Ole Henry Steinsholt til A-finalen i NGK Masters!

BESTE NORDMANN I SVERIGE: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) er Norges beste bilcrossjunior denne sesongen – og kjørte også A-finale i Sveriges mest prestisjefylte folkraceløp. Foto: Stian Ormestad.

NGK MASTERS: Først B-finale-seier, så en krasj i A-finale-starten. Det ble en fantastisk fjerdelass tilslutt på beste nordmann i årets NGK Masters.

NGK Masters er et av nordens mest prestisjefylte løp. I år er datoen 20 – 21. oktober 2018 på Kalvholmen motorstadion, like utenfor Karlstad i Sverige.

Totalt var syv nordmenn med på startlistene, men bare en nådde frem til finale: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) – Landsfinale for junior-vinner her hjemme denne sesongen.

Kjørte seg opp til A-finale

Ole Henry tok seg til B-finale med sin Opel Astra – tilsvarende bil som han vant Landsfinalen her hjemme med.

Her kom han dårlig ut i starten, men klatret jevnt og trutt oppover i feltet, helt til det ble B-finale-seier. En stor norsk opptur på Kalvholmen!

I A-finalestarten klatrer også Ole Henry gjennom første svingen, men inn i den andre blir det for trangt og nordmannen ender opp feil vei.

Da hjelper det lite at Ole Henry kjører fort – kanskje fortest av alle – når man har mistet en halv runde allerede 200 meter etter starten.

16-åringen kjører seg opp to plasseringer og ender på en flott fjerdeplass totalt.

Store stjerner på bilcrossbanen

NGK Masters har både bredden og elite i folkrace/bilcross til start, der de møter de store rally-, racing og rallycross-stjernene på bilcrossbanen.

Beste norske plassering gjennom tidene er en andreplass totalt, og det var Liz Wessel (NMK Drammen) som sørget for det tilbake i 2016-oppgjøret av NGK Masters.

LANDSFINALE-VINNER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) kjemper seg til seier på hjemmebane i Landsfinalen for junior 2018. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om NGK Masters i Bilcross.no-arkivet.