André (26): – Godt å kjenne på adrenalinet igjen

ADRENALINKICK: André Hustoft Nesheim (NMK Vikedal) får et kick av både bilcrosskjøring og det å synge for et stort publikum. Til helga deltar han i The Voice, du ser det på TV2 fredag kveld 14. januar 2022. Foto: TV2.

André Hustoft Nesheim skal ut i blind audition på The Voice førstkommende fredag – like nervøs nå som da han slåss på bilcrossbanene som lovende juniorkjører.

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

André Hustoft Nesheim (26) fikk bilcrossbil av foreldrene sine til konfirmasjonen. Den fartsglade vestlendingen hadde allerede kjørt crosser, firhjuling og diverse vrakbiler hjemme på tunet så lenge han kan huske.

Som 15-åring bilcross-debuterte André Hustoft Nesheim (NMK Vikedal) i 2010-sesongen. Vi husker ham fra flere Juniorlandsfinaler, og André har også bidratt med mange gromme bilder her på Bilcross.no.

– Godt å kjenne på adrenalinet igjen

THE VOICE: André Hustoft Nesheim (26) skal ut i blind audition i The Voice på TV2 fredag 14. januar 2022. Foto: TV2.

Nå skal André kjenne på nervene igjen – om enn ikke bak ratt og pedaler, men bak en mikrofon. – Å være med på The Voice er kult! Det er godt å kjenne på adrenalinet igjen!

– Det begynner å bli lenge siden sist bilcrossløp – egentlig alt for lenge. Jeg er veldig sugen på å kjøre igjen, det er bare de vanlige greiene som står i veien: Tid, penger og plass. Har ikke mye skruplass i leiligheten på Grünerløkka, dessverre.

André har flytta til Oslo for å satse på en kreativ karriere. Men han hilser hjem til hjemklubben NMK Vikedal med en stor takk for fine junior-år:

Bratt læringskurve

HELT PÅ HJEMMEBANE: André Hustoft Nesheim (26) fikk både pokal og kvast etter seier i NMK Vikedal-cup 2012. Foto: Privat.

– Det ble en bratt læringskurve etter bilcrossdebuten som 15-åring, men gjengen i NMK Vikedal var hyggelige folk, så vi kjørte på. Først i Volvo 240, deretter i VW Golf 1.

Den største bragden i løpet av juniorårene var Vestlandsmesterskap-tittelen i 2013-sesongen. Og på hjemmebane var han suveren: Han vant NMK Vikedal-cup både 2012 og 2013.

André kjørte også alle Juniorlandsfinalene han kunne rekke som juniorkjører. I den siste Juniorlandsfinalen, på Bollandsmoen, var han maks uheldig og mistet hjulet i siste omgang.

– Må bare hjemom og hente kjøredressen først!

KJENT INNSLAG: André Hustoft Nesheim (NMK Vikedal) og hans VW Golfer var en gjenganger i juniorklassen fra og med 2010- og til og med 2013-sesongen. Foto: Svein Egil Økland.

– Jeg vant løpet på Støren dagen etter, tror det var i ren forbannelse etter Landsfinalen!

Etter 2013-sesongen ga friskusen seg på topp og satset på musikken, flyttet til Hamar for å gå på folkehøgskole, og befant seg bak kamera på løp etter det. Nå skal hele Norge få se og høre ham synge i beste sendetid. Det skjer fredag 14. januar 2022.

– Jeg prøvde meg på et comeback i 2015, men det endte i motorras – så det ble med det. Om noen stiller med en bil, så er jeg klar. Må bare en tur hjemom å hente kjøredressen først!

Sak oppdatert: André gikk videre etter en fantastisk opptreden, og vi heier på ham videre i The Voice!

VANT I REN FORBANNELSE: Du skal ikke kimse av en revansjesugen vestlending – dagen etter uflaksen i Juniorlandsfinalen på Bollandsmoen slo Andre til i et nytt løp på Støren – der ble det seier i ren forbannelse. – Da hadde jeg klart å farge håret mitt svart, dårlig idé. Foto: Privat.

Hva gjør du når bilcrosspausen blir for lang? Melder deg på Idol!

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

,