Bilcross.no dirt-mesterskap 2022: Flere deltakere, større spenning – og enda tøffere kamp om tittelen!

FART OG SPENNING – PÅ SKJERMEN: Utenom sesongen kjører Bilcross.no virtuelle løp, der bilcrossfolket møtes til kamp i kjellerstuer og på loftstuer, bak ratt og pedaler – i den virtuelle motorsportverden. Foto fra spillet.

Bilcross.no testet ut et virtuelt nyttårsrace som nå har godt over 6.000 visninger på vår YouTube-kanal. Nå kjører vi på igjen, nok en gang med direktesending og stor spenning – og plass til tre ganger så mange deltakere!

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

Datoen er lørdag 29. januar 2022, og taket på antall deltakere er hevet til 60. Nok en gang er det om å gjøre å være førstemann til mølla.

Og det hardner skikkelig til, for nå blir det vinn eller forsvinn i beste bilcross-ånd fra første start til siste målgang!

Fortsetter suksessen  – med enda flere til start

Det blir tre kvalifiseringsløp på tre forskjellige baner, før et finaleløp på en fjerde bane. Alt sammen kjøres i løpet av en lørdag ettermiddag og kveld.

Alt sammen sendes live på Bilcross.nos YouTube-kanal, med flere speakere i «speakerbula». Vi oppfordrer til fair og hard kjøring, og viser til de samme kjøreregler som ved forrige virtuelle løp. Her finner du tilleggsreglene. Og her finner du startlistene for samtlige kvalifiseringsløp og etter hvert finaleoppsett.

Vi vet at det trenes som bare det til et nytt løp rundt om i de tusen bilcrosshjem, og tilbakemeldingene etter første forsøk på et slikt Bilcross.no-race er utelukkende positive.

Vi som står bak har grublet oss frem til et mer komprimert løpsopplegg, som sørger for at mange flere kan bli med. Sjekk her:

Kvalifiseringsløp:

Kvalifiseringsløp 1. Hell, Norge. Lørdag 29. januar klokka 16.00 – 16.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 onsdag 19. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Kvalifiseringsløp 2. Lohéac, Frankrike. Lørdag 29. januar klokka 17.00 – 17.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 torsdag 20. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Kvalifiseringsløp 3. Abu Dhabi, De forente arabiske emirater. Lørdag 29. januar klokka 18.00 – 18.55.

Påmelding åpner klokka 10.00 fredag 21. januar. De 20 første som sender epost med navn, nick, klubb, telefonnummer og adresse fra og med klokka 10.00 (ikke send påmelding før, da blir det bare kaos…) er med i dette løpet. Det settes opp en kort venteliste som gjelder for alle løpene. Send til bilcross.no@gmail.com.

Finaleløp:

Lydden Hill, Storbritannia. Lørdag 29. januar klokka 19.00 – 20.00.

Ingen påmelding, kun kvalifiserte fra kvalifiseringsløpene: Hvert kvalløp består av fire kvalheat med fem startende i hvert heat over fem runder. Vinnerne av kvalheatene er direkte videre til finaleløpet – 4 stykk fra hvert kvalløp, totalt 12.

Deltakeren som satte den beste totaltiden, utenom vinnerne, i hvert av de tre kvalløpene, kommer med som lucky looser til finaleløpet – 1 fra hvert kvalløp, totalt 3.

Skulle det bli færre enn 60 deltakere, blir det kjørt fulle kvalheat så langt det lar seg gjøre. Skulle det bli færre enn 12 direkte kvalifisert til A-finale, fylles det på med flere lucky loosers utifra totaltider fra kvalheatene.

Totalt 15 deltakere i finaleløpet, som kjøres slik: Tre kvalheat med fem startende i hvert heat over fem runder – vinnerne går direkte til A-finale – 3 stykk. De to beste totaltidene, i hvilket som helst heat, utenom vinnerne, går også til A-finale.

A-finale kjøres med fem biler over seks runder. Vinneren er Bilcross.no dirt-mester 2022!

Sjekk: Startlister for Bilcross.no dirt-mesterskap 2022.

Sjekk: Tilleggsregler for Bilcross.no dirt-mesterskap 2022.

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

,