4 nye Landsfinaler skal deles ut – 14 klubber har søkt

Straks vet vi hvem som får utdelt de neste Landsfinalene – og du får nyheten først her på Bilcross.no. Allerede nå kan vi røpe hvor mange som har søkt de forskjellige Landsfinalene, og hvem Landsfinale det er mest populært å søke på.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Landsfinalene for 2023-sesongen er for lengst delt ut, det skjedde så langt tilbake som i 2019 før to år med korona-avlysning av NMKs Landsfinaler.

Her kan du lese mer om tid og sted for NMKs Landsfinaler i 2023-sesongen.

Alt blir offentliggjort på NMKs sportsmøte til helga

HEFTIGE GREIER: NMKs Landsfinale i bilcross har vært noe helt spesielt, helt siden den første Landsfinalen i 1986 til den siste Landsfinalen i år på Smådøl, et fantastisk gjensyn etter to år med korona-avlysning. Her ble det strøken kjøring med like strøkne biler, i et helt strøkent arrangement. Så listen er lagt høyt for de kommende Landsfinale-arrangørene. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

NMKs hastighetskomite holder kortene tett til brystet i forhold til hvem som får utdelt NMKs Landsfinaler i 2024-sesongen. Nå er vi tilbake til normalen etter korona, med utdeling to år i forveien.

Hvem som har fått de forskjellige Landsfinalene – fire i tallet, med senior, junior, damer og veteran – blir først offentliggjort på NMKs Sportsmøte denne helga, fredag 4. november 2022.

Nyheten får du først her på Bilcross.no. Vi kan allerede nå røpe hvor mange søkere det har vært på de forskjellige Landsfinalene.

Junior- og Veteranlandsfinalene mest populære

FARTSFEST OG FOLKEFEST: Ett av landets største bilsportarrangement, med tusenvis av tilskuere som ser på de aller beste bilcrosserne slåss om å bli landets beste. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Når det gjelder Landsfinaler i 2024-sesongen så har vi hatt følgende antall søkere på de enkelte, forteller Guro Haug Buvik på vegne av NMKs hastighetskomite:

  • Senior – 7 søkere
  • Junior – 9 søkere
  • Dame – 4 søkere
  • Veteran – 9 søkere

Det vil si at Landsfinalen for de yngste og de eldste har flest søkere, mens Landsfinalen for damer har færrest. Det er kanskje overraskende for mange at senior ikke har flest søkere.

4 av 14 får det ærefulle oppdraget

STOR OPPGAVE: En Landsfinale er svære greier, som gir gode kroner i klubbkassa for arrangørklubben. Fire klubber vil få æren av å arrangere Landsfinaler i 2024-sesongen, hvem vet vi straks, Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

At senior ikke har flest søkere kan komme av at søkere til senior er de mest dedikerte, der går flere av søkerklubbene all in og satser kun mot denne ene Landsfinalen. Flere andre arrangører har søkt både to og tre Landsfinaler. En arrangør har søkt på alle fire Landsfinalene.

NMKs Landsfinaler er uten tvil sesongens høydepunkt, der NMKs Landsfinale for senior ble arrangert første gang i 1986, så kom junior til i 2007, damer i 2011, og siste tilskudd er veteran fra og med 2018-sesongen.

Totalt er det 14 arrangørklubber som har sendt inn søknad på en eller flere Landsfinaler, mens det er bare fire arrangørklubber som får tildelt en Landsfinale.

Det sier seg selv at nåløyet er trangt og prestisjen i et slikt arrangement er stor.

DET STØRSTE: Årets Juniorlandsfinale-vinner feirer på taket av vinnerbilen: – Det største jeg har opplevd, jublet Tobias Grandum Spangen (NMK Hamar) etter seieren i Brekka, NMK Aremark. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for senior.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for junior.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer.

Les om adelskalenderen for NMKs Landsfinale for veteran.

VETERAN-VINNER: Terje Nygård (NMK Fluberg) freser her over startstrekka med sin strøkne vinner-boble i årets Veteranlandsfinale på hjemmebane – som den rutinerte ringreven vant. Ett av sesongens mest trivelige løp, har Bilcross.no mang en gang skrevet om NMKs Landsfinale for veteraner. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Setter du pris på Bilcross.no? Da kan du være med på spleiselaget:

Bilcross.no-vippsen er 54 02 81 – gi så mye du vil, så ofte du vil.

Bilcross.no har alltid vært gratis, og slik vil det fortsette – alt er annonse- og folkefinansiert.

Vi når fram til hundretusenvis av fartsfrelste folk – annonse? Bilcross.no@gmail.com.

Sjekk også: Her er datoene du må krysse av i kalenderen allerede nå.

Sjekk også: Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

, , ,