– Det blir bud på gamlemåten på Landsfinalen

TESTET OG IKKE FUNNET GODT NOK: Det digitale budsystemet blir ikke brukt når landets beste bilcrosser skal kåres i NMKs Landsfinale for bilcross senior 2022 på Smådølbanen, NMK Nore Uvdal. Løpsdato er lørdag 20. august 2022. Foto: Stian Ormestad.

Den digitale budløsningen som ble testet ut på generalprøven før Landsfinalen på Smådøl har fått mye og velberettiget kritikk. Nå vraker arrangøren NMK Nore Uvdal den nye løsningen, og går tilbake til den gamle: – Ta med penn og konvolutter!

Sjekk også: Stille før stormen på Smådøl.

Det var mandag kveld 1. august at sportskomiteen for NMKs Landsfinale i bilcross senior 2022 bestemte seg for å gå tilbake til manuelle bud, akkurat som det er blitt gjort i over 40 år.

Den nye budløsningen har blitt flittig diskutert i Bilcross.no sin Facebook-gruppe, der de fleste ikke er negative til digitale bud i seg selv, men måten det ble løst på i det første forsøket.

Testet og ikke funnet godt nok

Det var på Smådølfestivalen 2022, en måned før Landsfinalen kommer til samme bane, at systemet skulle testes ut. NMK Nore Uvdal var en pådriver for å få til en digital løsning, og testet velvillig ut den første versjonen.

Like etter løpet kom arrangøren med en beklagelse: «Vi beklager på det sterkeste at dette ikke ble som vi hadde forventet, og håper dette ikke tar fokuset vekk fra den sportslige delen av arrangementet.

NMK Nore Uvdal har stilt seg til disposisjon for å teste dette (…) som arrangører var det ikke så mye som kunne gjøres, for å rette opp i problemet.

Våre funksjonærer prøvde å håndtere dette på best mulig måte ut fra situasjonen», meldte arrangøren.

– Bare å ta med penn og konvolutter

I tilleggsreglene står det at den nye digitale budløsningen skal benyttes også under Landsfinalen, men det kommer det en deltakermelding på som forteller at slik blir det ikke:

– Det var en nyttig erfaring å prøve det digitale, men det må brukes litt mer tid på å utbedre systemet, er beskjeden fra arrangøren nå, snaut tre uker før løp.

– Så da er det bare å ta med penn og konvolutter!, melder NMK Nore Uvdal foran NMKs Landsfinale for bilcross senior på Smådøl lørdag 20. august 2022.

Mange røde flagg i forkant

Når bilcrossens budsystem endelig skulle bli up to date, ble det en fiasko i første forsøk. Det kunne vært varslet, for det var mange som stusset på hele løsningen i forkant.

Siden den nye løsningen ikke ble gjort kjent før noen få dager før den skulle tas i bruk, ble det heller ikke tid til å få innspill om eventuelle problemer.

Ifølge de mange henvendelsene til Bilcross.no den korte tiden som gikk før systemet ble satt i sving for første gang, var det mange røde flagg.

Det haglet inn med meldinger om diverse problemer. Og de som ved første øyekast var skeptiske til hvordan dette var satt opp, fikk dessverre rett.

«Dette kan bare bli bedre»

Nå blir det en stor jobb å få det digitale budsystemet til å funke og få tillitten som må til for at folk vil bruke en digital løsning – noe som burde være en selvfølge i 2022.

Men med denne debuten, kan det dessverre fortsatt være lenge igjen til at digitale bud er helt vanlig i bilcross.

Det blir hvert fall ikke digitale bud på NMKs Landsfinale for bilcross senior 2022, som først planlagt.

«Dette kan bare bli bedre», er det en som skriver i en diskusjon i Bilcross.no sin Facebook-gruppe.

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Bakgrunn: Anbud på app – Smådølfestivalen først ut.

Les mer om Smådølfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

Les mer om NMK Nore Uvdal i Bilcross.no-arkivet.

, ,