Sjekk hvor Landsfinalene skal kjøres i 2024-sesongen

NMKS LANDSFINALE: Landets beste bilcrosser i 2024-sesongen skal kåres på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Full jubel i fire arrangørklubber som skal arrangere de gjeveste løpene i 2024-sesongen; NMK Grenland, NMK Melhus, NMK Trysil og NMK Solør.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Landsfinalene for 2023-sesongen er for lengst delt ut, det skjedde så langt tilbake som i 2019 før to år med korona-avlysning av NMKs Landsfinaler.

Her kan du lese mer om tid og sted for NMKs Landsfinaler i 2023-sesongen.

Her er Landsfinale-arrangørene i 2024-sesongen

ETT AV LANDETS FLOTTESTE BANEANLEGG: På Grenland motorsportsenter ligger alt til rette for en fantastisk NMKs Landsfinale bilcross senior 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nå er vi tilbake til normalen etter korona, med utdeling to år i forveien. Det betyr at Landsfinale-arrangørene for 2024 ble offentliggjort akkurat nå, på NMKs Sportsmøte:

  • NMKs Landsfinale bilcross senior: NMK Grenland, Grenland motorsportsenter.
  • NMKs Landsfinale bilcross junior: NMK Melhus, Bollandsmoen motorsportsenter.
  • NMKs Landsfinale bilcross veteran: NMK Trysil, Sæteråsen motorpark.
  • NMKs Landsfinale bilcross damer: NMK Solør, Finnskogbanen.

Det var totalt 14 søkere til 4 Landsfinaler, der de 14 forskjellige arrangørklubbene hadde søkt om å arrangere alt fra en til alle fire Landsfinalene.

Kanskje landets mest spesielle bilcrossbane?

NMK Grenland har arrangert en Landsfinale tidligere, det var Juniorlandsfinalen i 2018. Klubben hadde tidligere landets kanskje mest spesielle bilcrossbane på Geiteryggen?

Der ble det først kjørt bilspeedway rundt og rundt på 1980-tallet, med speedway-start til og med – det vil si en starttråd som ble løftet da starten gikk.

Så ble det anlagt en gokartbane på anlegget, så bilcrossbanen gikk på speedway-banen på grus og en kronglete gokartbane på asfalt.

Ett av sesongens tøffeste løp med Talentracet

ACTION: Tøffe tak i Talentracet, her en heftig rulling i årets oppgjør på Grenland motorsportsenter – Landsfinale-arena i 2024-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det ble kjørt bilcross på Geiteryggen frem til og med 2001-sesongen, og først høsten 2010 var den nye banen på Grenland motorsportsenter klar for åpningsløp.

Det første store bilcrossløpet her var Bilcross.no-cup-åpningen, helt i oppstarten av cupen tilbake i 2015.

De senere årene har Talentracet vært den klart største happeningen på Grenland-banen.

Juniorlandsfinale-arrangør med stolte tradisjoner

NMK Melhus arrangerte den aller første Landsfinalen på 1980-tallet som ikke gikk på Lyngåsbanen. Etter de to første Landsfinalene der i 1986 og 1987, begynte løpet å gå på rundgang.

Og da var NMK Melhus den aller første arrangøren som ble tildelt Landsfinalen på den måten vi er vant med i dag. Det var i 1988.

I 2024-sesongen skal den gode, gamle bilcrossarenaen på Bollandsmoen huse bilcross-juniorenes største oppgjør.

Tidlig ute med store løp for bilcrossjentene

LANDSFINALE-ARENA: For første gang skal det kjøres en Landsfinale på Finnskogbanen. Det skjer med NMKs Landsfinale for damer 2024, i regi av NMK Solør. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcrossjentene skal slåss om seieren på Finnskogbanen, med NMK Solør som arrangør. Dette er en arena som har stolte tradisjoner for å kjøre store bilcrossløp for bilcrossdamene.

På 1990-tallet var Mestermøte for damer på Finnskogbanen ett av de største prestisjeløpene for bilcrossjentene.

I 2024-sesongen kommer NMKs Landsfinale for damer til Finnskogbanen.

Et litt ubeskrevet bilcross-blad

Så har vi et litt ubeskrevet blad for mange bilcrossere: NMK Trysil som har fått tildelt NMKs Landsfinale for veteraner i 2024-sesongen.

Dette er faktisk en av få bilcrossbaner i Norges land vi i Bilcross.no aldri har vært på, og det er også lite info å hente hos arrangøren:

På NMK Trysil sin nettside er det en helt blank side når vi trykker «bilcross» på menyen.

Veteranene først ut

FIRE SPENNENDE LANDSFINALE-ARRANGØRER: Noen godt kjente, andre litt mer ukjente for det store bilcross-Norge. To av de fire er helt ferske som Landsfinale-arrangører, som her på Finnskogbanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Etter det Bilcross.no kan finne ut av, så er dette klubbens aller første Landsfinale av noe slag. Av løp sist sesong, finner vi at NMK Trysil kjørte et kvalifiseringsløp med rett over 60 bilcrossbiler.

Blir det i 2024-sesongen som det er planlagt i 2023-sesongen, så vil veteranene være først ut i juni, så damene senere i juni, så juniorene sent i juli eller tidlig i august. Detaljene om dette er ikke kjent enda.

For så den store finalen ute i august-måned med de beste fra alle kvalifiseringsløp, pluss de beste fra de foregående Landsfinalene, til start i NMKs Landsfinale for senior.

FYRER SKIKKELIG: NMK Grenland har satset stort på Talentracet, som på få år har etablert seg som et storløp i løpet av bilcross-sesongen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for senior.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for junior.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for veteran.

TIDLIG UTE: Mirandas mestermøte for bilcrossdamene så dagens lys i 1994, og ble et stort og populært løp forbeholdt kvinnelige bilcrossere på Finnskogbanen, da i regi av KNA Solør. Nå skal NMK Solør kjøre Damelandsfinale på samme arena, 30 år senere. Faksimile: Glåmdalen.

LANDSFINALE-ARENA: Grenland motorsportsenter, NMK Grenland. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Setter du pris på Bilcross.no? Da kan du være med på spleiselaget:

Bilcross.no-vippsen er 54 02 81 – gi så mye du vil, så ofte du vil.

Bilcross.no har alltid vært gratis, og slik vil det fortsette – alt er annonse- og folkefinansiert.

Vi når fram til hundretusenvis av fartsfrelste folk – annonse? Bilcross.no@gmail.com.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen allerede nå.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, , , ,