Landets beste bilcrossjunior er en av ti nordmenn som er klare for kamp i Sverige: – Gleder meg ekstremt!

NORGES BESTE JUNIOR: Klar for sin NGK Masters-debut denne helga, juniorene konkurrerer søndag 16. oktober 2022. Her er Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) fotografert rett etter triumfen i årets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nordens mest prestisjefylte bilcrossløp, der proffene fra verdensmesterskapene møter amatørene på grasrota. I år er ti av rett over 200 startende nordmenn.

Les også: – Dette hadde jeg aldri trodd var mulig!

Tobias Spangen (NMK Hamar) vant NMKs Landsfinale for junior bilcross 2022 på Brekka motorbane, NMK Aremark, den første lørdagen i august i år. Nå er han klar for NGK Masters på Kalvholmen utenfor Karlstad i Sverige:

– Gleder meg ekstremt til å se hva nivået der er i forhold til Norge, sier han til Bilcross.no.

Norges beste bilcrossjunior

STRØKENT: Både bil og kjøring var helt strøkent da førsteårsjunior Tobias Spangen (NMK Hamar) kjørte inn til Juniorlandsfinale-seier på Brekka i august i år. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Tobias Spangen, som vanlig i Mitsubishi, er kanskje den største norske favoritten til start i Sverige, blant totalt ti nordmenn. Av dem kjører fire i juniorklassen:

Petter Due Lindemark (NMK Aremark), Marie Bryhn (NMK Elverum), Sondre Jahren (NMK Aremark) og nevnte Tobias Spangen (NMK Hamar).

I dameklassen er det ingen nordmenn til start, til tross for at det er bilcrossjentene som har sørget for de beste norske resultatene.

Den aller beste norske prestasjonen i NGK Masters er Liz Wessels andreplass fra 2016.

To fjerdeplasser fra før

STORTALENT: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) har vunnet Juniorlandsfinalen og er alltid å regne med i alle løp – så også i Sverige, der han har to fjerdeplasser fra tidligere NGK Masters-oppgjør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I seniorklassen er det seks nordmenn påmeldt: Størst favoritt er nok Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) som alltid er i toppen når redskapen funker, også i Sverige og NGK Masters, der han har kjørt A-finale før.

Ole Henry har nemlig to fjerdeplasser fra NKG Masters, en som junior og en som senior – det er sterk statistikk og absolutt den beste blant alle nordmenn som har prøvd seg i dette prestisjefulle løpet.

Årets Landskamp-vinner Jan Ola Kihle (KAK Kristiansand) er også klar, det samme er årets Talentrace-vinner Stein Fredic Akre (Finnskoga MK) – to storløp som gikk på samme dato i sommer.

Ellers finner vi også Patrick Gystad (NMK Gardermoen), Marius Solberg Hansen (Asker Bærum motorsport) og Sivert Mastad (KNA Kongsvinger) på startlisten.

Svorsk storfavoritt?

FORTSATT BESTE NORSKE PLASSERING: Liz Wessel (NMK Drammen) sin andreplass i dameklassen for seks år siden er fortsatt tidenes beste plassering i NGK Masters. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så må vi ikke glemme vår svorske Oliver Solberg, som vi nordmenn heier på selv om han kjører for en svensk klubb med det svenske flagget foran navnet.

Av andre store bilsportnavn finner vi Johan Kristoffersson og mange flere, og vi kjenner igjen flere svenske folkracere som kjører løp her i Norge:

Uffe Eriksson, Daniel Wall og Daniel Samuelsson er noen kjente svenske folkrace-navn på startlister her i Norge.

Det stiller snaut hundre kanoner fra flere nordiske land til start i senior og junior, og et tyvetalls damer.

Liten, men knallsterk norsk delegasjon

SVENSK FAVORITT PÅ NORSK JORD: NGK-favoritten Daniel Wall er en folkrace-yndling, som også kjører på norsk jord – som her i Motorkampen på Gardermoen i 2016. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så skal vi huske på at dette er året der nordbaggarna endelig har fått det til å klaffe skikkelig i Sverige, kanskje nettopp derfor har vi ekstra store forventninger til årets NGK Masters?

Arne Særnmo (Sør-Østerdal motorsport) vant veteranklassen i sommerens Semesterrace, og Øyvind Romstad (NMK Namdal) var nære ved å vinne veteranklassen i Gutafestivalen 2022 – det ble en andreplass.

Nå er det klart for NGK Masters, der vi sender en liten, men knallsterk norsk delegasjon – de fleste av de norske navnene bør være viden kjent.

Og kjenner vi det norske bilcrosspublikumet rett, så skal nok den norske fansen også lage lyd fra seg på publikumsplass.

Se løpet live

HØSTLØP: NGK Masters går hvert eneste år på høstparten, litt ute i oktober-måned. Da kan det være like greit å se løpet live fra sofaen – det er det tusenvis som kommer til å gjøre denne helga. Mange nordmenn er også på plass for å se løpet fra en stappfull publikumsplass. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NGK Masters 2022 går av stabelen helga 15. – 16. oktober, der seniorer og damer konkurrer lørdag og juniorene konkurrerer søndag.

Det hele sendes på www.svenskbilsporttv.se (ekstern lenke), med sendestart klokka 08.50, og første start går klokka 09.00.

Bilcross.no følger løpet og legger ut nyheter når det skjer, abonner gjerne også på snap: bilcrossno.

SUVEREN: Stein Fredric Akre var suveren gjennom hele Talentracet 2022. Nå klar for kamp i Sverige. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

STILLE FØR STORMEN: Lørdag klokka 09.00 tennes det grønne lyset for aller første start i NGK Masters 2022 på Kalvholmen motorstadion. Tusenvis vil følge løpet, både fra sidelinjen og foran skjermen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen for 2023 allerede nå.

Les mer om NGK Masters i Bilcross.no-arkivet.

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Les også: – Dette topper alt!