Suveren seier etter close race: – Klaffa maks for meg!

– Det var moro nå!, sier den suverene seierherren i Bilcross.no nyttårsrace 2022 i seiersintervjuet. Mathias Minge (NMK Aremark) var raskest gjennom hele det virtuelle bilcrossløpet.

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

Ingen klarte å slå bestetida til Mathias Minge (NMK Aremark) fra lørdagens kvalheat – før han selv satte en enda bedre tid og forbedret sin egen suverene rundetid enda mer.

Faktisk var Mathias nede på det magiske 36-tallet på Høljes i samtlige finalerunder, også i runden med alternativspor. Det er nesten en helt umulig bragd.

SUVEREN: Best rundetid, best totalttid både i heat og finale, og førstemann over målstreken i en heftig A-finale – velfortjent vinner av Bilcross.no nyttårsrace 2022: Mathias Minge (NMK Aremark), Foto: Privat.

Superpedaler?

– Det var moro nå!, sier Mathias Minge (NMK Aremark) til speaker Mats Bjerknes etter triumfen:

– Jeg hadde ikke trodd det. Det er mye som kan skje, det er mange som kjører like godt og hvis ikke bedre, men nå klaffa det maks for meg.

Det var dramatikk i kulissene, da pedalsettet til Minge sluttet å funke før finalen. Unggutten måtte hele bygda rundt for å finne et pedalsett han kunne låne.

Og det funka enda bedre enn de utslitte pedalene han kjørte med i kvalifiseringsheatet.

Hektiske forberedelser

Også i Trøndelag var det i god bilcross-stil hektisk skruing og forberedelser til siste sekund.

Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) forteller før A-finalen at han måtte lage nye stolfester for å skru sammen en ny rigg for dette løpet.

Også før A-finalen fikk trønderen det travelt, der han måtte rekke hjem fra bursdagsselskap:

– Jeg måtte til A-finale for å rekke å kjøre finale, røper trønderen.

Smart og kjapp kjøring

CLOSE NYTTÅRSRACE: Mathias Minge (NMK Aremark) i blå Seat på innersving, Andre Nodland Stendberg (NMK Egersund) med Mini på yttersving, og med Cato Granberg (NMK Tynset) i midten – som ledet en stakket stund. Jagende bak kommer Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger) i en Audi. Foto: Skjermdump fra A-finalen.

I A-finalen ble det dramatikk – som alltid. Det virket nesten som om alle A-finalistene var oppe og ledet en stund hver, før Andre Nodland Stenberg (NMK Egersund) klarte å posisjonere seg først.

Hele veien med Mathias Minge (NMK Aremark) som et frimerke på hekken, med alternativsporet unnagjort. Det ble kjørt så likt fort for disse to i front, at det etter hvert var klart at det var disse to det sto om.

Da Nodland Stenberg gikk i alternativsporet, lå veien åpen for Minge – som kjørte like smart som han kjørte fort.

Pulsen løper løpsk

Videre, på det siste trinnet på seierspallen: Thomas Hårberg (NMK Verdal Levanger).

– Fryktelig moro dette her. Det blir forberedelser og puls som på et ekte billøp, sier den rutinerte og meritterte bilsportutøveren som har vunnet Landsfinalen for både junior og åpen.

Resten av A-finalen ble Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) på fjerdeplass, etter å ha kjørt seg opp fra B-finalen, og Cato Granberg (NMK Tynset) som ledet A-finalen en stakket stund.

Første – men ikke siste – race av dette slaget

Videre på topp-ti i Bilcross.no nyttårsrace 2022: Tobias Spangen (NMK Hamar), Ove Gilen (NMK Gol), Kristian M. Lien (KNA Solør) – som kjørte seg opp helt fra D- til B-finale! -, Tor Kristian Ormestad (NMK Tønsberg) og Benjamin Tveit Halvorsen (NMK Larvik).

Bilcross.no vil gjerne takke alle som deltok, så på – og alle som hjalp til med denne første versjonen av et virtuelt bilcrossrace av dette slaget. Spesielt speaker Mats Bjerknes og medkommentator og et helt sekretæriat i en mann, Jan Fredrik Bronken.

Vi takker også Bilcross.nos sponsorer og sponsorer av premier i nyttårscupen: NMK Elverum, som sponser gratis startkontigent på ett av sine løp på Starmoen til sesongen, og Power Elverum som sponser et gamingheadset.

Vi kommer gjerne igjen med et liknende opplegg senere – følg med på Bilcross.no!

Her ser du alle finalene i Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Her ser du kvalheatene i Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Les mer om Bilcross.no nyttårscup 2022 her. Sjekk startliste, tilleggsregler og tidsskjema her. Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å se løp live. Denne siden fungerer som oppslagstavle for Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

, ,