Hvem er tidenes beste bilcrossjente? Sjekk adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer

RUTINERT RINGREVINNE: Frances Lingjærde (NMK Aremark) topper adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

De beste bilcrossjentene gjennom ti oppgjør av NMKs Landsfinale for damer bør være kjent for de fleste bilcross-interesserte. Men den dama som fortsatt ruver helt på topp har vært ute av Damelandsfinale-gamet noen år nå.

Se hele adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

NMKs Landsfinale for damer ble første gang kjørt i 2011 på Starmoen i regi av initiativtaker NMK Elverum, før dette ble Damelandsfinalen kjørt i KNA-regi fra og med 1986 – men disse resultatene er ikke med på adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer.

Til denne Landsfinalen er det, i motsetning til Landsfinalene for junior og senior, bare å melde seg på – det er ingen kvalifiseringsløp gjennom sesongen.

Suveren ledelse til en rutinert bilcrossdame

ALLTID MED I TOPPEN: Frances Lingjærde (NMK Aremark) får kjempet seg opp i tetkampen i de aller fleste bilcrossløp. Her på vei på inner’n i startsvingen på Momarken bilbane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

De to helt øverst på adelskalenderen er også de to bilcrossjentene som har tatt poeng i flest Damelandsfinaler i NMK-regi, det vil si en topp-16-plassering.

På toppen troner Frances Lingjærde (NMK Aremark) som har tatt poeng hele åtte Landsfinaler, med alt fra 12. plass til 2. plass som beste resultat. Men Frances har aldri vunnet.

Det gir totalt 87 poeng og tross null seiere en suveren ledelse på adelskalenderen – det også til tross for at Frances ikke har sanket poeng siden 2018-oppgjøret.

Hopp ned til nestemann på listen

ALLTID MED I TOPPEN: Liz Wessel (NMK Drammen) har vært grossist i store pokaler på bilcrossløp i en lang årrekke. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Bilcrossjenta på andreplass på adelskalenderen har også tatt poeng i åtte Landsfinaler; Liz Wessel (NMK Drammen). Hennes beste resultat er seieren fra 2015.

Hennes siste poeng kom i 2019-oppgjøret, med en 15. plass – det ga to poeng og en totalscore på 61 – hele 26 poeng bak Frances i ledelse.

Ingen av de to på toppen av adelskalenderen kjørte årets Damelandsfinale i Egersund, som samlet skuffende få bilcrossjenter til start.

Tett ned til tredjeplassen

EN TROFAST SLITER: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) stiller ikke alltid med den råeste redskapen, men får alltid gjort det beste ut av det hun stiller med. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Men bilcrossjenta på tredjeplass på adelskalenderen reiste til Egersund og tok også poeng i årets Damelandsfinale; May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal).

Med 9 poeng for årets 8. plass går hun opp til totalt 59 poeng, og dermed bare to poeng bak Liz på andreplassen. May kan du lese mer om her.

Og nå blir det tett nedover i rekkene på adelskalenderen:

Seier to sesonger på rad

SUVEREN: Line Myrvold (NMK Hamar) var i oppstarten av NMKs Landsfinale for damer helt suveren, to sesonger på rad. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Line Myrvold (NMK Hamar) var uslåelig i de to første utgavene av NMKs Landsfinale for damer, der hun vant i både 2011 og 2012 – som den eneste med seier to år på rad.

Hun avsluttet fire år med en pen rekke med gode Landsfinale-plasseringer med en andreplass i 2014 – og det er siste oppføringen hennes på adelskalenderen.

Line deler fjerdeplassen med Marte Marthinsen (NMK Larvik), ei ungjente som er på et poengraid – sjekk bare her:

Ny komet klatrer

TO SEIERE: Marte Marthinsen (NMK Larvik) sanker store poengsummer med blant annet to seiere de siste fem sesongene – og denne bilcrossjenta er neppe ferdig med poengraidet i NMKs Landsfinale for damer-sammenheng. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Marte har seier fra 2017, 12. plass fra 2018, 2. plass fra 2019, og en ny seier fra i år 2022 – og hun har så absolutt ikke gitt seg med poengraidet i Damelandsfinale-sammenheng.

Videre er det tett som hagl, helt veien nedover listen som teller totalt 86 navn på adelskalenderen.

Anne Skollerud (NMK Hønefoss) som vant i 2019, finner vi på 17. plass.

Tre med to seiere

TÅREVÅTT SEIERSINTERVJU: Marte Marthinsen (NMK Larvik) har her tatt sin første Damelandsfinale-seier. Den bragden gjentok hun i årets 2022-oppgjør. Foto: Linda Flåteteigen, Bilcross.no.

En annen vinner, Katrine Olsen (NMK Hålogaland) som vant i 2018, ligger helt nede på 20. plass. Det er den plasseringen lengst ned på adelskalenderen av alle Damelandsfinale-vinnere.

Også Malin Gjerstad (NMK Aremark) har i likhet med Marte Marthinsen vunnet Damelandsfinalen to ganger, men ikke to år på rad som Line Myrvold har gjort.

Malin Gjerstad har bare poeng fra de to årene hun vant, og med sine 32 poeng ligger hun på en 11. plass på adelskalenderen.

Nye poeng skal deles ut

NORDNORSK SEIER: Katrine Olsen (NMK Hålogaland) er Damelandsfinale-vinneren lengst nordfra, her raser hun inn til seier i 2018-oppgjøret på Rallebanen, NMK Bø. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Neste mulighet for å sanke poeng og notere navnet sitt på den prestisjefulle listen, er i NMKs Landsfinale for damer 2023 på Kongsberg motorsenter lørdag 17. juni 2023.

Da skal nye poeng deles ut til de 16 beste og mye kan skje med rekkefølgen på adelskalenderen.

Hele adelskalenderen kan du se her. Bilcross.no kommer også med sak om en oppdatert adelskalender for NMKs Landsfinale for veteran. Adelskalenderen for seniorklassen kan du lese om her, og adelskalenderen for juniorklassen kan du lese om her.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

REGJERER PÅ TOPPEN AV ADELSKALENDEREN: Frances Lingjærde (NMK Aremark), her på taket av Honda-en sammen med sin like raske datter Trine Opsahl. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Setter du pris på Bilcross.no? Da kan du være med på spleiselaget:

Bilcross.no-vippsen er 54 02 81 – gi så mye du vil, så ofte du vil.

Bilcross.no har alltid vært gratis, og slik vil det fortsette – alt er annonse- og folkefinansiert.

Vi når fram til hundretusenvis av fartsfrelste folk – annonse? Bilcross.no@gmail.com.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen allerede nå.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra NMKs Landsfinale junior 2022.

Se hele adelskalenderen for NMKs Landsfinale bilcross junior.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Bilcross på bilcross-budsjett? Ja, det lar seg gjøre!

, ,