Hvem er beste bilcross-gamling? Sjekk oppdatert adelskalender for NMKs Landsfinale for veteran

FORHJULSTREKK-LEGENDE: Jan Lillegrend (NMK Elverum) var blant de første som hevdet seg med forhjulstrekk i bilcross. Mer enn 35 år etter bilcrossdebuten troner han på toppen av adelskalenderen for NMKs Landsfinale for veteraner. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

En gammel bilcross-helt troner på toppen av adelskalenderen for de beste bilcross-veteranene – uten å ha vunnet en eneste Veteranlandsfinale.

Se hele adelskalenderen for NMKs Landsfinale for veteran.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

NMKs Landsfinale for veteraner ble realisert i regi av NMK Elverum i 2018-sesongen. Siden den gang har Veteranlandsfinalen gått på omgang hos forskjellige arrangørklubber, som alle NMKs Landsfinaler.

En har vært med alle tre årgangene – i 2018, 2019, korona-avlyst i 2020 og 2021, og nå i 2022 igjen: Jan Lillegrend (NMK Elverum).

To har tatt poeng i samtlige Veteranlandsfinaler

RUTINERT: Svært få er mer rutinert bak rattet enn Jan Lillegrend – her i fint driv i A-finalen under årets Veteranlandsfinale på Vinjarmoen motorbane, NMK Fluberg. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets andreplass er Jans aller beste plassering, og den sendte ham rett opp i ledelse av adelskalenderen etter 2022-sesongen. Totalscoren er 31 poeng – bare ett eneste poeng foran andremann:

Vidar Øynebråten (NMK Gol) har også kjørt alle tre Veteranlandsfinalene, og han har også sanket poeng i samtlige:

2. plass, 3. plass og 16. plass gir totalt 30 poeng.

En seier – og ikke noe mer

TITTELFORSVARER: Per nå er dette landets beste bilcross-gamling; Terje Nygård (NMK Fluberg) vant Veteranlandsfinalen 2022 på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så blir det et hopp ned til tredje trinnet på adelskalender-pallen så langt for veteranene: Kai Hansen (NMK Hønefoss) har 21 poeng som holder til tredjeplass.

Terje Hoff (NMK Gardermoen) følger så på fjerdeplass med Frank Jevne (NMK Rendalen) på femteplass. Langt ifra ukjente bilcrossnavn, dette heller.

Så følger en trio på delt 6. plass, alle med hver sin Veteranlandsfinale-seier – og ikke noe mer:

Tidenes første Veteran-mester

FØRSTE VETERANLANDSFINALE-VINNEREN: Den første norske mesteren var svensk; Totto Høøk. Arkivfoto.

Årets vinner Terje Nygård (NMK Fluberg), 2019-vinneren Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) og tidenes første Veteranlandsfinale-vinner tilbake i 2018 Totto Høøk fra Sverige.

Totalt har 38 veteraner rukket å ta poeng på denne adelskalenderen i løpet av tre Veteran-oppgjør – helt nederst ligger Roberg Grønlund og Runar Sivesind med hvert sitt ene poeng. Men stor stas bare det å ha navnet sitt her.

Neste mulighet til å ta poeng og få navnet sitt notert på den prestisjetunge listen, er når NMKs Landsfinale for veteran 2023 kjøres på Roppemoen lørdag 10. juni 2023.

Sesongens mest trivelige løp

VETERAN-VINNER: Tor Ole Grythe (NMK Hønefoss) triumferte med seier i Veteranlandsfinalen på hjemmebane i 2019. Barnebarnet var blant de første gratulantene. Her i seiersintervju med Bilcross.no. Foto: Linda Flåteteigen, Bilcross.no.

Bilcross.no har mer enn en gang skrevet at Veteranlandsfinalen er sesongens mest trivelige løp, der gamle slåsskjemper møtes for en ny fight og mimring tilbake til tidligere bilcrosstider.

Røverhistoriene sitter løst og latteren enda løsere, og det kjempes som i tidligere tider så lakken spruter. Og det er like moro i depot som ute på banen, for her kan du snappe opp mye bilcross-historie på depotplassene.

Hele adelskalenderen kan du se her. Adelskalenderen for seniorklassen kan du lese om her. Adelskalenderen for juniorklassen kan du lese om her. Og adelskalenderen for damer kan du lese om her.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

I FINT DRIV: Jan Lillegrend (NMK Elverum) er et kjent syn på norske bilcrossbaner, i grønt med gule striper – og som oftest i Saab eller VW Golf med Saab under panseret. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Setter du pris på Bilcross.no? Da kan du være med på spleiselaget:

Bilcross.no-vippsen er 54 02 81 – gi så mye du vil, så ofte du vil.

Bilcross.no har alltid vært gratis, og slik vil det fortsette – alt er annonse- og folkefinansiert.

Vi når fram til hundretusenvis av fartsfrelste folk – annonse? Bilcross.no@gmail.com.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen allerede nå.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra NMKs Landsfinale veteran 2022.

Se hele adelskalenderen for NMKs Landsfinale bilcross veteran.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, ,