og Trine Opsahl (NMK Aremark).

bc16_ngk-masters_028

SNURRET SEG BORT: Sondre Evjen (NMK Gol) ble mester i snurring på svensk territorium. Men det ble tøffe bilder ut av satsingen Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen kom beste nordmann midt på resultatlisten, med Sivert Svardal (NMK Konsmo) på 46. plass etter to andreplasser og et svartflagg i siste omgang.

Fetter Per Magne Svardal (NMK Konsmo) havnet på 71. plass etter en andreplass og en kjempesmell i første sving i andre omgang, som satte Golfen ut av spill. Joakim Brattrud (NMK Fluberg) kom på 80. plass.

Juniorklassen ble vunnet av Emil Hultenius (Jönköpings MK), med svorsk femteplass til Oliver Solberg (MK Ratten), sønn av Petter Solberg.

I åpen klasse kom ingen nordmenn til finale. Her vant Sebastian Eriksson (Hagfors MK).

Her finner du arrangørens nettside med mer informasjon om løpet og komplette resultatlister.

bc16_ngk-masters_051

PUNKTERING: Ruben Sigfridstad (NMK Rendalen) ble mester i punktering i Sverige. Både i 1. og 2. omgang punkterte han etter å ha vært høyt og lavt rundt hele banen. I 3. omgang røk han ut av seierskampen allerede i første sving. Foto: Stian Ormestad.

bc16_ngk-masters_102

MOTORBYTTE: Ben-Phillip Gundersen (KNA Solør) fikk motorhavari fredag kveld og måtte bruke natten til løpsdagen til å få inn en ny motor. En dårlig oppladning til et løp som gikk dritt. Denne satsingen inn i målsvingen ender med en snurr, men det blir et tøft bilde! Foto: Stian Ormestad.

bc16_ngk-masters_014

MANGE NORDMENN: Her er bare noen av mange nordmenn som reiser over hver høst til et av nordens mest prestisjefylte løp. Foto: Stian Ormestad.

bc16_ngk-masters_162

GNISTREGN: En svenske åker ut av kampen om seier i A-finalen. I år som i fjor vinner Sebastian Eriksson (Hagfors MK) NGK Masters. Foto: Stian Ormestad.

bc16_ngk-masters_066

GALSKAP: De norske gutta fra Galskap motorsport sto rundt banen og filmet – her får Morten Andre Brenna en bil på besøk. Du ser all galskapen fra NGK Masters 2016 her på bilcross.no så snart filmen er klar. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra NGK Masters 2016 – fotogalleriet oppdateres!