Årets første kvalløp ferdigkjørt i Bergen: Sjekk hvem som stakk av med de aller første Landsfinale-billettene

SAMTLIGE KVALIFISERTE I BERGEN: Stian Bårdseth (NMK Elverum) på toppen av pallen i junior, og Sølve Østbø (NMK Vikedal) på toppen i åpen klasse. Resten av de kvalifiserte er listet opp i saken. Foto: Privat.

Ingenting slår følelsen av å være klar for Landsfinale etter årets aller første kvalifiseringsløp. For mens andre må kjøre og slåss om Landsfinale-billetter gjennom resten av sesongen, kan de beste i Bergen allerede nå begynne oppladningen til Landsfinale-kjøring.

Sjekk også: – Nå kan Landsfinalen bare komme!

Juniorene skal kjøre sin Juniorlandsfinale på Brekka, NMK Aremark, lørdag 6. august 2022. Bare de beste fra kvalifiseringsløp landet over vil stå på startlisten her.

Det samme gjelder Landsfinalen i bilcross på Smådøl, NMK Nore Uvdal, lørdag 20. august. Her skal alle de beste bilcrosserne fra 18 år og eldre kjempe om å bli landets beste i 2022-sesongen.

Fra kvalifiseringsløpet i Bergen, årets aller første – og det første kvalifiseringsløpet siden 2019-sesongen på grunn av to år med korona-pandemi, er det følgende som kan reise hjem fra Bergen med en Landsfinale-billett i bagasjen:

Kvalifiserte juniorer NMK Bergen lørdag 9. april 2022:

SISTE SJANSE: Marius Havre (NMK Bergen) kapret den aller siste kvalplassen på hjemmebane i Bergen, etter å ha startet helt nede i C-finale. Foto: Privat.

 1. Stian Bårdseth – Opel – NMK Elverum – 10 10 10 30
 2. Tobias Spangen – Annet – NMK Hamar – 10 10 10 30
 3. Aleksander Øyen – Annet – NMK Fluberg – 5 7 10 22
 4. Martin Vatland – Volkswagen Golf – NMK Egersund – 7 10 10 27
 5. Emilie Køhne – God bil:) Køhne Motorsport – NMK Bergen – 10 10 5 25
 6. Simen Johansen – Mercedes-Benz C-Class – NMK Vikedal – 7 7 3 17

Hele resultatlisten for åpen klasse finner du her.

Kvalifiserte seniorer NMK Bergen lørdag 9. april 2022:

 1. Sølve Østbø – Volkswagen Østbø Motorsp – NMK Vikedal – 10 10 10 30
 2. Stian Hoel – Opel – NMK Krabyskogen – 7 10 10 27
 3. Patrick Gystad – Annet – NMK Gardermoen – 10 10 10 30
 4. Bjørnar Endrerud – Ford Escort – NMK Nedre Hallingdal – 10 10 10 30
 5. Henning Bergan Karlsrud – Volkswagen – NMK Nore Uvdal – 10 10 10 30
 6. Marius Havre – Opel Arna Motorsport – NMK Bergen – 7 7 10 24

Hele resultatlisten for junior finner du her.

Andreplass i bilcrossdebuten

Vi legger merke til at den aller første hjemmefavoritten som er klar for Landsfinale på hjemmebane, er Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal). Han måtte innrømme, etter tre strake og rett i A:

– Det kom nesten en liten tåreskvett, innrømmer boble-kjøreren i prat med Bilcross.no. – Denne bilcrossen betyr jo ikke så mye, hvert fall ikke med alt det faenskapet som skjer et annet sted i Europa nå, men dette er vel det viktigste av alt uviktig i livet.

I juniorklassen tok Stian Bårdseth (NMK Elverum) seieren i første kvalifiseringsløp til Juniorlandsfinalen, men legg merke til Tobias Spangen (NMK Hamar) som tar andreplassen i sitt aller første ordinære bilcrossløp etter fjoråret i junior trening. Og tredjemann Aleksander Øyen (NMK Fluberg) som tar tredjeplassen i sitt aller første ordinære bilcrossløp.

NMK Bergen huset det aller første kvalifiseringsløpet, så går det slag i slag gjennom vår- og sommersesongen. Oversikten over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Les også: Bobler over i Bergen.

KLAR! Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) og bobla tok seg til A-finale i Bergen og sikret en tidlig Landsfinale-billett til Landsfinalen på hjemmebane i august. Foto: Privat.

For siste nytt fra løp, følg Bilcross.no-snappen – legg til bilcrossno.

Mer om kvalløpet i Bergen: Endelig fyrer kval-sirkuset opp igjen.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

, ,