Tilleggsregler for Bilcross.no dirt-mesterskap 2022

Vi kjører på med Bilcross.no dirtmesterskap 2022 – her finner du tilleggsreglene for løpet.

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

Du kan se løpet live og i opptak senere på Bilcross.nos YouTube-kanal – abonner gjerne for å få løpet opp i feeden din.

Regler og rammer for løpet kan endres på kort varsel, hvis vi ser at noe må justeres. Oppdatert info legges i så fall ut på Bilcross.no, og deltakere plikter å holde seg oppdatert.

Oppføring på startlisten gjelder som bekreftelse på deltakelse – førstemann til mølla gjelder (vel og merke etter påmeldingen åpner, sjekk dato og klokkeslett for hvert løp).

Kvalifiseringsløp:

Kvalifiseringsløp 1. Hell, Norge. Lørdag 29. januar klokka 16.00 – 16.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 onsdag 19. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Det kjøres fire kvalifiseringsheat med fem biler over fem runder i hvert, der vinneren går direkte videre til finaleløpet, pluss deltakeren med den beste totaltiden utenom vinnerne som går videre som lucky looser.

Kvalifiseringsløp 2. Lohéac, Frankrike. Lørdag 29. januar klokka 17.00 – 17.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 torsdag 20. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Det kjøres fire kvalifiseringsheat med fem biler over fem runder i hvert, der vinneren går direkte videre til finaleløpet, pluss deltakeren med den beste totaltiden utenom vinnerne som går videre som lucky looser.

Kvalifiseringsløp 3. Abu Dhabi, De forente arabiske emirater. Lørdag 29. januar klokka 18.00 – 18.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 fredag 21. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Det kjøres fire kvalifiseringsheat med fem biler over fem runder i hvert, der vinneren går direkte videre til finaleløpet, pluss deltakeren med den beste totaltiden utenom vinnerne som går videre som lucky looser.

Finaleløp:

Lydden Hill, Storbritannia. Lørdag 29. januar klokka 19.00 – 20.00.

Ingen påmelding, kun kvalifiserte fra kvalifiseringsløpene: Hvert kvalløp består av fire kvalheat med fem startende i hvert heat over fem runder. Vinnerne av kvalheatene er direkte videre til finaleløpet – 4 stykk fra hvert kvalløp, totalt 12.

Deltakeren som satte den beste totaltiden, utenom vinnerne, i hvert av de tre kvalløpene, kommer med som lucky looser til finaleløpet – 1 fra hvert kvalløp, totalt 3.

Skulle det bli færre enn 60 deltakere, blir det kjørt fulle kvalheat så langt det lar seg gjøre. Skulle det bli færre enn 12 direkte kvalifisert til A-finale, fylles det på med flere lucky loosers ut ifra listen over de beste totaltidene fra kvalheatene.

Totalt 15 deltakere i finaleløpet, som kjøres slik: Tre kvalheat med fem startende i hvert heat over fem runder – vinnerne går direkte til A-finale – 3 stykk. De to beste totaltidene utenom vinnerne går også til A-finale.

A-finale kjøres med fem biler over seks runder. Vinneren er Bilcross.no dirt-mester 2022!

Noen kjøreregler:

 • Alle som melder seg på plikter å sitte klar i god tid for å komme inn i lobby minst ti minutter før planlagt starttid for sitt heat / sin finale. Det er en del som skal organiseres for hvert heat / hver finale, så det er ikke sikkert at starten går helt på minuttet oppsatt tid, men det tas sikte på det. Det settes opp venteliste som gjelder for alle løpene, du kan komme med på kort varsel!
 • Lobbyens host er enten ormisracing (Stian Ormestad) eller gull_gjengen (Jan Fredrik Bronken) – legg til begge som venn i god tid før løpet for enklere å invitere kjørere til hvert heat / hver finale.
 • Det oppfordres til fair race. Løpet blir fulgt av host(er) som ser på og streamer løpet, og i den grad det skulle dukke opp noe som krever en reaksjon så vil det bli dommeravgjørelse i form av det gode gamle svartflagget.
 • Racet kjøres på Playstation 4- eller 5-plattform. Alle deltakere må delta fra samme plattform.
 • Løpet kjøres uten assist, hardcore damage on, unexpected moments on, tuning off, og det kjøres supercars 2019-biler.
 • Blåskjerm for deltaker gir plassering sist i heat / finale. Blåskjerm for host(er) kan gi omstart for heat/finale.
 • Tekniske problemer utenfor arrangørens kontroll kan vi ikke garantere for at ikke oppstår, kommer en deltaker seg ikke inn i lobby feks så rykker en fra reservelisten opp.
 • Regler og rammer for løpet kan endres på kort varsel, hvis vi ser at noe må justeres. Oppdatert info legges i så fall ut på Bilcross.no, og deltakere plikter å holde seg oppdatert.

Påmelding:

 • VIKTIG: Påmelding til Hell fra og med klokka 10.00 onsdag 19. januar, påmelding til Lohéac fra og med klokka 10.00 torsdag 20. januar, og påmelding til Abu Dhabi fra og med klokka 10.00 fredag 21. januar. Påmeldinger før påmeldingsstart forkastes.
 • Send navn, nick, klubb, telefon og postadresse til bilcross.no@gmail.com.
 • OBS: Begrenset antall deltakere! Det settes opp reserveliste hvis startlisten blir full. Ventelisten gjelder for alle løpene.
 • Du bekrefter ved påmelding at du er klar for deltakelse lørdag 29. januar 2022 i tidsrommet klokka 16.00 til 20.00.
 • Deltakere kan som hovedregel bare kjøre ett kvalifiseringsløp. Kommer du ikke med i det ene, kan du prøve deg igjen med en ny påmelding i det neste, osv.
 • Startliste legges ut på Bilcross.no, og den fungerer som en bekreftelse på deltakelse for alle deltakerne som kommer med.
 • Det er er ingen startavgift.

Avbud:

 • Det er ytterst viktig at du melder avbud så snart som mulig dersom du ikke kan bli med likevel. Det vil være helt avgjørende for en god gjennomføring av løpet.
 • Du sender en epost til samme mailadresse som ved påmelding.

Dekking av løpet på Bilcross.no:

 • Deltakere som vinner (eller forsvinner) må regne med å slå av en prat for en sak på Bilcross.no. Send gjerne inn bilde av deg selv i sving med bilspillet (samme epost som ved påmelding – bilcross.no@gmail.com).
 • Vi tar sikte på å sende alle heat og finaler live på Bilcross.nos YouTube-kanal, med Bilcross.nos Stian Ormestad som speaker og Jan Fredrik Bronken som medkommentator.

Tidsskjema Bilcross.nos dirt-mesterskap 2022:

Lørdag 29. januar 2022:
Klokka 16.00 – 16.55: Kvalifiseringsløp 1 på Hell, Norge.
Klokka 17.00 – 17.55: Kvalifiseringsløp 2 på Lohéac, Frankrike.
Klokka 18.00 – 18.55: Kvalifiseringsløp 3 i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater.
Klokka 19.00 – 20.00: Finaleløp på Lydden Hill, Storbritannia.
Cirka klokka 19.30: A-finale i Bilcross.no dirt-mesterskap 2022.

Les mer om Bilcross.no dirt-mesterskap 2022: – Enda råere!

Sjekk: Startlister for Bilcross.no dirt-mesterskap 2022.

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

,