Henning Bergan Karlsrud bobler over i Bergen: – Det kom nesten en liten tåreskvett etter tre strake

SELVSKRUDD SKYSS: Når Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) kjører boble, har han skrudd alt selv. Så også Bergen-bobla som har tatt ham til A-finale og en tidlig Landsfinale-billett til Landsfinalen på hjemmebane i august. Foto: Privat.

Nå kan A-finalen gå som den vil, for uvdølingen har allerede fått det han kom for: En plass i Landsfinalen på hjemmebane.

Sjekk også: – Nå kan Landsfinalen bare komme!

Det kom en god kontingent NMK Nore Uvdal-kjørere til Bergen og årets aller første kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale – som skal gå hos NMK Nore Uvdal på Smådøl motorsenter, etter to års utsettelser.

En av dem er direkte i A-finale: Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) har tatt tre strake heatseiere og er dermed også klar for Landsfinale på hjemmebane.

Godt å være tidlig ute

Dette er ingen ukjent herremann, allerede som 20-åring vant han Landsfinalen tilbake i 2010. Nå har Henning blitt 32 år, og en fin 33-årsbursdagsgave i august ville være en ny topp-plassering i Landsfinalen.

Uansett blir Landsfinalen på Smådøl en fartsfest og folkefest. – Alle jeg snakker med er så gira som aldri før, så det blir hardt om plassene nå som det endelig blir Landsfinale igjen.

– Derfor er det ekstra godt å være tidlig ute med en Landsfinale-plass, sier arrangørklubbens første på Landsfinale-startlista.

A-finale bare en bonus

En uvdøling til har muligheten, Anders Angelstveit (NMK Nore Uvdal) starter nede i D-finale – og alt er mulig i bilcross, der vinneren av en finale går videre til den neste.

– Det er ikke ferdigkjørt enda, sier Henning på vegne av klubbkameraten som er klar for vinn eller forsvinn i D-finale. Selv kan ikke Henning bry seg mindre om resultatet i hans A-finale:

– Jeg har oppnådd det jeg kom for, og er superhappy – dette er helt rått! Så får A-finalekjøring bare bli en bonus.

Først kalving – så bilcross

Til daglig er Henning, som nå må finne seg i et hjemmefavorittstempel i Landsfinalen på Smådøl, elektriker og bonde på familiegården Karlsrud.

Mamma Torill Karlsrud, tidligere NMK-president og mangeårig leder i NMK Nore Uvdal, passer på gården mens sønnen sanker Landsfinale-billett i Bergen.

– Mamma var letta da den siste kalvinga ble unnagjort torsdag, rett før jeg reiste, sier ammeku-bonden.

Stor happening med Landsfinale på hjemmebane

At det har vært vått i Bergen, er bare Henning fornøyd med. – Jeg trives på regn, spesielt med denne bobla som slurer litt på klutsjen. Også har jeg en lite sladdete kjørestil, det passer godt på regn.

Men på Landsfinalen på Smådøl håper han ikke på regn: – Da skal det være skyfri himmel og strålende sol – jeg ser for meg at alt blir perfekt fra A til Å.

– Så får mine resultater komme litt i annen rekke da, for det blir uansett en stor happening med Landsfinale på hjemmebane.

Stengte fjelloverganger

Til Bergen bruker NMK Nore Uvdal-følget fem timer en vei. Nå gjør uværet sitt til at fjellovergangene stenges en etter en.

– Vi lurer litt på hvordan vi skal komme oss hjemover igjen. Men vi hadde uansett tenkt å bli over til i morgen, og ta oss en fest her i Bergen i kveld.

Det blir mye å feire, med Landsfinale-billett. Så får vi håpe fjellovergangene åpner innen NMK Nore Uvdal-følget er kjørbare litt utpå søndagen.

Får betalt for strevet

Boblekjøring pleier å bety mye skruing, men ikke for Henning Bergan Karlsrud i Bergen. – Det er helt utrolig. Jeg har ikke gjort annet enn å dra etter hjulboltene, pusse plugger og fylle bensin.

Men det er mye skruing i forkant, Henning bygger boblene sine selv – motor, gear – alt sammen.

– Det tar alt for mye tid, veitu, sier uvdølingen som denne helga fikk betalt for strevet.

En lite tåreskvett

– Det er nesten så det kom en liten tåreskvett etter den tredje strake heatseieren. Da visste jeg at jeg var direkte i A-finale, og at det blir Landsfinale-kjøring på hjemmebane.

– Denne bilcrossen betyr jo ikke så mye, hvert fall ikke med alt det faenskapet som skjer et annet sted i Europa nå, men dette er vel det viktigste av alt uviktig i livet.

– Det er kjempemoro, sier uvdølingen som ikke kan få tida til å gå fort nok frem til 20. august 2022 – datoen for årets NMKs Landsfinale på Smådøl.

For siste nytt fra løpet, følg Bilcross.no-snappen – legg til bilcrossno.

Mer om kvalløpet i Bergen: Endelig fyrer kval-sirkuset opp igjen.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

, ,